לפני ארבע שנים הגיעו שני הפעילים החברתיים, ערן ורד ויגאל רמבם, למלון דן אילת כדי למחות נגד יו"ר לשכת עורכי הדין דאז, אפי נוה. נוה היה אז בשיא כוחו במערכת המשפט, אם כי עוד לא דמות מוכרת לציבור הרחב. כמדי שנה ערכה לשכת עורכי הדין כנס שנתי בעיר, וכמדי שנה בתקופת נוה – נהפך הכנס למפגן עוצמה של יו"ר הלשכה הדומיננטי.
אל המקום עלו לרגל שרת המשפטים איילת שקד, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שופטי עליון ובכירים נוספים. למעשה זה היה אותו כנס שכיכב בתחקיר "עובדה" של עומרי אסנהיים, שחשף כיצד שופטים בכירים בישראל עוסקים ביצירת קשרי ידיעות וחנופה עם נוה, שהדיל הפוליטי שרקם עם איילת שקד הפך אותו למכריע בעבור הקריירה שלהם.
זה גם היה אותו הכנס שבו נוה הקליט בין היתר שופטים בישראל, בניגוד לחוק לשכת עורכי הדין, ועוד אחד מהכנסים שגם אליו נהרו עיתונאים רבים בישראל שנסמכו על שולחנו של נוה, והנחו פאנלים בכנס תמורת תשלום מפנק וחדרים משודרגים.
ורד ורמבם, פעילים חברתיים שלקחו חלק לצד עורך הדין ברק כהן במאבק נגד ראשי הבנקים וכן נגד אפי נוה שאיים לשלול לכהן את הרישיון, היו חריגים למדי בנוף המעונב. הם החלו לקרוא קריאות מחאה מחוץ לשערי המלון במגפון ולחלק פליירים נגד נוה שהיו באמתחתם. בין היתר כרזו השניים בגנות תביעות השתקה נגד עיתונאים (כולל נגד כותבת שורות אלה;ש"פ), נגד השעייתו של כהן ונגד תיקי הבוררות שחילק נוה לעורכי דין מקורבים לטענתם.
השניים הזמינו חדר במלון לתאריך של הכנס. כשהגיעו נכנסו למלון שילמו 1,227 שקלים עבור החדר והפקידו במלון את חפציהם. זה היה ב-11 בבוקר והפקידה בקבלה הודיעה להם שיקבלו הודעה כשהחדר יהיה מוכן בעוד כמה שעות.
את זמן ההמתנה לחדר במלון באילת, בחרו ורד ורמבם להעביר במחאה בשטח הציבורי הסמוך למלון. רמבם החל לכרוז במגפון נגד נוה ולחלק פליירים לבאי הכנס ולעוברים והשבים. ורד צילם את המתרחש.
בתוך זמן קצר משטרת ישראל הגיעה למקום. רמבם התבקש להזדהות, ואחרי שעשה זאת עזבה המשטרה את המקום כשלא מצאה כל פגם חוקי בהפגנת היחיד. כמה שעות אחרי ביקש ורד להיכנס לשטח המלון כאורח שכבר ביצע צ'ק אין. הפעם מאבטחי המלון זיהו אותו כמי שצילם את ההפגנה ומנעו את כניסתו.
תחילה, אמר אחד המאבטחים שאסרו על ורד להיכנס כי "זה הצלם ממקודם". בהמשך, אחרי שהתעקש ורד כי הוא אורח המלון, החלו המאבטחים למנוע את כניסתו למלון בתירוצים שונים לטענתו.
בין היתר, הם טענו כי הוא לא יכול להיכנס ללא בדיקת תיקים, למרות שלא בדקו את תיקיהם של עשרות אורחים אחרים שנכנסו למלון באותה עת. ורד נעתר לדרישתם, אך קצין הביטחון אסר עליו להכניס את המגפון לשטח המלון.
ורד הציע להפקיד את המגפון אצל אבטחת המלון שכן לטענתו לא התכוון לעשות בו שימוש או לקיים פעילות מחאה בתוך שטח המלון, אך קצין הבטחון לא הסתפק בכך. הוא גם ביקש להסתכל על הכרוזים שהפיצו השניים בגנות שחיתות בלשכת עורכי הדין. ורד נעתר. ואז קצין הבטחון החליט שלא לאפשר לו להכנס עם הכרוזים.
