יום חמישי, 12:00 בצהרים, אולמו של השופט אברהם היימן בבית המשפט המחוזי בתל אביב. לורי שם טוב נכנסת בליווי שלושה שוטרים אל תא העצורים. עשרה מתומכיה שמגיעים לרוב הדיונים בעניינה צועקים לה: "את גיבורת ישראל", "את נסיכה", "חוץ משלושה אנשים כאן (הכוונה לנציגי פרקליטות המדינה שהגישה כתב אישום נגד שם טוב – ש"ש) כולם אוהבים אותך כאן". כשהיימן נכנס לאולם כולם משתתקים. הוא גם מזהיר אותם כי אם ישמע מישהו מדבר יוציא אותו מיד.
אלא ששם טוב אינה גיבורת ישראל. היא מאוד רחוקה מההגדרה הזאת לפי המתואר בכתב האישום הקשה שהוגש נגדה, נגד מוטי לייבל ונגד עו"ד צבי זר –החשודים בפרשה שזכתה לכינויים "פרשת הבלוגרים" ו"פרשת הטרור הרשתי". לפי כתב האישום, השלושה חשודים בעשרות רבות של מקרי פרסומים מכפישים, השמצה, פגיעה ופרסום פרטים חסויים מהליכים משפטיים. רק לאחרונה נוסף אישום חדש נגד שם טוב – היא נאשמת כי הדליפה את כתב האישום בפרשת האונס האכזרי בגן העיר, שהיה אסור בפרסום.
אלא שבאף אחד מ-91 סעיפי כתב האישום המקורי וכ-120 סעיפי כתב האישום המתוקן, לא מדובר על אלימות פיזית. קריאת כתב האישום, שהתפרסם בעבר במקום הכי חם, מותירה אמנם רושם מאוד קשה וזעזוע עמוק ממעשיהם של השלושה – אבל כל המעשים שעשו לכאורה היו באמצעות המקלדת, ובאתרים שהם הפעילו על פי החשד. אין בכך כדי להקל ראש בחומרת המעשים – אבל אלימות פיזית אינה קיימת שם.
למרות זאת, לורי שם טוב נמצאת במעצר כבר 14 חודשים –שנה מתוכם מאז שהוגש כתב האישום נגדה. עורך דינה יוני רבינוביץ', שהועמד לה על ידי הסנגוריה הציבורית, מנסה לשחרר אותה למעצר בית אולם כל הניסיונות כשלו עד כה.
בדיונים השונים העוסקים בבקשה לשחררה, כמו הדיון שהתנהל ביום חמישי האחרון, מזכיר רבינוביץ' שוב ושוב כי בעוד אישה שאין לה שום מסוכנות פיזית נמצאת במעצר כבר למעלה משנה – הרי שעבריינים אחרים, שבמעשיהם פגעו פיזית באנשים אחרים, שוחררו למעצר בית.
שלום דומרני המוגדר ראש ארגון פשע על ידי המשטרה, שוחרר למעצר בית כמעט בכל פעם שבה נעצר על ידי המשטרה בחשדות לעבירות אלימות מסוגים שונים ואפילו עבירות של ניסיון רצח.
עבריין המין אלון קסטיאל נגדו הוגש כתב אישום בחשד לעבירות מין ב-6 נשים שונות שוהה במעצר בית מאז שאחד מסעיפי האישום נגדו בוטל בשל התיישנות. כשהועבר למעצר בית הוא היה חשוד עדיין בשני מקרי אונס ובשלושה מקרים של הטרדה מינית. קסטיאל נותר במעצר בית גם כשהודה לפני כמה חודשים בארבעה מקרים שונים של תקיפה מינית לרבות ניסיון אונס, במסגרת הסדר טיעון לפני כמה חודשים.
