בתוך שש שנים (2012 ל-2018) רכש יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה חמש דירות בפרויקט השוק הסיטונאי של חברת גינדי, שבשליטת מנור גינדי ובני משפחה. חלק מהדירות נקנו במחירים הנחשבים נמוכים ביותר בהשוואה לדירות אחרות שנמכרו בפרויקטים באותה תקופה בעלות מאפיינים דומים.
מי שעובדים עם גינדי כבר שנים כיועצים משפטיים וייצגו את גינדי בעסקאות למכירת הדירות, הם משרד עורכי הדין רייטר ז'אן עמר שוכטוביץ. מדובר במשרד אשר לפחות שניים מהשותפים בו, עוה"ד אמיר עמר ורם ז'אן, מקורבים מאוד לנוה. הוא מינה אותם לתפקידים רגישים בלשכת עורכי הדין, הם תרמו לקמפיינים שלו. והוא אף העביר להם בוררויות בסכומים של מיליוני שקלים.
באפריל 2018 רכש נוה ברחוב קרליבך בתל אביב שתי דירות. אחת מהן בת 4 חדרים בקומה ה-16 והשניה בת 4 חדרים בקומה ה-17. הוא שילם עבורן 2.64 מיליון שקל ו-2.66 מיליון שקל בהתאמה. מבדיקה שערכנו ברשות המסים עולה כי דירה שנמכרה במארס 2018 בקומה ה-10 הכוללת 4 חדרים נרכשה במחיר כמעט כפול של 4.2 מיליון שקל. דירה אחרת שנמכרה ביולי 2018 בקומה ה-18 והיתה בת 3 חדרים נרכשה במחיר של 3.1 מיליון שקל ודירה נוספת שנמכרה באפריל 108 בקומה ה-40 וכוללת 4 חדרים נרכשה בכ-4 מיליון שקל.
מסע הרכישות של נוה בפרויקט של גינדי ברחוב קרליבך-החשמונאים החל כבר ב-2012. אז הוא קנה אז ביחד עם אשתו לשעבר, חני נוה, שתי דירות בכ-2.3 מיליון שקל כל אחת. אחת מה הוא מכר כעבור ארבע שנים ב-2016. דירה נוספת הוא קנה ב-2014 ב-2.5 מיליון שקל בקומה 14 במגדל בקרליבך 1.
הדירות הראשונות שנרכשו היו שייכות לנוה ולאשתו במשותף. אלא שנוה שיכן שם ללא ידיעתה את המאהבת שלו, סטודנטית למשפטים בשם בר כץ – שמי שהכיר לו אותה היה עוזרה של שרת המשפטים איילת שקד, אלישיב עמיצור. הדבר הגיע גם לסכסוך משפטי בין הצדדים שפרטיו נאסרו לפרסום ואוחד עם סכסוך בני הזוג בבית הדין למשפחה שהסתיים בגירושין והסדר ממון.
על פי נתונים שנמסרו על ידי לשכת עורכי הדין לבקשת המקום הכי חם, קיבלו היועצים המשפטיים של גינדי, עו"ד אמיר עמר ורם ז'אן, לפחות שלוש בוררויות מהוועד המרכזי בראשות נוה ומנוה באופן ישיר כיו"ר הלשכה. היקף כל אחת מהבוררויות היה גבוה ונע בין 5 מיליון שקל ל-11 מיליון שקל ובסך הכל בהיקף כולל של לפחות כ-17 מיליון שקל. לא ידוע מה גובה שכר הטרחה בבוררויות אלו, אבל הוא יכול להגיע למיליוני שקלים. הבוררויות הועברו למשרד של השותפים בין השנים 2015 ל-2017.
משרדם של עמר ושל ז'אן אף תרם עשרות אלפי שקלים לנוה בכל אחד מהקמפיינים שלו בהתמודדות על ראשות הלשכה או ראשות הוועד של מחוז תל אביב. כאשר נוה כיהן בתפקיד יו"ר הלשכה ויו"ר המחוז, עמר מונה לתפקיד יו"ר הוועדה המייעצת למינוי שופטים במחוז תל אביב וליו"ר דירקטוריון משותף של החברה לצרכנות של הלשכה. ז'אן מונה ליו"ר ועדת הליטיגציה של הלשכה והוא גם חבר בוועדת האתיקה של מחוז תל אביב.
