Good-natured Booing, כך כינה אחד הפעילים את הנעשה באזור מליאת הוועידה של המפלגה הרפובליקנית. אנשים שורקים וצועקים בוזזזזזז, זה חלק מן השיטה, אין מה להתרגש מכך.
האווירה במפלגה הרפובליקנית בסיום יומה השני של הוועידה אינה של מהפכה או התנגדות לדונלד טראמפ. אתמול בשעות הערב בוצע ה-Roll Call-הליך צבעוני בו עוברים ממשלחת המייצגת מדינה אחת לשנייה, וכל יו״ר מפלגה במדינתו מקריא את התמיכה או ההתנגדות לטראמפ. נציגי המדינה המארחת, אוהיו, הכריזו בקול גדול, שהם כולם עם ג׳ון קייסיק, מושל המדינה.
אבל טראמפ זכה לרוב הקולות, והמארגנים השאירו את מדינת ניו יורק בצד לרגע, עד לנקודה בה ההודעה של צירי ניו יורק העבירה את טראמפ מעבר לסף הנחוץ של 2,383. ילדיו של טראמפ התייצבו לצד המשלחת של ניו יורק וכל הוועידה מחאה כפיים בקול רם.
הנה רגע הווידאו מיד אחרי ההצבעה של ניו יורק, כפי שאתם רואים, אני ממוקמת הרחק למעלה.
כמה דקות לאחר מכן, פגשתי במסדרון שני בחורים צעירים רפובליקנים ממדינת דרום קרוליינה, רובי נורווד וטומי דימסדייל, שטרקו את הדלת ויצאו החוצה. טראמפ אינו מספיק שמרן לטעמם, הוא Jackass לדעתם, והם המטירו על ראשו עוד מגוון של שמות גנאי. ״תעשי חיפוש בגוגל מה זה Malignant Personality Disorder", אמר לי נורוורד, בעל עסק קטן מספרטנברג, דרום קרוליינה. ״זה מה שיש לו. כל מילה שלו, כל התנהגות שלו, הלקויות שלו, התסמינים אחד לאחד. המפלגה הרפובליקנית השתגעה להציב כזה איש בראש ואני מקווה שהוא יפסיד את הבחירות ונוכל לתקן הכל מחדש״.
לי נורוורד
כאשר שאלתי את השניים, כיצד הם מסבירים את הפער שבין האווירה החיובית במסדרונות הוועידה והתמיכה המסיבית בטראמפ במליאה, לבין כל מה שהם אומרים והדברים שמדברים בו בחוץ, אמר לי נורוורד, ״הם מתנהגים פה כמו בכת. הם מפנטזים שבגלל שטראמפ הוא ממדינת ניו יורק, הוא יצליח לנצח את המדינה הליברלית הזו. הם פשוט חיים בסרט ומנותקים מן המציאות. הילרי קלינטון הולכת לנצח בגדול והסיבה לכך היא שהמפלגה הזו לא הצליחה להעמיד מועמד שמרן אמיתי. עד שהם יחזרו לערכים השמרנים, אני בחוץ".
טומי דימסדייל
למי תצביעו בנובמבר?
דימסדייל: "אני שוקל לבחור בדארל קאסטל, אחד העצמאים. זו הצבעת מחאה. אני לא רואה איך טראמפ מנצח. אנחנו כבר עם הפנים ל-2020".
במי תמכתם בפריימריז?
נורווד: ״אנחנו היינו פעילים מתנדבים של טד קרוז. אני אומר לך, הוא אמור לבוא לנאום פה מחר ביום ד׳, אם הוא עולה על הבמה ומתחנף לטראמפ, אני ממש גמרתי עם המפלגה הזו לכל החיים. התקווה הכי קטנה האחרונה שלי היא שהוא לפחות ינאם פה בצורה צוננת״.