השופט ששיחרר את קסטיאל למעצר בית היה השופט היימן, מי שדן בעניינה של שם טוב. הוא טען כי בניגוד למקרה שלה, במקרה של קסטיאל התסקיר של שירות המבחן (בדיקת המסוכנות) היה חיובי.
עורך דינה של שם טוב הזכיר מקרים נוספים שמעלים תהיה כיצד זה ששם טוב עדיין אינה משוחררת למעצר בית. כך למשל הזכיר את החלטת בית המשפט העליון שהעביר למעצר בית מי שהוגש נגדו כתב אישום בעשרות עבירות של סחיטה באיומים מקשישים בסך כולל של כמיליון שקלים. אותו אדם הואשם ביותר מ-150 מקרי סחיטה באיומים וניסיונות סחיטה, ובכל זאת הוא יצא את בית המעצר.
לאור מקרים אלה, קשה לראות את הטעם או ההיגיון בהחלטה להשאיר את שם טוב במעצר עד תום ההליכים. יתכן שהתשובה אינה טמונה במעשים שבהם היא נאשמת, כמו שהיא נמצאת בזהות קורבנות העבירה. בין המתלוננים נגד מי שעמדה לטענת התביעה בראש "רשת הטרור הרשתי" אפשר למצוא כעשרים שופטים, בהם גם שופט בית המשפט העליון ושופט מחוזי. נוסף על כך, הרשימה מונה עשרות עורכי דין ובהם גם עובדי מדינה, ועוד עשרות עובדים סוציאליים.
הנתון הזה הופך את הטענה של רבים מתומכיה של שם טוב לנקמה של המערכת בנאשמת לטענה שגם בסנגוריה הציבורית יש שמסכימים איתה. הסיקור התקשורתי שכמעט ולא קיים מתסכל גם הוא את תומכיה של שם טוב – זוהי הפעם הראשונה שבה מוגש כתב אישום על עבירות הנוגעות בפרסומים מכחישים, הפעם הראשונה שבה שופטים רבים כל כך נמנים על המתלוננים, אולם התקשורת מתעלמת מההליך המשפטי ומהתקדימים הסובבים אותו.
בחודשים האחרונים הגיש עו"ד רבינוביץ' שלוש פעמים בקשות למעבר למעצר בית לשירות המבחן, כשבסך הכל העמיד 13 אופציות שונות לפיקוח עליה במעצר בית. ההצעות נפסלו בזו אחר זו על ידי שירות המבחן המפקח. בפעמיים הראשונות נפסלו הבקשות לאחר שבשירות המבחן הגיעו למסקנה שהמפקחים על המעצר הם "אלטרואיסטים" או "אינם מכירים היכרות עמוקה את שם טוב" או "מזדהים עם עמדותיה".
בעקבות התסקיר השלישי ופסילת 13 המפקחים החליטה הסנגוריה הציבורית להזמין תסקיר פרטי לשם טוב. את התסקיר הזה הציג רבינוביץ' בבית המשפט. הוא הוכן על ידי מומחית לקרימינולוגיה בשם דנה קייזר ביחד עם ד"ר נמרוד שני. בדיון טען רבינוביץ' כי קייזר נפגשה וראיינה את שם טוב ואת כל המפקחים. התסקיר, סיפר, מתייחס לנסיבות חייה של שם טוב, ש"שירותי הרווחה נטלו ממנה את ילדיה", לכך ש"היא לוקחת אחריות על חלק לא מבוטל מכתב האישום" ובעיקר לגורמים שמפחיתים את מסוכנותה ובכלל זה שלא ידוע על "שום קשיי תעסוקה שהיו לה, יש לה בן זוג קבוע כבר שנים ארוכות, היא אינה משנה תכופות את מגוריה, אינה צורכת סמים או אלכוהול ועוד". עוד ציין רבינוביץ' כי בתסקיר נבחנו תשעה מפקחים. קייזר פסלה אחת מהם אבל נותרו שמונה אשר נמצאו ראויים על ידה לפיקוח.