ממשרדו של רני רהב נמסר בשם חברת גינדי ומנור גינדי: "כל הדירות בפרויקט נמכרו במחירי שוק. אנו לא עוסקים בזהות הקונים וזאת בשל סודיות הלקוח. אנו מבקשים להדגיש כי בתקופה מסוימת, היו קבוצות רוכשים שקנו באופן מרוכז דירות כאלה ואחרות, במחירים מיוחדים ללא קשר לאיש כזה או אחר". אמיר עמר ורם ז'אן לא נענו לפניותינו לבקש תגובה. נוה שנמצא בימים אלו בחו"ל עם בר כץ לא מסר תגובתו, וכך גם לא עורך דינו בעז בן צור.
הדירות בגינדי הן רק חלק ממסע רכישות הנדל"ן של נוה בעשור האחרון. בעבר חשפנו כי נוה מחזיק בדירות בשווי עשרות מיליוני שקלים. אך הרשימה לא כללה שלוש דירות נוספות שרכש בין 2014-2018 בפרויקט גינדי.
הסכסוך שנפתר בהפתעה
משרד רייטר ז'אן עמר מייצג לא מעט חברות בתחום הנדל"ן. עוד חברה שהוא ייצג מלבד גינדי היתה חברת הנדל"ן שקרסה של ענבל אור. בסביבת אור והחברה שקרסה אפשר למצוא לא רק את עמר וז'אן, אלא גם חברים נוספים של נוה ששימשו בכובעים שונים בלשכה. כולם כונו שומרי הסף, שתחת השגחתם קרסה אור סיטי.
אבל פרטים שאנחנו חושפים לראשונה כאן מאירים גם זרקור על מערכת היחסים המשונה של נוה עם מי שמונה להיות מפרק החברה, עורך הדין איתן ארז. בדומה למערכות יחסים אחרות שלו עם עורכי דין בכירים – גם שם היא כללה מתן בוררויות שמנות במיוחד.
במרץ 2016 הוחלט למנות את עו"ד ארז למפרק וכונס הנכסים הזמני של חברת הנדל"ן של ענבל אור, במטרה לגבות בחזרה את מה שאפשר ממאות מיליוני השקלים שהשאירה חובות אחריה. כשבועיים לאחר מכן נפטרה אמו של עו"ד ארז, ובמהלך השבעה הגיע לביתו מנחם בלתי צפוי: נוה, יו"ר לשכת עורכי הדין דאז, מלווה בפמליה של כארבעה אנשים.
ההפתעה היתה גדולה, כי מאז 2014 ועד אותו רגע היו ארז ונוה מסוכסכים. ארז נמנה על תומכי דורון ברזילי, שהיה ב-2014 יו"ר הלשכה אבל כוחו נחלש לעומת נוה ששלט בה בפועל כיו"ר מחוז תל אביב, דרך רוב שגיבש סביבו במועצה הארצית. ארז אף נהג לספר למקורביו שנוה "תפר לו תיק" בועדת האתיקה של מחוז תל אביב, בראשה עמד נוה במשך שמונה שנים והמשיך להיות בעל השפעה בה גם אחרי בחירתו ליו"ר הלשכה. בבחירות של 2015, שבסופן נבחר נוה לתפקיד, תרם ארז הפגוע למתחרהו, ברזילי.
מאז הוא לא שמע מנוה דבר וחצי דבר, עד שהוא ופמלייתו הגיעו לשבעה. לאחר שניחם אותו באבלו, הפציר נוה בארז להגיע ל"כנס חירום" בנושא קבוצות רכישה בתחום הנדל"ן, שהתקיים זמן קצר לאחר כן, בנוכחות שורה של פוליטיקאים, שרים וחברי כנסת. ארז הגיע לכנס, אבל בכך לא נגמרה התחממות היחסים בין השניים:
בשנתיים הבאות, כפי שאנחנו חושפים כאן לראשונה, מינה נוה את עו"ד איתן ארז לבורר בשלוש הזדמנויות שונות. שתיים מהבוררויות היו בהיקף של כ-10.5 מיליון שקלים ביחד, שמשמעותו פוטנציאל לשכר טרחה גדול. בוררות נוספת, שמחולקת לשניים ומוגדרת בלשכה "הסכם ליווי ויעוץ משפטי", היא בסכום לא ידוע.
