עיריית תל אביב העניקה לערוץ 20 היתר שידור של כחודש וחצי, עד סוף אוקטובר – כך נודע למקום הכי חם בעקבות פנייתנו. זאת לאחר שחשפנו כי הערוץ משדר במשך תקופה ארוכה מכיכר הבימה מבלי שביקש אישור לכך, תוך לקיחת חשמל מבית קפה סמוך ללא ידיעתו.
כעת מתברר כי היתר השידור שניתן לערוץ רשאי לשדר מדי ערב מ-19:00 עד 20:00, מה-14 לספטמבר ועד ה-29 באוקטובר. לאחר תאריך זה יתבקש הערוץ להוציא היתר חדש. מבדיקת יפעת בקרת מדיה עולה שמתחילת יולי ועד היום שידר הערוץ מהכיכר 30 תוכניות. מדובר בתוכניות ראיונות שבהן מתארחים אורחים שונים מדי ערב. כעת, עם ההיתר החדש צפוי הערוץ לשדר כ-20 תוכניות נוספות.
יש לציין כי עיריית תל אביב מעניקה היתרי שידור לכל גוף תקשורת שמעוניין להקים עמדה בכל מקום בעיר, אך בדרך כלל מדובר בהיתרי שידור קצרי מועד שנסובים סביב אירוע המתרחש בעיר, כמו הפגנה או בחירות. כך למשל הוקמו אולפנים של ynet ושל ערוצי הטלווויזיה השונים בזמן מחאת רוטשילד, בעת הבחירות בכיכר רבין או על גג העירייה בשעת מלחמה.
במקרה של ערוץ 20 מדובר בהיתר חריג, שבו ניתן לערוץ מסחרי שטח ציבורי לתקופה ארוכה ללא עלות, כשאין אירוע חדשותי מיוחד לסקר במקום.
מדובר בהטבה יקרת ערך לערוץ, שמוחזק על ידי המיליארדר יצחק מיראלשווילי, שלפני כשנתיים השקיע חמישה מיליון שקל באולפנים לערוץ 20. לאחרונה דווח כי הערוץ סובל מהכנסות נמוכות מדי ונדרש להזרמת הון מהבעלים. לעומת ערוץ 20, גופים מסחריים כמו אדידס או נייק משלמים מיליוני שקלים לעירייה תמורת הזכות להשתמש בכיכר רבין למשך ימים ספורים במהלך אירועי ספורט עירוניים.
הפרעה לסדר הציבורי
בשיחה עם גורמים בעירייה נטען כי מדובר בעמדה קטנה, חד פעמית, שאינה מפריעה למרחב הציבורי בכיכר. אולם הגדרות שנמתחו סביב העמדה בכיכר מספרים סיפור אחר.
בשבוע שעבר, בזמן הפגנה שהתקיימה במקום, התפתחה קטטה בין מגיש הערוץ בועז גולן ומפיק השידור לבין מספר מפגינים. בצילומים מהאירוע נראה גולן נוגח באחד המפגינים, בעוד מפגינים דוחפים אותו ואת המפיק בחזרה. בעקבות המקרה הוגשו תלונות משני הצדדים – ועמדת השידור גודרה על ידי כוחות יס"מ, שמאבטחים את העמדה מאז בכל ערב בזמן השידור.
ביום חמישי צולם הפרשן שמעון ריקלין עוזב את הכיכר בליווי חמישה שוטרים, תוך שהוא אומר לכתב ynet, "צלם שייראו". שאלנו את המשטרה מדוע נזקק ריקלין לליווי באותו ערב, למרות שלא היו הפגנות סביב עמדת השידור, ומהמשטרה נמסר כי ריקלין הוא זה שביקש את הליווי המשטרתי. מאוחר יותר צייץ הפרשן כי חש מאוים.
גם השבוע, אף כי הערוץ אינו משדר מהמקום בשל החג – גדרות המשטרה שהוצבו במקום עדיין מקיפות שטח גדול, לרבות הבריכה בכיכר והסוכה שהקים הערוץ ושעומדת ריקה. חלק מהגדרות זרוקות וסרט המשטרה ביניהן.
"זה סקנדל, פגיעה בזכויות היוצרים שלי", אומר מתכנן כיכר הבימה, חתן פרס ישראל דני קרוון. לפי ההסכם שלו עם העירייה, אין לעשות בכיכר שינוי מבלי לקבל את הסכמתו. בשיחה עם המקום, לאחר שראה את הגדרות הזרוקות בכיכר סביב העמדה, הוא מבהיר: "בשום אופן לא אתן לזה לקרות. אשתמש בכל הדרכים כדי לעצור את זה. הכיכר היא יצירת אומנות וכל שינוי צריך להיעשות בהסכמתי. פעם מישהי רצתה לשים שם פסנתר מבטון לנגינה ולא הסכמתי. אני מתכוון לפנות לעירייה, למחלקה שעוסקת בשיפור פני העיר, ולסלק אותם משם".
מעיריית תל אביב נמסר: "ערוץ 20 הגיש בקשה לשידור לפני מספר שבועות, והבקשה אושרה. בקשות לצילום במרחב הציבורי נבחנות ומאושרות ככל שהן עולות בקנה אחד עם ההנחיות העירוניות".
מערוץ 20 עדיין לא התקבלה תגובה על הכתבה הראשונה שפרסמנו, ועל כן לא פנינו אליהם פעם נוספת.