הטיעון האחרון של רבינוביץ' התייחס לכך שמוטי לייבל ועו"ד צבי זר, שני הנאשמים האחרים בפרשה מלבד שם טוב, הועברו למעצר בית לפני כמה חודשים. רבינוביץ' טען בדיון כי למרות שהפרקליטות ובית המשפט ייחסו את אותה המסוכנות לכל אחד מהשלושה, ולמרות שבפרקליטות התנגדו להעברתם למעצר בית של לייבל ושל זר כי חששה שיעשו שימוש ברשת למרות שנאסר עליהם – הרי שבסופו של דבר הם במעצר בית זה כמה חודשים, ונבואתה של הפרקליטות לא התגשמה שכן הם לא הפרו את תנאי המעצר.
את המדינה ייצגו בדיון עורכת הדין מירב גבע ועורך הדין אלירן גלילי. השניים התנגדו לשחרורה של שם טוב למעצר בית. הם טענו כי התסקיר הפרטי שהוצג על ידי עורך דינה של שם טוב אינו תסקיר אובייקטיבי אלא חוות דעת שסימנה מראש את המטרה. עוד טענו כי לתסקיר של שירות המבחן קיימת עליונות על פני תסקירים פרטיים. הם הוסיפו כי המסוכנות שנקבעה בעניינה של לורי שם טוב עומדת בעינה, וטענו כי שירות המבחן אומר שלשם טוב יש נטייה להתנהגות אובססיבית וחסרת גבולות. הם הדגישו כי היא ממשיכה להחזיק באותן עמדות כבעבר וממשיכה את מלחמתה ברשויות גם מתוך המעצר, כשהיא חדורת מוטיבציה.
נציגי הפרקליטות ציינו כי גם בתסקיר הפרטי שהגיש עורך הדין של שם טוב אמרה בעצמה שהיא אובססיבית, לא יודעת להרפות, והכל מנותב למאבק ברשויות הרווחה, רשויות המשפט ורשויות הכליאה.
הדיון בשחרורה של שם טוב למעצר בית הסתיים גם ללא הסכמה גם ביום חמישי. השופט היימן החליט להורות לשירות המבחן להגיש תסקיר נוסף אודותיה בתוך כשבועיים. גם את סוף חודש מרץ ותחילת חודש אפריל 2018 תעשה לורי שם טוב במעצר.
-
פרשת הטרור הרשתי: כשהשופטים הם גם המתלוננים
עשרות שופטים (בהם שופט בית המשפט העליון), שוטרים, עובדים סוציאליים ועורכי דין היו המטרה להכפשות של לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר. עכשיו המערכת שהשלושה ירדו לחייה צריכה לחרוץ את גורלם
2017 -
הפרקליטות: לורי שם טוב יותר מפחידה מדומרני, יותר מסוכנת מקסטיאל
לורי שם טוב, שנאשמת ב-120 סעיפי אישום של הטרדת שופטים ועו"ד עצורה כבר 14 חודשים. את שלום דומרני ראש ארגון הפשע ואלון קסטיאל האנס שחררו למעצר בית בתוך כמה ימים
2018 -
פרסום ראשון: אחרי יותר משנתיים בכלא, הבלוגרית לורי שם טוב שוחררה היום למעצר בית
"תקופת המעצר הארוכה לא ראויה", קבע שופט העליון עופר גרוסקופף, ובכך קטע רצף של הארכות מעצר שנמשכו שנתיים וחודשיים. שם טוב חוזרת לדירת בן זוגה, בלי גישה לאינטרנט אך גם ללא מפקחים
2019 -
זה לא לורי שם טוב – זו מערכת המשפט
האם מערכת אכיפת החוק היתה מתאמצת כל כך בנוגע ללורי שם טוב לולא הנפגעים היו שוטרים, שופטים ועורכי דין שמשתייכים למערכת המשפט בעצמם?