שמונה חודשים עברו מאז שאישה התלוננה על הטרדה מינית באוניברסיטת בן גוריון נגד פרופסור בכיר. היו דיונים, היה משפט עמיתים, אך במהלך כל אותה תקופה לא נעשה דבר כדי להגן על הסטודנטית שהעזה להתלונן: עד לפני חודשיים המשיך פרופסור דיוויד ניומן לכהן כדיקן הפקולטה למדעי החברה והרוח, ולא התקבל כל מידע חדש בעניין בדיקת התלונה או החלטת האוניברסיטה בנושא.
- ובאוניברסיטה אחרת בארץ: עשרות תלונות נגד מרצה בכיר וכלום לא קרה
- "אני לא זוכרת כלום, התעוררתי עירומה לידו במיטה" – עדויות של נשים שפגשו את אלון קסטיאל
בחודש מרץ השנה הובא לידיעתה של הנציבה הממונה על הטרדות מיניות בבן גוריון, פרופסור אסתר פריאל, כי ניומן הטריד מינית דוקטורנטית ששימשה כעוזרת מחקר שלו. לאחר שהמתלוננת הסכימה כי התלונה תטופל בתוך המוסד ולא על ידי המשטרה, נפתח הליך משמעתי נגד פרופסור ניומן, אך נראה שמאז ההליך נעצר או הושתק.
"מדובר בדיני נפשות לגבי כל הצדדים המעורבים". מתוך תגובה האוניברסיטה. צילום: Cccc3333 CC BY-SA 3.0
לאחרונה יצאה קבוצת סטודנטיות וסטודנטים בדרישה מהנהלת האוניברסיטה לחדול מהתנהלותה החשאית בפרשה – השתקת תלונות, מיצוי הליכים בדלתיים סגורות ואי דיווח על תוצאות הבירור. איילה פז, המלווה את המתלוננת כבר חודשים ארוכים, מובילה את הקמפיין שמטרתו לשבור את קשר השתיקה במוסד: ״בניגוד להצהרות האוניברסיטה שמטרתו של הליך משמעתי פנימי היא הגנה על המתלוננת, ההליך האיטי והחשאי מותיר את המתלוננת לבדה".
במסגרת הקמפיין, הוזמנו סטודנטים לפנות באופן ישיר לפרופסור כרמי, ולדרוש ממנה למצות את ההליך המשמעתי ולהביא לסיומו בהקדם האפשרי, לפרסם את פסק הדין ובמקרה של הרשעה – את גזר הדין. "אי-נקיטת צעדים מינימליים אלו", נכתב במייל ששלחו כבר יותר מ-250 סטודנטים ואנשי סגל לנשיאה, "משמעותה שיתוף פעולה עם המטרידים, טיוח הטרדות מיניות והפקרת בטחונן, חירותן וכבודן של הסטודנטיות וחברות הסגל באוניברסיטה".
מאוניברסיטת בן גוריון נמסר בתגובה: "האוניברסיטה פועלת על פי הדין ועל פי נהליה ותקנוניה ותוך הקפדה על בירור האמת באופן מעמיק ומתוך גישה שהמדובר בדיני נפשות לגבי כל הצדדים המעורבים. תקנון המשמעת של האוניברסיטה קובע כי בית הדין המשמעתי ישב בדלתיים סגורות. יחד עם זאת, מקפידה האוניברסיטה לשתף את הצדדים בפרטי הדיונים ובתוצאותיהם, מתוך בחירתה לאימוץ הכללים הרלוונטיים בחוק זכויות נפגעי עבירה".