"זו בושה לעם ישראל! בן אדם שמתנהג בבריונות כזאת כלפי העובדים שלו, הוא זה שהדליק משואה ביום העצמאות! זה גועל נפש!" זועמת אחת ממובילי ההתאגדות ב"רמי לוי ביכורי השקמה" על הבעלים של החברה, רמי לוי.
כשנבחר להדליק משואה ביום העצמאות האחרון נימקה הוועדה הציבורית את הבחירה בו במלים אלה: "הוא הוכיח, כי אפשר לשלב השקפת עולם חברתית עם הצלחה כלכלית, מתוך שאיפה לסייע לציבור הרחב לחסוך בעלויות הצריכה ולתרום לצמצום פערים בחברה". אבל אם תשאלו את העובדים של המרכז הלוגיסטי "רמי לוי ביכורי השקמה", לוי הוא אדם אחר.
בתחילת החודש שעבר החליטו העובדים במרכז להתאגד, כדי להסדיר את תנאי עבודתם ולהבטיח לעצמם ביטחון תעסוקתי. "ביכורי השקמה" ממוקמת במושב תימורים בסמוך לקריית מלאכי, והיא מקור פרנסתם של 180 תושבי הסביבה. החברה אחראית על שיווק והפצה של פירות וירקות למרכולים של הרשת "רמי לוי" ברחבי הארץ.
לפני חודשים אחדים, בהוראה של הממונה על הגבלים העסקיים, רכש לוי את חלקה של חברת "נטו" במרכז הלוגיסטי הזה והפך בעל השליטה היחיד בחברה. לדברי נציגי העובדים, חילופי הבעלות וחוסר יציבות שבא אתם, הם הסיבות העיקריות לפנייתם להסתדרות.
המרכז הלוגיסטי "ביכורי השדה"
ב-10.11 מובילי ההתאגדות התחילו להחתים את העובדים על טופסי הצטרפות. למחרת שניים מהם קיבלו זימונים לשימוע לפני פיטורים, בשל צמצומים והתייעלות ארגונית בכוח אדם.
בבוקר השימועים הודיעה ההסתדרות להנהלת "ביכורי השקמה" על ייצוג העובדים בחברה. בד בבד הוכרז סכסוך עבודה בשל התנכלות החברה להתאגדות ודרישה לקיום משא ומתן קיבוצי.
בהתערבות נציגי משרד הכלכלה, נקבעה פגישת תיווך בין הצדדים. אך סמוך למועדה, הפיצה הנהלת החברה זימונים לשימוע לפני פיטורים בין כל העובדים בשל סגירת "ביכורי השקמה" ב-30.12.15. בזימונים נכתב כי "החברה אינה יעילה ואינה רווחית כפי שמצופה ממנה", אך "כל עובד שמעוניין בכך יכול להיקלט ברשת חנויות רמי לוי בהתאם לתנאי העבודה המקובלים ברשת, הכפופים לצו ההרחבה בענף רשתות שיווק המזון משנת 2010".
מובילי ההתארגנות בטוחים: קליטת העובדים של "ביכורי השקמה" בתנאים המוצעים, לא מבשרת טובות. הרי עובדי המרכולים של לוי מספרים על משכורות מינימום וזכויות סוציאליות בסיסיות. לוי גם הציע לעובדי המרכז לחתום על חוזים אישיים. אך לדברי מובילי ההתאגדות, את החוזים אפשר לשנות כעבור חודש-חודשיים. בפגישה עם ההנהלה הבהירו נציגי ההסתדרות: דרישת העובדים היא להיקלט בחברת האם כיחידת מיקוח נפרדת, תוך שמירה על תנאי העסקה המעוגנים בהסכם קיבוצי נפרד.
שתי פגישות בין נציגי ההסתדרות לנציגי ההנהלה לא הביאו להסכמות. ב-10.12 נקבעה פגישה בדרגים הגבוהים ביותר: בין לוי לבין יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. ואולם, ב-6.12 כינס לוי את עובדי "ביכורי השקמה". לדברי העובדים, הוא הבטיח להם חוזים אישיים והמשך עבודה בחברה האם. כאשר נשאל על הסכם קיבוצי, אמר שאינו מעוניין בכך.
באותו יום פתחו עובדי החברה בשביתה. כ-40 מתוך 50 עובדי המשמרת, יצאו למדרכה מול השער הראשי וסירבו לחזור לעבודה. ראשי התארגנות מספרים כי לוי יצא אל השובתים והבהיר כי מי ששובת "ילך הביתה", אך מי שמעוניין לעבוד "ימשיך אתו". לדברי מובילי ההתאגדות, הוא הכפיש אותם באופן אישי, הדגיש שהם משקרים לעובדים.
מתוך עמוד הפייסבוק "שירי מעסיקים"
אחר הצהריים הבחינו השובתים בכניסה של עשרות אנשים לחצר המפעל. התברר להם שאלה עובדי קבלן שהובאו לעבוד במקומם. האנשים ליקטו ירקות ופירות, הובילו משאיות והעמיסו עליהן את הסחורה.
