הדיון סביב המאגר הביומטרי שהממשלות מנסות לקדם בעשור האחרון הוא אחד הדיונים הדרמטיים ביותר ככל שהדבר נוגע לזכויות הפרט ולזכות לפרטיות. המתנגדים להקמת מאגר ממשלתי שיכלול פרטי זיהוי ביולוגיים של כלל אזרחי ישראל נעים בין אלה החושדים שמדובר בקונספירציה שמטרתה לאגור מידע בסגנון "האח הגדול" של אורוול, לבין אלה שהחשש המרכזי שלהם הוא מפני פרצות במאגר שיהפכו את הנתונים האישיים ביותר – טביעת האצבע, תמונת האישון, אפילו הדי-אן-איי – לנחלתם של תאגידים פרטיים או ארגוני פשיעה.
בזמן שהוויכוח מתלהט מחדש עם כל ניסיון לקדם את חקיקת הקמת המאגר (חקיקה שהוקפאה בינתיים), מצאה משטרת ישראל דרך לבנות מאגר ביומטרי משלה בלי שום דיון ציבורי או הסמכה ספציפית בחוק. כ-3,500 אוהדי הפועל תל אביב יגיעו הערב לשערים 4 ו-5 של אצטדיון בלומפילד כדי לצפות בדרבי מול היריבה העירונית, המארחת. הכרטיסים נמכרו כולם מראש בצורה שמית (רק אוהד הפועל בעל מנוי על שמו למשחקי הקבוצה רשאי היה לרכוש כרטיס למשחק הזה). המשטרה מתכוונת לצלם את כל האוהדים עם כניסתם בשערי האצטדיון. הצילום יתבצע ברגע שבו נסרק הברקוד שעל הכרטיס – כך שבתוך אלפית שניה תהיה למי שיישב מול המסכים תמונה של האיש ששמו קשור לאותו ברקוד.
לו מי שהיו מול המסכים היו שוטרים – הביקורת הייתה קשה, אבל הפעולה עוד יכולה הייתה להיחשב כמוצדקת. אך משטרת ישראל, בהיעדר הסמכה בחוק להקים מאגר צילומים של אזרחים שומרי חוק, העבירה את הפעילות לחברה שנשכרה על ידי מועדון מכבי תל אביב. החברה היא זאת שתחזיק בצילומים שנועדו, רשמית, לאתר בקלות מתפרעים ביציע אם יהיו התפרעויות כאלה. החברה גם תוכל לעשות בצילומים אילו שימושים שתרצה – הרי הדבר נעשה ללא פיקוח, ללא הסמכה בחוק, כ"פיילוט" של משטרת ישראל לביצוע חוק שלא נחקק מעולם וכלל לא ברור שיזכה בעתיד הקרוב לתמיכת הכנסת. כיצד ישתמשו בצילומים? כמה זמן יחזיקו בהם? מי יחזיקו בהם ולאיזו תכלית? אין איש יודע.
העובדה שהדבר נעשה בהתמודדות ספורטיבית ולכן נדחק למדורי הספורט לא אומרת שלא מדובר כאן בהפרת פרטיות חמורה, לכאורה, של אזרחים שלא חשודים בביצוע פשע כלשהו. הערב זה ייעשה ללא הסמכה חוקית באצטדיון בלומפילד – מחר, אולי, בישראל כולה.
עדכון: לאחר פרסום התכנית החליטה הנהלת מכבי ת"א לא להפעיל את הפילוט, לפחות בשלב זה.