טורניר הנשים באליפות אוסטרליה הפתוחה הגיע לסיומו בשבת בגמר שעל הנייר נראה קלאסי: המדורגת מספר 1 בעולם מול המדורגת מספר 2 בעולם. לכאורה, ההגרלה עשתה את שלה והביאה לקו הסיום את הטובות ביותר באליפות. סימונה האלפ הרומניה (1) וקרוליין ווזניאקי הדנית (2) ללא ספק היו הטובות ביותר, ועדיין, ווזניאקי והאלפ מסמלות עבור פרשני ואוהדי טניס רבים את "הבעיה של טניס הנשים". שתיהן הגיעו לדירוג מספר 1 בעולם בלי לקחת טורניר גראנד סלאם לפני כן – להאלפ זה קרה בחודשים האחרונים, ואילו ווזניאקי הגיעה לפסגה בסוף 2010, בגיל 20 בלבד. ווזניאקי החזיקה בדירוג הנחשק 67 שבועות ברצף.
שתיהן, ובעיקר ווזניאקי, זכו לביקורת על ההישג הזה ולהשוואות לא מחמיאות לסבב הגברים שבו "זה לא יכול לקרות". עבור שתיהן, הגמר במלבורן בשבת היה הפעם השלישית שבה הן מגיעות לגמר של גראנד סלאם והפעם גם הדירוג במקום הראשון בעולם היה מונח על הכף. בסופו של משחק צמוד ומותח שנמשך למעלה משעתיים בקיץ האוסטרלי הלוהט, קרוליין ווזניאקי החזיקה סוף סוף בזרועותיה את הגביע שעליו חלמה כל השנים.
חפשו את הגבר – כשאישה מצליחה בספורט, השאלות בריאיון יהיו על הישגים של גברים
עלייתה, נפילתה וחזרתה של דוגמנית הבית של הטניס, מריה שראפובה
נחזור לרגע בזמן לשנת 2014, שנה מורכבת עבור קרוליין וזניאקי. היא התחילה אותה בהודעה על אירוסיה לשחקן הגולף האירי רורי מקלרוי. בחודש מאי, אחרי שההזמנות לחתונה כבר נשלחו, מקלרוי ביטל את החתונה. שבוע לאחר מכן, ווזניאקי הפסידה בסיבוב הראשון של אליפות צרפת הפתוחה. היא התאוששה מהתבוסה בחופשה משותפת עם חברתה הטובה סרינה וויליאמס שהודחה גם היא בשלב מוקדם מהאליפות. בטוויטר היא צייצה לאוהדים שהיא מודה לכולם על הודעות התמיכה ושמחה להיות אוהדת ליברפול בכדורגל – כי היא יודעת שלעולם לא תצעד לבד. אם כבר לצעוד – למה לא לרוץ? את 2014 ווזניאקי סיימה במרתון ניו-יורק.
It's a hard time for me right now.Thanks for all the sweet messages!Happy I support Liverpool right now because I know I'll never walk alone
— Caroline Wozniacki (@CaroWozniacki) May 22, 2014
"לעולם לא אצעד לבד". הציוץ של ווזניאקי, מאי 2014
בחודשים שלפני כן היא שילבה אימוני ריצה בתוכנית האימונים הרגילה שלה, אבל לא הקדישה אימונים יחודיים למרתון. "אני יודעת שלרוב צריך להשקיע יותר, אבל נראה לי שרוב מי שרץ מרתון לא משחק שלוש-ארבע-חמש שעות טניס ביום כמוני, אז אני חושבת שזה יהיה בסדר". כשנשאלה שוב ושוב האם היא רצה כדי לאחות את הלב השבור, היא ענתה כי תמיד חלמה לרוץ מרתון, וכי היה ברור לה שניו-יורק היא המקום לעשות זאת "ראיתי שהמרתון מתוכנן לנובמבר, הסתכלתי על לוח השנה וראיתי שאין לי עדיין תוכניות לסוף העונה, אז חשבתי 'למה לא?'. אני צריכה לסיים את המרתון, זאת המטרה שלי ואם זה אומר שאזחל לקו הסיום, אעשה זאת". ובכן, היא לא נאלצה לזחול. ווזניאקי, שדורגה אז מספר 8 בעולם בטניס נשים, סיימה את המרתון בזמן של שלוש שעות ו-26 דקות והיא נחשבת לספורטאית העילית הראשונה שהשלימה מרתון במהלך הקריירה התחרותית שלה, ולא אחריה. בקו הסיום, חיכתה לה ה-BFF סרינה בדמעות התרגשות. "ידעתי שזה הולך להיות קשוח, אני חושבת שמבחינה מנטלית ידעתי למה אני נכנסת – ועדיין אחרי הסימן של 20 מייל חשבתי לעצמי, יש עוד כל כך הרבה! הרגשתי שהחלק בסנטרל פארק נמשך לנצח".
