"99 אחוזים מהנשים שנבדקו בבדיקת פוליגרף בבית המשפט לענייני משפחה, נמצאו דוברות שקר". את הדברים הקשים האלו אמר לאחרונה סגן נשיא בית המשפט לענייני משפחה במחוז צפון בכנס של לשכת עורכי הדין, אסף זגורי. זגורי מרבה להתארח בכנסי הלשכה, והמקום הכי חם בגיהנום חושף כעת כי זו לא הפעם היחידה שבה הביא את הסטטיסטיקה הזו בפני עורכי הדין של הלשכה.
עורכת דין ששמעה את דבריו בכנס שעסק בענייני משפחה שערכה הלשכה ביוני 2016 בשנה שעברה סיפרה: השופט זגורי ישב בפנאל שהנחתה עו"ד מורן סמון שהיא יור הועדה לתלונות שווא בלשכה. היא שאלה את השופט אם הוא נתקל בתלונות שווא ואני זוכרת שהוא אמר שב-90% מהתלונות שראה נשים יצאו דוברות שקר. ניגשתי אליו בסוף ההפנאל ושאלתי אותו 'באיזה אחוז מהתיקים אתה שולח בכלל לבדיקות פוליגרף?' ואז הוא אמר לי שבמעט מאוד, רק בתיקים שבהם הוא מרגיש שיש משהו מניפולטיבי, שם ביקש בדיקה. אבל הוא לא אמר את זה בהרצאה – זה נאמר רק אחרי שאני ניגשתי אליו".
עוד היא מוסיפה: "אני זוכרת שיצאתי נסערת מאוד מהפאנל הזה. כי כל הפאנל עסק בתלונות שווא של נשים על גברים בהליכי גירושין כאילו זו מגיפה. אמנם מיד אחרי זגורי דיבר השופט נחשון פישר שאמר שהוא בכלל לא מאמין בפוליגרף ולא מפנה בשום תיק לפוליגרף כי הוא לא סומך על המהימנות של הבדיקות. אבל זה לא הביא שום עמדה נגדית שאתגרה את הטענות החמורות שהם מעלים כלפי נשים בתיקי גירושין".
אלא שמתברר כי זה לא היה הפאנל הראשון וגם לא האחרון בו זגורי סיפר על המחקר הסטטיסטי שלו: לפני שבוע פורסם ב'גלובס' טור של אלפי אליהו שאולי, עורך דין ופעיל חברתי, איש תקשורת שלהגדרתו "פועל למען שוויון הורי ותיקון אפליית האבות הגרושים". הטור נשא את הכותרת "היתר לשקר". אלפי שאולי כתב בטור כי נשים משקרות בהליכי גירושין, וציטט את דבריו של השופט זגורי בכנס לשכת עורכי הדין שנערך לאחרונה.
במארס 2016 כתב אלפי שאולי מאמר בערוץ 7, שם התייחס לכנס לשכת עורכי הדין שנערך במלון קרלטון ועסק בתופעה של תלונות השווא. זגורי הוסיף אז, כפי שציטט אותו אלפי, כי בערך ב-10 אחוז מהבקשות לצו הגנה נגד גברים שנידונו בפניו, הוא שלח את הצדדים לבדיקת פוליגרף, וכי מתוך המקרים האלה, "ב-99 אחוזים מהמקרים, האישה יצאה דוברת שקר". אפשר למצוא ברחבי הרשת אזכורים נוספים לציטוטים של זגורי מכנסים שונים, כשלרוב הם מובלטים בעיקר על ידי מי שקשורים בדרך כזו או אחרת לארגונים שמקדמים אינטרסים של אבות בהליכי גירושים.
השופט זגורי הוסמך כעורך דין בשנת 2000. הוא התמחה קודם לכן בבית המשפט המחוזי נצרת אצל השופטים מנלם בן דוד וחיים גלפז. בין השנים 2000-2010 היה לו משרד עצמאי, באוגוסט 2010 מונה לכהונת שופט בית משפט לענייני משפחה מחוז צפון, וב-2013 מונה לסגן הנשיא. ב-2011 חיבר ביחד עם אברהם זגורי את הספר "דין הפוליגרף כבדיקה וכראיה".
תגובת כבוד השופט זגורי באמצעות דוברות בתי המשפט: "מן הציטוט בשאילתה עולה כאילו מדובר בנתונים סטטיסטיים המתייחסים לכלל בתי המשפט למשפחה בארץ בעוד שלא כך הוא. למעשה, מדובר על הערכה אישית של השופט, שאינה מתבססת על סטטיסטיקה או פילוח אלא על תיקים שנדונו בפניו בלבד. לפי הערכתו מדובר בפחות מעשרה תיקים מתוך אלפי בקשות לצווי הגנה (בהם ההכרעה הייתה על יסוד בדיקת פוליגרף שבוצעה בהסכמת הצדדים)".