למרות כל הניסיונות של גורמים רבים לחבל במוכנות התאגיד בכל דרך אפשרית, כאן מוכן לשידור רציף ומלא בכל פלטפורמות השידור, החל מיום התחילה הקבוע כיום בחוק – 30.4.17.
כבר באוקטובר 2016, הגיש התאגיד לוועדת הכלכלה ולשרי האוצר התקשורת חוברת מוכנות מפורטת הכוללת את כל תחומי המוכנות בכל פלטפורמות השידור. משרד התקשורת אף קבע, במסמך מתחילת דצמבר 2016, כי "התאגיד נמצא בשלבים מתקדמים של הקמה ומוכנות לשידור", וזאת לאחר שצוות מקצועי בראשות מנכ"ל המשרד שלמה פילבר ערך סיורים ובדיקות במערכות התאגיד.
כל הסיבות לביטול חוק התאגיד, וחזרה לשיקום רשות השידור
התאגיד כאן מאייש את התפקידים ובחירת ההפקות על פי כל כללי המנהל התקין, בוועדות איתור ומכרזים על פי חוק ומשיקולים מקצועיים והתאמה לתפקיד בלבד. לנגד עניינו אנו רואים רק את טובת הציבור בישראל שזכאי לקבל שידור ציבורי נקי, עצמאי ומגוון.
הליך הקמת התאגיד כולו מפוקח על ידי מועצת התאגיד, שהינה מועצה בלתי תלויה, שנבחרה על ידי וועדת שופטים וכל חבריה אושרו במסך חתום על ידי ראש הממשלה ושר התקשורת. כל ההתקשרויות של התאגיד מבוצעות בהתאם לחוק חובת המכרזים, מפוקחות ע"י מועצת התאגיד ומפורסמות בשקיפות באתר התאגיד.
החוק קבע כי עובדי רשות השידור יהוו 51% מכלל עובדי התאגיד או כי יקלטו בתאגיד 450 עובדי רשות. נכון להיום, אחוז עובדי הרשות שחתמו בתאגיד עומד על 58% – והם מהווים את רוב העובדים. התאגיד פועל על פי כללי גיוס שוויוניים שנקבעו בתאום עם נציב שרות המדינה. את הליך הגיוס מלווה השופט בדימוס, עזרא קמא, שאף ציין לשבח את התנהלות התאגיד תוך הדגשת השוויוניות והמקצועיות בהליך הראיונות.
החוק קובע כי עובדי רשות השידור שגויסו לתאגיד, בהם צלמים וטכנאים, יצטרפו לכאן רק ביום תחילה השידורים. אי הוודאות בנושא שחרור העובדים מרשות השידור המהווים את רוב עובדי התאגיד, עד קליטתם המלאה, מחייבת את התאגיד להיערך לפתרון זמני ומידי לכמה מהתפקידים לצורך קיום עבודה שוטפת והמשך ההכנות לעלייתו לאוויר. עד כה לא גויס אף עובד באופן זה.