במשך שנים טענו נוה ולשכת עורכי הדין שאין תיעוד לבוררויות שחילק נוה. כך טען גם נוה בתצהיר שהגיש לבית המשפט במהלכה של תביעה שהגיש נגד כותבת כתבה זו ואשר נדחתה. אלא שלאחרונה חשפה הלשכה רשימה כזו שכוללת את שמות הבוררים ותאריכי המינוי. בעקבות פניות חוזרות ונשנות לקבל את היקפי הבוררויות מסרה לאחרונה הלשכה למקום הכי חם בגיהנום חלק מהנתונים. בסיוע נתונים אלו ובדיקות נוספות התבררו היקפי הבוררויות שנוה העביר לארז, אך לא באופן מלא כי לגבי חלקן הנתונים חסרים.
הבוררות הראשונה ניתנה במארס 2017, בוררות נוספת בנובמבר 2017, והאחרונה על שני חלקיה הועברה בנובמבר 2018. התאריכים האלו מעניינים במיוחד, כי בסמוך לנובמבר 2018, אז הועברה אל ארז הבוררות האחרונה, החל נוה לייצג את משרד רואי החשבון שטיינמץ עמינח במשא ומתן שלהם מול מפרק החברה של ענבל אור, שהוא, ובכן, איתן ארז.
ארז מאיים לתבוע את חברים של נוה
רגע לפני שממשיכים, כדאי להבהיר משהו: תוצאות החיבורים הסבוכים האלה, עליהן נדבר מיד, הן דבר אחד. עוד לפני זה, נמצא המעשה עצמו. כינוס הנכסים של ענבל אור והשבת הכספים האבודים, כמו השאלות לגבי מי איפשר לה להגיע למצב הזה ולפגוע פגיעה כלכלית קשה בכאלף משפחות, היא שאלה ציבורית מן המעלה הראשונה. הקשרים שאנו מראים פה, על הקושי הגדול לעקוב אחריהם, ניטוו ומחברים בין האדם שאמור לייצג את הציבור ולתת תשובות לשאלות האלה, לבין הצד השני, זה שיש לו אינטרס מנוגד לחלוטין – להציל את עורה של הלקוחה שלו, ענבל אור, או את עצמו.
הסיפור מתחיל עוד קודם לכן, בדיון אצל נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, גם הוא נמנה על המקורבים ביותר מבין השופטים ליו"ר הלשכה נוה. אורנשטיין קבע שקשה להסתמך על הקביעות בדוחות הכספיים של חברת אור סיטי של ענבל אור. המפרק עו"ד ארז, אז עדיין בתחילת הדרך בתפקידו, הגיב לתקשורת באומרו: "מה שגילינו אני והצוות שלי בתוך פחות משבוע, יכלו שומרי הסף לגלות, אבל הם נכשלו". הוא אף שיגר איום לשומרי הסף, כלומר לעורכי הדין ולרואי החשבון שביקרו את החברה: "האחריות האישית למעשים הללו תיבדק. לרבות עורכי דין, רואי חשבון וגם אנשי מכירות של אור סיטי. לגבי רואי החשבון ועורכי הדין – אני ממליץ להם לנער את האבק מעל פוליסות האחריות המקצועית שלהם".
עו"ד ארז, אם זה לא ברור, האשים את עורכי הדין ורואי החשבון שליוו את אור באחריות לנזק הציבורי החמור שגרמו החברות שלה, ואיים עליהם בתביעות אישיות. חלפו מאז שלוש שנים. ארז לא הגיש ולו תביעה אחת נגד עורכי הדין שייצגו את ענבל אור.
