בסוף השבוע הופיע ב"ידיעות אחרונות" טור מאת הזמר עידן רייכל, תחת הכותרת "מרים פרץ היא הנשיאה שלי". רייכל קרא לפרץ לרוץ לנשיאות על גבי שער העיתון, שזכה למאות שיתופים ואלפי תגובות אוהדות בעמוד הפייסבוק הפופולרי של ידיעות.
"מרים יקרה, את עומדת כיום לפני צומת, אבל נלקחה ממך הזכות להחליט לאן לפנות. את לא ברשות עצמך. את של כולם..נשלחה אלייך מלמעלה שליחות. יהיו כאלה שיקראו לך לרוץ לנשיאות. אני דווקא קורא לך לא לרוץ. אני קורא לך ללכת. בשקט, בביטחון, לכי מרים. ואנחנו כולם נלך אחרייך".
פרץ, שהתרגשה מהמחווה הלא מתוכננת לכאורה, הגיבה בפייסבוק של ידיעות במילות תודה לרייכל. אחר כך העלתה באינסטגרם שלה סרטון של הזמר חנן בן ארי שמציין כי הוא מסכים עם הטור של רייכל וקורא לה לרוץ לנשיאות.
יחסה של פרץ למועמדותה האפשרית למרוץ לנשיאות המתקרב מאופיין עד כה בעמימות, או לכל היותר כציווי שנחת עליה כמי שנקראת לדגל. בראיון לניב ריסקין, זמן קצר לאחר קבלת פרס ישראל ב-2018, אמרה כי היא "משאירה הכל פתוח". כעבור שנה בראיון לאתר כיפה אמרה כי "היא לא חושבת על נשיאות המדינה". בדצמבר אמרה בראיון למעריב בנוגע לשאלה זו, כי "הרבה דברים לא בחרתי".
כשפנינו אליה לפני כחודשיים, אמרה למקום כי איננה עוסקת בכך. בראיון לערוץ 7 לפני כשבוע אמרה כי "בחודשים האחרונים, הפנייה אלי היא פשוט בלתי נתפסת. אני לא יכולה לעבור בחוץ בלי שמישהו יגיד 'הנשיאה הבאה'. זה לא קול שאני מניחה אותו בצד, אני מקשיבה לו". כמה ימים לאחר מכן הגיע הטור האוהד של רייכל.
למרות העמימות המסוימת וחוסר המאמץ שפרץ מנסה לשדר בנושא, למקום הכי חם נודע כי מדובר בקמפיין מתוכנן יותר. שכן, כבר באוגוסט הוגשה לתאגיד השידור הציבורי הצעה לסרט דוקומנטרי על חייה של פרץ, שילווה בין היתר את המסע שלה לנשיאות. פרץ נתנה את הסכמתה לסרט בהפקת ארצה הפקות, והיתה מודעת להגשתו. עם זאת, תאגיד השידור החליט שלא להוציא אותו לפועל.
דרושה חנינה
שמות נוספים שהוזכרו במרוץ לבחירות לנשיאות שיתקיימו ביוני, הם עמיר פרץ ויצחק (בוז'י) הרצוג, יו"ר הסוכנות היהודית, שטרם הכריז על מועמדותו, אך נחשב מועמד מנוסה ומוביל. הפרשנית הפוליטית של אתר וואלה, טל שלו, דיווחה השבוע כי ראש הממשלה בנימין נתניהו שוקל בעצמו להתמודד לתפקיד, כפתרון לפלונטר הפוליטי והמשפטי שהוא מצוי בו.
המרוץ לנשיאות תלוי במספר משתנים שאינם ידועים כעת, על כן גם סיכוייה של פרץ, כמו הרכב הממשלה והעומד בראשה במידה והכנסת לא תתפזר שוב לבחירות חמישיות. פרץ עשויה להיות המועמדת המועדפת על הליכוד וסיעות הימין, כמו הציונות הדתית וימינה של נפתלי בנט, שהעניק לפרץ את פרס ישראל כשר החינוך.
זהות הנשיא הבא עשויה להשפיע על יכולתו של נתניהו לקבל חנינה, במידה ויידרש לכך. לדברי גורמים המעורים בנושא, פרץ, הנעדרת כישורים או ניסיון פוליטי משמעותי, נחשבת למועמדת מועדפת על שרה נתניהו, שאירחה אותה בחוג התנ"ך בביתם. בימים האחרונים דווח כי נתניהו עשוי לקדם מהלך של הפיכת ההצבעה לנשיאות על ידי חברי כנסת, להצבעה פומבית, מה שעשוי לסייע לסיכוייה של פרץ, הזוכה לתמיכה ציבורית רחבה.
מאז זכייתה בפרס ישראל הפכה פרץ לאחת הדמויות המסוקרות ביותר בתקשורת הישראלית, לרבות מספר רב של טורים אישיים ופרויקטים חגיגיים בידיעות אחרונות, ערוץ 12 ו-13. לפני כשבוע כתבה טור על שירה איסקוב בידיעות אחרונות לרגל יום האישה, וערוץ 13 מיהר להפגיש בין השתיים בכתבה מיוחדת. את המאמץ התקשורתי סביב פרץ מנהל במידה רבה בנה של פרץ, אליסף.
סקר של חברת דיירקט פולס, בבעלות עד המדינה שלמה פילבר וצוריאל שרון, שפורסם לפני כשנה בערוץ 12 קבע כי למועמדותה של פרץ לנשיאות זוכה לתמיכה של 44 אחוזים.
מי שעוד תומך במועמדותה של פרץ הוא הכתב הפוליטי של ידיעות אחרונות, עמיחי אתאלי. לאחר נאומה בפרס ישראל, צייץ אתאלי, שאף ראיין את בנה אליסף ב-ynet: "אם בפעם הבאה מנהיגינו דוחפים לנו פוליטיקאי ולא מטיסים את מרים פרץ לנשיאות המדינה – זאת סיבה מספיק טובה למרי אזרחי". אתאלי נחשב למקורב למו"ל ידיעות אחרונות נוני מוזס.
בטור ביקורת תקשורת בעין השביעית בסוף השבוע האחרון, כתב איתמר בן זקן על הטור של רייכל: "הוא השפן שנשלף כדי להכשיר מהלך שבקונסטלציה אחרת עלול להתפרש כניסיון של המו"ל מוזס, הנאשם בפלילים, לקדם מועמדת למשרה היחידה שמי שאוחז בה יוכל לתת לו חנינה אם וכאשר יורשע בדין…..את התהייה שמא מוזס משתמש בנכסים התקשורתיים שלו לבחישה במירוץ לנשיאות ראוי להשאיר באוויר".
מפרץ נמסר: "כפי שאמרתי מספר פעמים, אני אכן שוקלת את הנושא. בנוגע לסרט – אכן הייתה פנייה אלי מטעם תלמידתי לשעבר בנוגע לסרט דוקומנטרי על סיפורי וסיפור משפחתי. כפי שצוין, הסרט לא יצא לפועל".