אלמירה אלדמוב בת ה-79 מתקשה מאוד לעלות את שלוש הקומות אל דירתה, בבניין הדיור הציבורי המוזנח בו היא מתגוררת בדימונה. העלייה קשה לה כל כך עד שהיא נאלצת להגביל את מספר היציאות שלה מהבית למינימום ההכרחי, כשרוב הזמן היא נשארת כלואה בבית.
אלמירה אלדמוב ממתינה בסניף עמידר
כשביקשה לעבור לדירה בקומה נמוכה יותר, נדרשה לצרף מסמכים רפואיים מפורטים המעידים על מצבה, וכך עשתה. במשך שנים, למרות שמאות דירות דיור ציבורי עמדו ריקות בדימונה, המתינה אלדמוב בלא מענה. במסגרת מבצע האכלוס האחרון של דירות "עמידר" בעיר, לקח אותה רכז מטעם החברה לראות דירה בקומה ראשונה, ואלדמוב מיהרה לחתום שהיא מסכימה לקבל אותה. אבל כשהגיעה למקום באופן עצמאי עם בנה, גילתה שבדירה ישנה נזילה חמורה, ושהדירה מרוחקת מאוד ממרכז העיר. לאחר שהודיעה שהיא אינה יכולה להיכנס לדירה הזו, נרשם לה מיידית סירוב ב"עמידר" וזכאותה לדירה, שניתנה לה במסגרת מבצע האכלוס, בוטלה.
אלדמובה, שעלתה מברית המועצות לשעבר, מתקשה לדבר עברית. אנחנו, הנאבקות למען הדיור הציבורי בדימונה, ליווינו אותה לסניף "עמידר" בניסיון להבין מדוע לא מציעים לה דירה נוספת. תחילה, התעקש אחד הרכזים שהוא ביקר איתה בדירה לאחר שאוכלסה, ושהנכס במצב תקין לחלוטין. בנוסף, טען הרכז כי מפקח ביקר בדירה, ולכן לא יכול להיות שהייתה שם נזילת מים. כשהצענו לו לראות תמונות של דירות במצב שאינו ראוי למגורים, לאחר ביקור ואישור מסירה של מפקחי "עמידר" – דירות בהן הדיירים צוברים חובות עצומים מול תאגיד המים בשל נזילות, הוא סירב להתייחס לטענות.
רק לאחר שהתעקשנו ועברנו מרכז לרכז, הסכימו ב"עמידר" להודות שישנה נזילה, למרות שזמן קצר לפני כן, הם הכחישו שיש בעיה בדירה. עם זאת, הם התנערו מחובתם לתקן אותה, בגלל שלטענתם, היא נובעת מליקויים בדירה שמעל לנכס של "עמידר".
כשפנינו לרכז שמטפל ישירות בתיק של אלדמובה, הוא אמר כי הדרך היחידה לקבל שוב את הזכאות היא להתחיל את כל התהליך מחדש מול משרד השיכון מפני שהיא זו שסירבה. תהליך של בקשה כזו יכול לקחת חצי שנה. גם מנהלת הסניף, שקיבלה את פנינו שבוע מאוחר יותר, דחתה את בקשה של אלדמובה לראות דירות נוספות וסירבה לספק תשובות לגבי דירות פנויות נוספות של עמידר בדימונה. אלדמובה עדיין ממתינה.
חברת "עמידר" מסרה בתגובה:
"המקרה מוכר לנו, נמצא בטיפול ויושלם לשביעות רצון גברת אלדמוב. עמידר ומשרד השיכון והבינוי, ישקיעו כ-200 מיליון שקלים בשיפוץ 40,000 דירות הדיור הציבורי ברחבי הארץ".