בין עורכי הדין שייצגו את אור אפשר למצוא את שמוליק קסוטו וגיא נוף ממשרד קסוטו-נוף, חבריו הקרובים של אפי נוה, שמייצגים את הלשכה (בין היתר בתביעה שנדחתה נגד כותבת שורות אלה; ש"ש), לאחר שנוה שכר אותם לתפקיד ללא מכרז. נגד נוף הגישו רוכשים באחד הפרויקטים של החברה תביעת ענק של כ-20 מיליון שקל; עו"ד אילן שרקון, שנתבע על ידי רוכשי דירות בחברה אחרת שקרסה (חברת אדמה של אורן קובי), מיוצג מטעם חברת הביטוח שביטחה אותו באחריות מקצועית על ידי, אין דרך עדינה להגיד את זה – עו"ד אפי נוה.
היחידים מבין "שומרי הסף" שעו"ד ארז פעל נגדם, היו משרד רו"ח שטיינמץ עמינח. בהסדר זריז וללא הליך משפטי סגר ארז עם שטיינמץ עמינח כי ישלמו לקופת הפירוק 11.5 מיליון שקל. מי שייצג את משרד שטיינמץ עמינח בהסדר מול איתן ארז, היה עו"ד אפי נוה, שמונה לתפקיד על ידי חברת הביטוח שביטחה את רואי החשבון באחריות מקצועית. חברת הביטוח הזו היא מנורה, לקוחה של משרדו הפרטי נוה-אטיאס-כהן, שנוה דחף במקביל להתקשרויות בהיקפי עתק עם לשכת עורכי הדין, כפי שחשפנו כאן בעבר.
עו"ד ארז האשים את עורכי הדין ורואי החשבון שליוו את אור באחריות לנזק הציבורי החמור שגרמו החברות שלה, ואיים עליהם בתביעות אישיות. חלפו מאז שלוש שנים. ארז לא הגיש ולו תביעה אחת נגד עורכי הדין שייצגו את ענבל אור
כאשר קרסה החברה של אור, וארז העלה טענות חמורות באופן אישי ומפורט כלפי רואי החשבון שלה, על כך שלא ביקרו כראוי את הדוחות והתרשלו ולו היו עושים כך החברה לא היתה קורסת – שכר בתחילת הדרך משרד שטיינמץ עמינח את ד"ר רלי לשם שייצג אותו. רק במחצית השניה של 2018, בסמוך לנובמבר, הוחלט להחליף את לשם ביו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה.
וכך, בעוד אפי נוה מעביר בוררויות בהיקפים של מיליונים לאיתן ארז – הוא מנהל בשם מרשיו משא ומתן להסדר כספי מול איתן ארז.
ארז חולק שבחים
עו"ד ארז התגאה בהסדר אליו הגיע עם משרד שטיינמץ עמינח, טען שמדובר בהסדר מצוין לנושי החברה, שכן לדבריו אף רואי חשבון לא שילמו מעולם לקופת פירוק סכום כה גבוה, ואף חלק להם שבחים על התנהלותם. ייתכן שהוא צודק, ובכל מקרה קשה לבדוק זאת. ארז שיתף בהתחלה פעולה עם כתבה זו ואמר שישיב לכל שאלה, אך בהמשך סירב לענות לכל פניה, ובכך היקשה על איתור החומרים הנוגעים להסדר שסגר מול שטיינמץ עמינח כדי לנתח אותם.
אפשר רק להניח שגם לשטיינמץ עמינח עדיף היה לסגור את ההסדר הזה, לא פחות מלנושי החברה, אם הסכימו כל כך מהר לשלם סכום כה גבוה לקופת הפירוק. ההסדר נעשה מבלי שהם יודו בטענות נגדם, דבר שביקשו במשרד להדגיש בתקשורת שוב ושוב.
במסגרת ההסדר, שאושר על ידי נשיא בית המשפט המחוזי מיודענו איתן אורנשטיין, נקבעו מספר דברים: הסכום שישולם לקופת הפירוק, ההחלטה שרואי החשבון לא יודו בטענות בדבר כשלים או התרשלות, וסעיף אחד מוזר במיוחד – עו"ד ארז הסכים, באישור השופט אורנשטיין, לא לפרסם את שם משרד רואי החשבון שיפצה את קופת הפירוק. השם שטיינמץ עמינח הותר לפרסום רק בעקבות פניה של העיתונאית אפרת נוימן מדה מרקר, באמצעות משרד עו"ד ליבליך מוזר.