Is it normal to cry when someone finished marathon? So proud of you caro @CaroWozniacki #nycmarathon
— Serena Williams (@serenawilliams) November 2, 2014
"אני גאה בך קרו". סרינה ווילימאס מפרגנת בסוף המרתון
במבט לאחור, יתכן שהמרתון ההוא היה נקודת מפנה בקריירת הטניס של ווזניאקי, ארבע שנים אחרי שניצחה את פטרה קביטובה באליפות סין והגיעה לראשונה בחייה לדירוג מספר 1 בעולם. ווזניאקי סיימה שתי עונות בדירוג הנחשק מבלי לקחת טורניר גראנד סלאם וב-2012 החלה ההדרדרות שלה. היא לא הצליחה להגן על תאריה מהעונה הקודמת באינדיאן וולס ובדובאי, והודחה בסיבוב הראשון בווימלדון. ב-2013 היא נפצעה במהלך טורניר ווימבלדון והפסידה בסיבוב השני, ולא הצליחה להגיע לרבע הגמר באף אחד מארבעת הגראנד סלאמים. 2014, שנת המרתון, כבר נראתה אחרת – באליפות ארצות הברית, חמש שנים אחרי הפעם הקודמת שהגיעה למעמד הזה – ווזניאקי הגיעה עד לגמר, שם היא הפסידה לסרינה וויליאמס.
בשנים שעברו מאז ווזניאקי התמודדה עם פציעות, המשיכה לקחת טורנירים קטנים, אבל לא עשתה את פריצת הדרך שכל טניסאית חולמת עליה – זכיה בטורניר גראנד סלאם, והיא ספגה על כך ביקורת רבה. הזוגיות המתוקשרת שלה עם מקלרוי, החברות הקרובה שלה עם סרינה וויליאמס וההופעות שלה בגיליונות בגדי הים של ספורטס אילוסטרייטד הפכו אותה לסלבריטי, אבל במגרש הטניס היו רבים שהרימו גבה.
ווזניאקי הפכה לסמל ל-"חולשה" של טניס הנשים, ל-"חוסר העניין" שבו לעומת סבב הגברים. פרשנים ואוהדים רבים תהו איך יתכן ששחקנית תגיע לדירוג מספר 1 מבלי לקחת טורניר גראנד סלאם, ויתכן שההופעות של ווזניאקי במדורי הרכילות רק הגבירו את הלהבות.
ווזניאקי בתגובה המשיכה לרוץ, והיא סיימה את שנת 2017 בדירוג הכי גבוה שלה בשנים האחרונות – מספר 3 בעולם. ועדיין, הדרך לגמר אליפות אוסטרליה לא בדיוק הייתה סלולה – בסיבוב השני, היא מצאה את עצמה במערכה שלישית מול יאנה פט הקרואטית, כשלזכות הקרואטית חמישה משחקונים ולזכותה של הדנית אחד בלבד. ממצב של נקודת משחק נגדה, ווזניאקי חזרה ולבסוף ניצחה את המשחק. לאורך הטורניר ווזניאקי הפגינה נחישות וסבלנות של רצה מרתון, עד לגמר, עד לניצחון. השאלה הראשונה שווזניאקי נשאלה במסיבת העיתונאים שאחרי הגמר הייתה "זה היה קצר יותר מהמרתון של ניו-יורק, אבל זה היה קשה יותר?" הדנית ענתה כי מבחינה רגשית הגמר היה ללא ספק קשה יותר. "אני לא אשקר, הייתי מאוד מתוחה לפני המשחק, אבל כשעלינו לחימום הבנתי שיש לי את כל מה שצריך כדי לנצח הפעם".
שש שנים בדיוק אחרי הפעם האחרונה בה החזיקה בדירוג מספר 1 בעולם, קרוליין ווזניאקי הוכיחה שהיא רצה למרחקים ארוכים – שוב מספר אחת, אבל הפעם עם הגביע ביד. בנאום הזכיה שלה וואזניקי הודתה לארוסה דייוויד לי, שחקן ה-NBA לשעבר, שתמך בה והרגיע בבוקר המשחק "הייתי פקעת עצבים, כל כך רציתי לנצח היום".
WHAT. A. MATCH.@CaroWozniacki wins her maiden Grand Slam with victory against Simona #Halep in the #AusOpen Women's Final!
??? pic.twitter.com/ZbofMHgjAQ
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 27, 2018
ווזניאקי זוכה בגרנד סלאם הראשון שלה, השבוע
הניצחון הזה הוא נקודת ציון מעניינת, מעבר לקריירה של ווזניאקי. מדובר בגמר הגראנד-סלאם השני ברציפות בו עומדות אחת מול השניה שתי שחקניות שמעולם לא לקחו גראנד סלאם: באליפות ארה"ב היו אלו סלואן סטיבנס שניצחה את מדיסון קיז, ועכשיו האלפ מול ווזניאקי. בזמן שבטורנירי הגברים חווינו רנסאנס של רוג'ר פדרר ורפאל נדאל – טניס הנשים התחדש והצמיח גיבורות חדשות. המצקצקים ימשיכו לצקצק ומי שירצה תמיד יוכל לסובב את המציאות ולהסביר למה המצב בגברים טוב יותר – אבל לרגע אחד, נדמה שווזניאקי ענתה אחת ולתמיד לכל מי שזלזל בה, לכל מי שטען ש-"בנשים כל אחת יכולה להיות מספר אחת", כי למדורגת מספר אחת אין אפילו גראנד סלאם אחד בארון. המרתון סוף סוף הושלם.