העובדים טוענים כי למחרת בבוקר הובאו למתחם "ביכורי השקמה" קופאיות מסניף "רמי לוי" בקריית מלאכי, כדי להחליף את הפקידות השובתות. אם לא די בכך, לטענת מובילי ההתארגנות, ביומיים של השביתה, רמי לוי אף קלט לעבודה במרכז הלוגיסטי עובדים חדשים למרות טענותיו כי החברה עומדת להיסגר.
ביום השני לשביתה חולקו לכל העובדים השובתים מכתבי פיטורים. לטענת עו"ד אלעד מורג ממשרד אהוד שילוני ושות', אשר מייצג את העובדים, הבאת עובדי קבלן במקומם של העובדים השובתים, הכפשה של ראשי הוועד ופגיעה בהתארגנות – מהווים הפרה חמורה של החוק.
בדיון דחוף בבית הדין לענייני העבודה בבאר שבע, אשר התקיים על פי בקשת עורכי הדין של ההסתדרות ב-7.12, טענו באי כוחו של לוי, כי לא ניתנה כל הודעה על שביתה או השבתה כמתחייב בחוק. העובדים קמו ועזבו את מקום עבודתם. לכן, על פי דבריהם, השביתה בלתי חוקית בעליל. לעניין מכתבי הפיטורים השיבו עורכי הדין של לוי כי הם ניתנו לכל העובדים, גם לאלה ששבתו גם לאלה שלא.
בית הדין הורה לצדדים לשוב ולקיים למשא ומתן. העובדים חזרו לעבודה. אך הפגישה המתוכננת בין לוי ליו"ר ההסתדרות לא הביאה להסכמה.
בתגובה לטענות העובדים אומר לוי: "כל זה שקר וכזב. אין שום פגיעה בהתארגנות. יש חוק במדינת ישראל ויש בית משפט. אילו היתה פגיעה בהתאגדות, בית המשפט לא היה שולח אותנו למשא ומתן אלא היה מחליט אחרת. אני מעסיק עכשיו כ-6,000 עובדים ויש להם הסכם קיבוצי מורחב שקיים כבר חמש שנים. את 'ביכורי השקמה' אני חייב לסגור, כי זו חברה לא רווחית. כדי לסגור את החברה אני צריך לפטר את העובדים, כדי שהם יקבלו פיצויים. אני מוכן לקלוט את כל העובדים ב'רמי לוי שיווק השקמה' תחת הסכם קיבוצי רחב שקיים בחברה. הם יקבלו תנאים יותר טובים מעכשיו" .
ולמרות זאת, סכסוך העבודה, אשר הוכרז ב"ביכורי השקמה" לפני כחודש, נמשך. העובדים הודיעו לבית הדין כי "בהיעדר תוחלת למשא ומתן, הם רואים את עצמם חופשיים לפעול למימוש זכויותיהם בכפוף לדין, בדרך מקובלת ובתום לב, מבלי להתחייב מתי ואיך יפעלו".
חברת "ביכורי השקמה" אשר בבעלותו של רמי לוי, פגעה בהתארגנות העובדים, במובילי ההתאגדות וכמו כן, ביצעה פעולות בלתי חוקיות לשבירת שביתה. כך קבע בית הדין לענייני העבודה בבאר שבע. חברת "ביכורי השקמה" האחראית על שיווק והפצה של תוצרת חקלאית, היא חברת בת של "רמי לוי שווק השקמה", אשר עובדיה התאגדו והצטרפו להסתדרות החדשה בתחילת חודש שעבר. לאחר הכרזה על התארגנות, קיבלו שני ראשי הוועד זימונים לשימוע ולוי הודיע על סגירת ביכורי השקמה. בזמן השביתה שהחלה בחברה בעקבות אירועים הללו, במקום העובדים השובתים, הביא לוי עובדי קבלן ואף גייס עובדים חדשים שהמשיך להעסיקם לאחר סיום השביתה. בהחלטתו כותב השופט יוחנן כהן: "לא מן הנמנע כי החלטת המשיבה ("ביכורי השקמה") לסגור את פעילותה ביום 31.12.15 והחלטתה על העברת פעילות לתוך חברת אם – רשת רמי לוי-, ובד בבד להורות על פיטורי העובדים – נבעה ממניעים זרים הקשורים להתארגנות העובדים." השופט נתן צו מניעה להמשך העסקתם של עובדי הקבלן ועובדים חדשים במקום העובדים המאורגנים. כמו כן ניתן צו מניעה לכל פגיעה במעמדם של ועד העובדים או פעילי הועד.
בית משפט הורה על הצדדים לנהל מו"מ אונטנסיבי ולכרות הסכם קיבוצי אשר יביא לפתרון הבעיה שנוצרה. הצדדים חויבו להגיש דיווח לבית המשפט עד ל30.12.15.
מתוך עמוד הפייסבוק "שירי מעסיקים"