השקיעו עכשיו בתחקירים של המקום:
פרטי העברה ישירה לחשבון או דרך אפליקציית התשלומים ביט (נא לציין ״תמיכה במקום״ ולהשאיר פרטים על מנת שנוכל לשלוח לכם קבלה): בנק: לאומי | מס חשבון: 239400/87 | סניף: 624
0546328254
שאלות ששואלים אותנו:
מה זה עיתונות עצמאית ?
עיתונות שבאה לעשות שינוי. עיתונות שבאה לספר את סיפורם של האנשים והמקומות שקולם לא נשמע בתקשורת המרכזית. עיתונות שמחברת בין הנקודות, רואה את התמונה המלאה וחושפת את מה שאחרים מפחדים לחשוף.
עיתונות עצמאית מבקרת ללא מורא ופחד את מוקדי הכוח ומחויבת אך ורק לציבור – ולכן חייבת את תמיכתכם כדי להמשיך לפעול. בזכותכם נוכל להמשיך לעשות עיתונות חופשית, חוקרת ובועטת – שאינה מוותרת לעצמה או לאחרים.
השקיעו בעיתונות עצמאית – כמו שהיא אמורה להיות:
כמה זה עולה / לאן הולך הכסף שלי ?
המקום מופעל על ידי מערכת קטנה ונחושה המורכבת מחמישה עובדים קבועים ועוד עשרות כותבים וכותבות חיצוניים. מו"ל המקום היא העיתונאית זוכת פרס סוקולוב עינת פישביין. המקום מנהל תקציב שנתי של 1.2 מיליון שקל. במשך חמש שנות קיומו הצליח המקום לגייס מהקוראים כ-25 אחוזים מהתקציב השנתי באמצעות קמפיינים עונתיים ודרך בנייה של קהל תומכים קבוע במודל מינוי חודשי. בעזרתך, נוכל להגדיל זאת ולהביא לאור את הסיפורים מהמקומות הכי חמים בגיהנום.
השקיעו בעיתונות עצמאית – כמו שהיא אמורה להיות:
איך עוד אפשר לתמוך?
קודם כל, לשתף את העמוד הזה 🙂 בנוסף, עולה לנו כסף להגיע אליך, אז אם לא נרשמת לערוצי הסושיאל שלנו - זה הזמן. לייק בפייס, עקוב באינסטוש, ריטוויט בטוויטר, להצטרף לערוץ הטלגרם שלנו ובשביל הסופ״ש - נרשמים לניוזלטר הכי חם שיש. מה עוד? המקום הכי חם מזמין קבוצות מאורגנות להתחיל את הבוקר אצלנו במערכת (בתשלום) ואם תזמינו, אנחנו נגיע לכל מקום עם הרצאה מרתקת לבחירתכם
השקיעו בעיתונות עצמאית – כמו שהיא אמורה להיות:
השקיעו עכשיו בתחקירים של המקום:
פרטים להעברה ישירה לחשבון או דרך אפליקציית התשלומים ביט (נא לציין ״תמיכה במקום״ ולהשאיר פרטים על מנת שנוכל לשלוח לכם קבלה): בנק: לאומי | מס חשבון: 239400/87 | סניף: 624
0546328254
שאלות ששואלים אותנו:
מה זה עיתונות עצמאית ?
עיתונות שבאה לעשות שינוי. עיתונות שבאה לספר את סיפורם של האנשים והמקומות שקולם לא נשמע בתקשורת המרכזית. עיתונות שמחברת בין הנקודות, רואה את התמונה המלאה וחושפת את מה שאחרים מפחדים לחשוף.
עיתונות עצמאית מבקרת ללא מורא ופחד את מוקדי הכוח ומחויבת אך ורק לציבור – ולכן חייבת את תמיכתכם כדי להמשיך לפעול. בזכותכם נוכל להמשיך לעשות עיתונות חופשית, חוקרת ובועטת – שאינה מוותרת לעצמה או לאחרים.
השקיעו בעיתונות עצמאית – כמו שהיא אמורה להיות:
כמה זה עולה / לאן הולך הכסף שלי ?
