דבריו של הממונה החדש על שוק ההון בישראל, משה ברקת, כפי שנחשפו הבוקר במקום הכי חם בגיהנום, לגבי בקשתו לעבוד עם נהג ולא עם נהגת – הצליחו לעורר סערה. ברקת אמר למקום הכי חם בגיהנום כי הוא מעדיף להיות זהיר וחושש מעלילות ולכן ביקש לעבוד עם נהג ולא עם נהגת. בעקבות זאת תועבר הנהגת שעבדה בשנים האחרונות עם רשות שוק ההון מתפקידה.
מיכל גרא-מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים, אמרה בתגובה: ״הדברים שפורסמו קשים מאוד. משה ברקת אולי חושב שהוא עושה משהו טוב במשנה הזהירות שהוא נוקט, אבל הוא מחולל נזק בלתי נתפס בדבריו. נשים אינן צמאות דם. נשים משלמות מחיר אישי עצום על חשיפת הפגיעות שהן עברו. גברים שאינם פוגעים לא צריכים להרגיש מאוימים מצד נשים, אלא להתגייס כבעלי ברית כדי להפוך את העולם שלנו ליותר טוב ובטוח: לנשים ולגברים, ולדור העתיד. הדרת נשים היא לא הפתרון להטרדות ופגיעות מיניות. ההפך הוא הנכון: מי שמדיר אישה רק בגלל שהיא אישה, שותף לתפיסתה כאובייקט, במקום לראותה כאדם, כבת אנוש. אני מצפה שהממונה החדש על שוק ההון יחזור לאלתר מכוונתו להעביר את הנהגת שלו מתפקידה, רק בגלל היא אישה. גם כי זה לא חוקי, ולא פחות מכך, בגלל שזה מנוגד לכל ערך מתקבל על הדעת״.
שדולת הנשים אף שיגרה מכתב לדניאל הרשקוביץ, נציב שירות המדינה, ולשר האוצר משה כחלון ונו נכתב: "אנו מבקשות כי נציבות שירות המדינה תבחן את העמדתו של הממונה הנכנס על שוק ההון לדין משמעתי בגין דברים חמורים אלה, בגין היחס המפלה העולה מהם כלפי נשים ובגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות כמוזכר לעיל. זאת ועוד, אנו סבורות כי מי שאלו הן תפיסותיו כלפי נשים, אינו ראוי לכהן בתפקיד ציבורי ובוודאי לא בתפקיד בכיר ורב השפעה וכוח כמו הממונה על שוק ההון. המשך כהונתו של אדם כזה בתפקיד האמור תהיה בבחינת מכה אנושה לכל ערכי השוויון וכבוד האדם ותביא לפגיעה עמוקה באמון הציבור בשירות המדינה כולו".
חבר הכנסת מוסי רז (מרצ) פנה למבקר המדינה יוסף שפירא וביקש לפתוח בבדיקה בחשד לאפליה מגדרית. לדבריו, "זו אמירה בעייתית שאינה הולמת אדם בתפקיד ציבורי, אולם המעשה עצמו מעלה חשד של ממש לאפליה פסולה ולעבירה על חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. זהו מקרה חמור שאסור לעבור עליו לסדר היום. ברקת הוא נושא משרה ציבורית בשירות המדינה, ולא ייתכן כי יפלה עובדות רק בשל המגדר שלהן. אני מפציר בך לפתוח בבדיקה בנושא בהקדם".
ענת שקולניקוב, פרופסור למשפט חוקתי וזכויות אדם באוניברסיטת ווינצ׳סטר באנגליה ובעבר עורכת דין באגודה לזכויות האזרח בישראל, התייחסה גם היא לדברי ברקת וכתבה בתגובה: "העברתה של עובדת מתפקידה, בגלל חשש ערטילאי שכל אשה עשויה להעליל בעתיד על מעסיקה שהטרידה מינית, הינה אפליה מטעמי מין בתנאי עבודה, האסורה בחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, זאת אף כשהמדובר במעסיק פרטי. קל וחומר שאין הדבר חוקי כשמדובר במעסיק ציבורי שחלה עליו בנוסף לכך חובה חוקתית לנהוג על פי עקרון השוויון, ובכלל זה לא להפלות מטעמי מין.
"למרות שמשרת הנהגת בה מדובר היא משרת אמון, דהיינו הממונה רשאי להחליט אם להמשיך בהעסקת הנהגת של הממונה הקודמת או לא, הוא אינו רשאי לשקול שיקול מפלה בבסיס החלטה זו. (בתי הדין לעבודה כבר קבעו בעבר שהוראת התקשי״ר המאפשרת להעסיק עובדים מסוימים במשרות אמון אינה גוברת על הוראות חוק המגינות על עובדים, כמו הוראות חוק המגינות על חושפי שחיתויות ונשים בחופשת לידה. גם חוק שוויון הזדמנויות בעבודה הוא חוק כזה).
"החוק אוסר גם על פגיעה בעובד שהתלונן על הטרדה מינית, ואילו כאן הפגיעה היא בעובדת אך מתוך החשש שאי פעם תתלונן. מאז 1988 עת נחקק חוק שוויון ההזדמנויות ועד היום חלה התקדמות רבה הן בחקיקה והן בפסיקה, בהגנה על חברי קבוצות שהיו ועודם מופלים ומופלות לרעה במקומות עבודה. כמובן שאם מעסיקים, וקל וחומר מוסדות ציבוריים, יוכלו להמנע מהצורך לנהוג בשוויון בעובדיהם על ידי אי-העסקת בני אותם קבוצות, מטרת החוק תסוכל וההגנה תתפוגג״.
חברת הכנסת מרב מיכאלי (המחנה הציוני) פנתה לממונה על שוק ההון, משה ברקת ולעו"ד מרים כבהא, נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה, בדרישה להחזיר למשרתה את הנהגת שפוטרה על ידי ברקת על רקע מגדרי בניגוד לחוק. מיכאלי הוסיפה: ״לא מספיק שהמערכת עדיין אינה מונעת ביעילות הטרדות מיניות ופגיעה בנשים במקום העבודה, עכשיו היא גם גובה מהן מחיר נוסף בסילוקן מהן? הגיע הזמן לדרוש מגברים שליטה עצמית והתנהגות נאותה במקום להמשיך לפגוע בנשים. זאת ועוד; במקום שהממונה על רשות ההון, ביטוח וחסכון יחפש דרכים כיצד ניתן לקדם נשים בתחום שעליו הוא אמון, הוא מוצא דרכים כיצד דווקא להשפיל ולהדיר נשים״.
לצד התגובות הקשות נשמעו ברשתות החברתיות גם קולות רבים התומכים בצעד של ברקת, מחזקים את ידיו ומסבירים כי זוהי תגובת נגד לגל התלונות של נשים על אלימות והטרדות מיניות.
[mc4wp_form id="1006521"]