ברחבי הוועידה הרפובליקנית, פייסבוק הציבה אוהל עם מצגת של הביצועים הפוליטיים של הרשת החברתית; הם העלו דאטה עם נפח השיחות ברשת בנוגע למועמדים ולנושאים שעל סדר היום. אחד הדברים המעניינים שהם מראים (באמצעות מסך מחשב הפתוח ומתעדכן בכל רגע) הם נתונים לגבי המשתתפים בשיח הפוליטי ברחבי ארה״ב. לפי המידע, יותר נשים מגברים מגיבות ומתבטאות ומדברות בפייסבוק בנושאים פוליטיים – הן על טראמפ והן על קלינטון.
במהלך שידור חי בפייסבוק (כאשר הייתי שם) שוחחתי עם קייתי הורבאת׳, ראש מחלקת פוליטיקה ו-Global Outreach של פייסבוק. למעשה שידרתי את הכל לייב (אתמול) והיום בבוקר עזר לי חברי גבי אפטר לשלוף מתוך 40 הדקות שידור, את הקטע הספציפי הזה ובו הראיון הקצר עם הורבאת׳.
עבור המכורים לפוליטיקה ישראלית או גלובלית, האישה הזו מחזיקה בג׳וב החלומות. התפקיד שלה הוא לעבור בין מדינות המקיימות מערכות בחירות ברחבי העולם ולעסוק בניתוח השיח הפוליטי באותה המדינה. היא גם עשתה זאת בישראל לפני שנה וחצי. מדהים! (איך מתקבלים??)
לקראת סוף הראיון (דקה 3:24), שאלתי את הורבאת׳ על השיח האלים ברשתות וכיצד פייסבוק מתכוונת להתמודד עם כך שאנשים כותבים ומעלים חומרים אלימים ומיד לאחר מכן הם גם יוצאים החוצה לרחוב לבצעם (לפעמים). הטרור ברשתות, כפי שידוע לכל, הפך להיות בעיה גלובלית שמטרידה גם אותנו בישראל.הורבאת׳ אמרה שפייסבוק מנסה לעבוד על שיח-הפוך. ״Counter Speech״, היא כינתה זאת. היא ציינה שלא מדובר בתחום ההתמחות שלה, כך שלא קיבלתי תשובה מעבר.
יותר מוקדם ביום ג׳, נפגשתי במסעדת חב״ד בעיר עם עיתונאים חרדים מניו יורק ושוחחתי גם עם בכירי המפלגה הרפובליקנית המשמשים כיו״ר וסגן של Republicans Abroad. מארק צל, הוא המוכר לנו בישראל. הוא מכהן כיו״ר המפלגה הרפובליקנית בישראל וסגן הנשיא של הגוף האמור. הנה דבריו (בתמצית: צל חושב שההתנגדות לטראמפ היא חלק טבעי מן הדמוקרטיה ולא משהו שיש לדאוג לגביו).
ולסיום, מסיבת הדחויים של באזפיד. הייתי שם אתמול בלילה. באזפיד משכו לאירוע על אחד מהגגות בעיר את כל מי שכביכול לא קיבל אישור כניסה לוועידה הרפובליקנית. גם אני הייתי, עד אתמול בצהריים, במצב הזה. בסופו של דבר, אחרי לחצים וקשרים, הצלחתי להשתחל פנימה.
טראמפ הוא משפוחה
ג׳ייקוב קורנבלו, ג׳ואיש אינסייידר (משמאל) וג׳ייק טארקס, מגזין ׳עמי׳, (מימין). שניהם מניו יורק
מסיבת הגג של באזפיד, על הבניין ממול שודרו (ללא סאונד) קליפים מן השימוע בקונגרס של מקראתי
עמדות טעינה מפוזרות ברחבי הועידה
קארל ברנשטיין, אקס וושינגטון פוסט (חושף ווטרגייט), היום פרשן ברשת סי.אן.אן
רון ויידן, מתמודד על משרת סנטור רפובליקני מטעם מדינת אורגון, מתבונן בועידה בתוכנה של מיקרוסופט לחישוב הצירים (ועבר להתבונן באתר שלו, כפי שהוא משתקף לעוברים והשבים שם)
קורנפלקס מותאם אישית