המקום מופעל על ידי מערכת קטנה ונחושה המורכבת מחמישה עובדים קבועים ועוד עשרות כותבים וכותבות חיצוניים. מו"ל המקום היא העיתונאית זוכת פרס סוקולוב עינת פישביין. המקום מנהל תקציב שנתי של 1.2 מיליון שקל. במשך חמש שנות קיומו הצליח המקום לגייס מהקוראים כ-25 אחוזים מהתקציב השנתי באמצעות קמפיינים עונתיים ודרך בנייה של קהל תומכים קבוע במודל מינוי חודשי. בעזרתך, נוכל להגדיל זאת ולהביא לאור את הסיפורים מהמקומות הכי חמים בגיהנום.
השקיעו בעיתונות עצמאית – כמו שהיא אמורה להיות:
איך עוד אפשר לתמוך?
קודם כל, לשתף את העמוד הזה 🙂 בנוסף, עולה לנו כסף להגיע אליך, אז אם לא נרשמת לערוצי הסושיאל שלנו - זה הזמן. לייק בפייס, עקוב באינסטוש, ריטוויט בטוויטר, להצטרף לערוץ הטלגרם שלנו ובשביל הסופ״ש - נרשמים לניוזלטר הכי חם שיש. מה עוד? המקום הכי חם מזמין קבוצות מאורגנות להתחיל את הבוקר אצלנו במערכת (בתשלום) ואם תזמינו, אנחנו נגיע לכל מקום עם הרצאה מרתקת לבחירתכם
השקיעו בעיתונות עצמאית – כמו שהיא אמורה להיות:
גם שיתוף זה תמיכה – שתפו את העמוד v
ארז סירב להתייחס לשאלות בנושא הבוררויות שהועברו אליו על ידי אפי נוה, סכומי הבוררויות ושכר הטירחה שגבה עליהן. מקורב לארז אמר למקום הכי חם בגיהנום כי רק בוררות אחת מתוך הארבע (שתיים ואחת מחולקת) הגיעה לשלב של פסק בורר, לאחת מהן סירב ארז, והשתיים הנותרות נגמרו ב"שלבים מאוד מוקדמים של פגישה או שתיים".
ארז סירב להשיב גם לשאלה האם אינו רואה פגם בכך שבמהלך התקופה בה דן עם אפי נוה בהסדר, בהיותו המפרק מול שטיינמץ עמינח, קיבל ממנו בוררויות שפוטנציאל לערך כספי יפה בצידן. הוא העביר תגובה כללית בלבד בזו הלשון: "אני משמש כעו"ד 38 שנים מתוכן כ-20 שנה אני עורך גישורים ובוררויות. קיבלתי מלשכת עורכי הדין בוררויות עוד לפני תקופתו של עו"ד אפי נוה שנבחר לראש לשכה בשנת 2015, וכן בתקופתו (2015-2019), וכל זאת ללא קשר לזהותו של העומד בראש הלשכה, אלא בזכות כישורי, ניסיוני, הידע הנרחב שלי בכלכלה ובמשפטים וכן מכיוון שאנשים מאמינים ביושרתי".
הקשרים של שטיינמץ עמינח
עו"ד אילן שרקון, כמו גם עו"ד נוף ממשרד קסוטו נוף, כמו גם משרד רייטר ז'אן עמר, נמנו כולם על מקורבי אפי נוה. כולם קיבלו במהלך הכהונה שלו "טייטלים" (כלומר משרות בלשכה, שאינן נושאות שכר אולם פותחות דלתות ואפשרויות) והתקשרויות עם הלשכה. חלקם תרמו לנוה, ורובם קיבלו ממנו בוררויות של מליונים, ששכר טרחה פוטנציאלי נאה בצידן.
אם בטווית קשרים אנו עוסקים, כדאי להבין כמה מהם לעומק:
משרד שטיינמץ עמינח הוא משרד רואי חשבון גדול ששייך לשני שותפים, קובי שטיינמץ וראם עמינח, השני הוא בעלה של רקפת רוסק-עמינח, מנכ"ל בנק לאומי עד לאחרונה. המשרד סיפק שירותי ראיית חשבון גם למשרדו הפרטי של אפי נוה. במקביל, מינה נוה את קובי שטיינמץ להיות חבר בוועדת האתיקה של מחוז תל אביב בלשכה, כנציג ציבור, בניגוד ליתר החברים בוועדה שהם עורכי דין וחברי לשכה.