ורד לא הסכים לכך. הוא הסכים לבטל את החדר שהזמין במלון בתנאי שיקבל כספו בחזרה. פקיד הקבלה יצא מהמלון והשיב לוורד ורמבם את התשלום על החדר במזומן מחוץ לשטח המלון, והשניים הלכו לחפש פתרון לינה אחר לאותו לילה.
ביולי 2020 הגישו השניים תביעה לבית משפט השלום בבת ים באמצעות עורך הדין בן מרמרלי. הם דרשו מרשת מלונות דן לפצותם ב-75 אלף שקלים בטענה כי ביצעו כלפי כל אחד מהם עוולה אזרחית הקבועה בחוק איסור הפליה במוצרים ובשירותים, בכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים. כמו כן, טענו כי המלון פגע בזכויות היסוד החוקתיות שלהם בכך שהשפילו אותם ומנעו מהם שירות רק בשל השקפתם החברתית והפוליטית.
השופט (רשם בכיר) אבי כהן קיבל חלק גדול מטענותיהם ומתח ביקורת על מלון דן ואנשיו. הוא קבע כי על הרשת לפצות את השניים בכ-30 אלף שקל וכן לשאת בחלק מהאגרות ששילמו לבית המשפט וכן את שכר הטרחה של עורך הדין שלהם – כ-6,000 שקל.
"מצאתי להעדיף את עמדת ורד ורמבם על פני עמדת מלונות דן בשאלה שבמחלוקת, ולפיכך אני קובע כי בנסיבות הארוע שלנו התנייית אנשי האבטחה את כניסת ערן ורד לבית המלון בכך שתכולת תיקו לא תכנס עמו נעשתה בהיעדר סמכות חוקית ולא כדין", כתב השופט כהן.
עוד הוסיף כי לא נטען ולא הוכח בפניו כי אנשי האבטחה או כל גורם אחר כלשהו מטעם הנתבעת פעלו במצוות לשכת עורכי הדין או במצוות אפי נוה שעמד בראשה וגם לא בסיכום או בתיאום עמם, אבל ניכר כי אנשי האבטחה ניסו בפועל בכח כוחם לרצות בהתנהלותם הכוללת את הלשכה ואת נוה, בכך שניסו לסכל כל פעולת הפגנה או מתן ביטוי להשקפה ביקורתית.
השופט כתב כי לא שוכנע בכלל על ידי מלונות דן, שיוצגו על ידי עורכת הדין נטע רובין, ממשרד מ. פירון, כי ורד ורמבם יצרו סיכון בפועל או בכחל בטחון הציבור. הוא ציין כי מלונות דן לא הציגו כל מקור חוקי שמסמיך את אנשי האבטחה לפעול כפי שפעלו. עוד קבע השופט כי הוכח שאנשי המלון הם אלו שהזמינו את המשטרה במטרה לסכל את ההפגנה של רמבם. וטוען כי מצפיה בסרטונים שהוגשו לבית המשפט עולה בבירור כי המשטרה בחנה את הדברים בכובד ראש ומצאה שלא נפל כל פגם חוקי בהפגנה ולכן לא היתה הצדקה חוקית מצד הנתבעת לעירוב משטרה.
באותו נושא: אפי נוה ולשכת עורכי הדין
הנוסעת השלישית בפרשת אפי נוה נחשפת
מיהי הנוסעת שאליה נצמד אפי נוה בשדה התעופה ומה הקשר שלה לצביקה נוה בעל חברת חקירות ואח של אפי? שרון שפורר עם פרטים חדשים על ההסתבכות המביכה של יו"ר לשכת עורכי הדין אפי נוה בנתב"ג
השופטת זמיר, בעלה, והקשר הבעייתי עם אפי נוה
שרית זמיר שופטת המחוזי בתל אביב דנה בפרשת "מין תמורת מינוי" שבה אפי נוה הוא החשוד המרכזי, למרות שנוה פעל לקידומה, ובעלה, דרור זמיר תרם למסע הבחירות של נוה לראשות לשכת עורכי הדין