תיכון ביאליק רוגוזין בתל אביב זימן את הורי כל התלמידים לאסיפה מיוחדת הערב בנושא גירוש מבקשי המקלט. אלי נחמה, מנהל בית הספר שבו לומדים ילדים רבים של מבקשי המקלט ומהגרי עבודה, קרא בשבוע שעבר לממשלה למנוע את הגירוש, והזהיר כי הוא אינו מוסרי ויהווה בכייה לדורות. נחמה גם מתכוון להוציא לכל הורי בית הספר אישור רשמי מטעמו המבהיר שיש להם ילדים שלומדים אצלו, במטרה למנוע את גירושם.
רוב מוחלט של תלמידי ביאליק רוגוזין הם ילדים להורים שהגיעו לישראל כמהגרי עבודה או מבקשי מקלט. כ-40 אחוז מהם קיבלו במהלך השנים מעמד חוקי ואינם מועמדים לגירוש. מתוך כ-700 הנותרים ללא מעמד בישראל יש מספר גדול של מבקשי מקלט – מעטים בכיתות הגבוהות וכמעט כל תלמידי הנמוכות.
מטרת הפגישה הערב היא הכנת ההורים כולם לסיטואציה של גירוש, הבהרת המצב החוקי, החלטות הממשלה, והכנה להתמודדות עם תגובות הילדים. נחמה הבהיר כי הגירוש עדיין אינו רלוונטי להורי התלמידים שלו, שכן מדובר בשלב זה על גירוש גברים רווקים בני 18 פלוס, ללא ילדים בארץ. עם זאת, אחים בוגרים, קרובי משפחה אחרים וגם בני זוג של האמהות נמצאים בסכנה, מניסיון העבר נופלות טעויות למשל במקרים בהם ההורים אינם רשומים כנשואים, וברור לכל שמבחינת הממשלה זהו רק הצעד הראשון. בעבר נאלץ צוות בית הספר הלתערב למען שחרור בוגריו או הורי תלמידים ממתקן הכליאה חולות.
בנוסף לצוות החינוכי הוזמנו הערב נציגי ארגונים שונים הפועלים עם מבקשי המקלט להציג את עמדותיהם, ביניהם ארגון אליפלט המטפל בילדי מבקשי המקלט וא.ס.ף. בית הספר נערך כעת להוצאת כ-1,600 אישורים להורים, שיוכלו להציגם במקרה של מעצר בטעות.
רק שני דברים לא משתנים: מדיניות הגירוש, ומספר הזרים – עינת פישביין
טקס הזיכרון לרבין בביאליק רוגוזין: הכי רחוק מיפי הבלורית והתואר
תלמידי ביאליק רוגוזין חוגגים את חג הפסח, תשע"ה-2015
"המטרה שלנו היא לתת לילדים ולהורים כלים להתמודדות הבלתי אפשרית הזו שהם חווים כרגע, בקריאה בעיתונים ובהתמודדות ברחוב", אומר מנהל בית הספר אלי נחמה. "אלה מקרים קיצוניים שמעוררים חרדה ודאגה וסימני שאלה, ואנחנו צריכים לתת לילדים מענים רגשיים לפני הכל. תוך כדי כך אנחנו מביעים תמיכה במאבק הצודק ויוצאים נגד העוול, ואנחנו לא מסתירים את יציאתנו נגדו, להפך, אנחנו עושים את זה כבר 12 שנים – מפיצים את האור הגדול של מה שעושים איתם בבית הספר הזה, שהוא גאווה לישראל בכל העולם. המצוקה גדולה כי גם אנחנו עובדים בעיוורון מוחלט, באי וודאות לגבי העתיד של רבים מתלמידינו, ובתוך זה גם יוצאים לטיולים ועושים בגרויות ומתכננים עדלאידע ובעוד חודש באופן כמעט אבסורדי יש משלחת שיוצאת לפולין".
בשבועיים האחרונים נעשתה שורה פעולות של במטרה לעצור את הגירוש, ביניהן מכתב עליו חתומים כל מנהלי בתי הספר של ת"א נגד הגירוש, מכתבם של 35 אנשי רוח שנשלח ביום חמישי האחרון לראש הממשלה בנימין נתניהו בו הם קוראים למנוע את גירוש מבקשי המקלט מישראל, מאות אנשי אקדמיה שפנו הבוקר במכתב דומה לנתניהו ולכנסת, כנס נגד הגירוש שנערך בכנסת ביוזמת הח"כים מיכל רוזין (מרצ), איל בן ראובן (המחנה הציוני) ודב חנין (הרשימה המשותפת), אירוע התנגדות בהשתתפות רבנים ביוזמת מכון הרטמן ורבנים למען זכויות אדם, הפגנות סטודנטים מול בתי שרים וחברי כנסת בירושלים, תל אביב, באר שבע וחיפה, קריאה ציבורית לאיגוד הטייסים לא להטיס מבקשי מקלט לאפריקה ועוד.
[mc4wp_form id="1006521"]