לא מעט כתבנו על החשיבות שמייחס נוה לוועדת האתיקה של מחוז ת"א ולשליטתו בה, גם לאחר שחדל לעמוד בראשה. רבים בוועדה, כולל יושבי הראש שלה, קיבלו מנוה בוררויות, חלקם במיליוני שקלים. אילנה סקר למשל, חברה בוועדה למינוי שופטים, קיבלה מנוה מאז מינויו למעלה מ-13 בוררויות שונות בהיקף שנחשוף בימים הקרובים. יו"ר הוועדה לשעבר גבי מויאל קיבל ממנו בוררות שמנה ששכר הטרחה בה מוערך במאות אלפי שקלים. חלק מחברי הוועדה הם עורכי דין שעובדים במשרדים המייצגים בנקים בישראל. כל זה לא הפריע להם לדון בהגשת קובלנה נגד עו"ד ברק כהן בעניין פעילותו ב'באים לבנקאים', כל זאת לפני שהיה כתב אישום בעניינו. רק לאחרונה, עם כניסתו של עו"ד אבי חימי לתפקיד יו"ר הלשכה, נסוגה הוועדה מהקובלנה שהגישה נגד כהן, שהספיקה להשעות אותו ממקצועו.
כששאלנו בעבר את נציג הציבור רו"ח שטיינמץ אודות הצבעתו בוועדה בעניינו של ברק כהן, שכזכור חלק מרכזי בפעולתו ב'באים לבנקאים' הוקדש למתקפה אישית חריפה נגד רקפת רוסק-עמינח, מנכ"ל לאומי דאז ואשת שותפו למשרד של שטיינמץ – השיב תחילה כי הוא כלל לא חבר ועדת האתיקה של מחוז תל אביב. בהמשך קיבלנו תגובה של לשכת עורכי הדין, לפיה שטיינמץ כן חבר בוועדה, אבל לא נכח בדיונים בעניינו של כהן. בעקבות התגובה ולאור העובדה כי שטיינמץ מופיע כחבר הוועדה גם באתר שלו, הגיב ואמר כי עליו לשנות את הכתוב באתר.
גם השופט איתן אורנשטיין קיבל בעבר החלטה שעלולה היתה להשפיע על משפט 'באים לבנקאים'. כנשיא בית המשפט המחוזי יכול אורנשטיין להשפיע על זהות השופטים בדיונים. רויטל חובל חשפה בהארץ בינואר 2019 כי אורנשטיין הזיז במפתיע מתפקידו שופט שדן בתיקים פליליים והעבירו לתחום התיקים האזרחיים, וזאת למרות מחסור גדול בשופטים פליליים. חובל ציינה בכתבתה כי ההחלטה הגיעה אחרי שהשופט, גרשון גונטובניק, ביקר את החלטת הפרקליטות להגיש כתבי אישום נגד פעילי מחאת 'באים לבנקאים' ובראשם כהן, וקבע כי המחאה שמוביל כהן היא "ציבורית אותנטית" ולא בהכרח פלילית. גונטובניק גם זיכה זמן קצר קודם לכן את חושף השחיתויות רפי רותם מהאישומים נגדו, דבר שעשוי היה להשפיע על פרשת באים לבנקאים.
הפרשה הסתיימה בסופו של דבר במאי 2019 בהסדר טיעון ובביטול מרבית סעיפי האישום, מלבד סעיפים מינוריים עליהם נגזרו שלושה מאסרים על תנאי וקנסות. חודשים לפני כן נאלץ נוה לפרוש מראשות הלשכה לאחר חשיפת פרשות המאהבת בנתב"ג ו"מין תמורת מינויים". אנחנו נמשיך לחשוף כאן את הרשתות והקשרים שבנו הוא ואחרים כדי לקדם את האינטרסים שלהם, אישיים או מקצועיים, מאחורי גבו ועל חשבונו של הציבור.