עשרות אלפי עורכי דין ייצאו מחר להצביע בבחירות על ראשות לשכת עורכי הדין. הגילדה המקצועית שלהם, שסבלה השנה מבעיות תדמית קשות בעקבות חשדות חמורים בפלילים נגד היו"ר היוצא אפי נוה. שני עורכי דין פליליים ותיקים מתמודדים על התפקיד. הראשון, חבר של נוה נתמך על ידו ומוקף באנשי שלומו בלשכה, עו"ד אבי חימי. והשני שהיה מזוהה בעבר יותר עם מחנהו של דורון ברזילי ונמנה על יריביו של נוה – ציון אמיר.
רבים סבורים כי זהותו של המנצח תקבע במידה רבה על ידי שיעור ההצבעה מחר. בלשכת עורכי הדין חברים כ-70 אלף עורכי דין, אבל רק מעטים יוצאים בדרך כלל להצביע. ההערכה היא כי שיעור הצבעה גדול יוביל לבחירה באמיר שמוכר יותר לציבור הרחב ושיעור הצבעה נמוך יוביל לבחירה בחימי – שחזק יותר בקרב המנגנון הוותיק של הלשכה והפעילים של הלשכה במחוזות השונים.
בעוד הקדנציה של נוה התאפיינה בקשר סימביוטי כמעט עם שרת המשפטים איילת שקד, שהפכה לחברתו של יו"ר הלשכה, כשברקע יצאו פרסומים על מאות עורכי דין מתפקדים לבית היהודי, הרי שבחודשים הספורים שחימי מכהן בלשכת עורכי הדין, בעוד כוחה של שקד נחלש – נראה כי את מקומה ואת מקום מפלגת הבית היהודי תופסת הליכוד.
בקשה למניעת פיטורים שהגישו לאחרונה 11 עובדים בחברה הכלכלית של הלשכה, שמגלגלת מחזור של עשרות מיליוני שקלים ואחראית בין היתר על קורסי ההכנה של אלפי מתמחים ופרסומי הלשכה, טוענת למעורבות של חברי מרכז ליכוד ופעילים פוליטיים בלשכה, וטוענת לנדבך מעניין בקשר בין השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל, ובעלה עורך הדין חובב דמרי לבין בכירי הלשכה, בהם נוה וחימי.
החברה הכלכלית הפכה למטה פוליטי
לטענת הבקשה למניעת פיטורין שהגישו העובדים, "מנכ"ל החברה הכלכלית של לשכת עורכי הדין פרי כהן (שהוא גם חבר מרכז ליכוד – ש.ש), השתלט על החברה ואמר כי ימנה את בעלה של השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל, לתפקיד המנכ"ל הבא". לטענתם אלו הגיעו על רקע ניסיון השתלטות פוליטי על הלשכה. הם טוענים לאי סדרים חמורים ולמינוי מקורבים.
הדיון בבקשת העובדים נקבע ליום חמישי הקרוב. במקביל הגיש גם שותף של החברה בתוכנה שהיא מפתחת בקשה לסעד זמני, שבה גם הוא מבקש לעצור את המהלכים בחברה ואת הפיטורים. שלשום בערב, בבהילות לא מוסברת ורגע לפני בחירות בלשכה, שלח המנכ"ל כהן מכתבי פיטורים לעובדים – בגיבויו של חימי ויו"ר החברה נידאל עואודה, חבר ועד בלשכה הנושא עיניו לעבר מקום בוועדה למינוי שופטים.
11 העובדים ובהם מנכ"ל החברה לשעבר, איל ננר, טוענים, בליווי שורה של מסמכים והוכחות, כי "מאז מינוי פרי למנכ"ל החברה הכלכלית חדלה החברה להתנהל כעסק כלכלי. לדבריהם הכנסות החברה ירדו בעשרות אחוזים. לטענתם, פרי עסוק בקמפיין בחירות ללשכה עורכי הדין ואינו מנהל את החברה או מקיים פגישות עם מנהליה וגם לא מתמצא בענייניה. הם טוענים כי החברה משמשת כיום מטה בחירות לכל דבר. לטענתם במשרדי החברה הכלכלית מסתובבים פעילים פוליטיים של לשכת עורכי הדין בלי תפקיד רשמי וללא מעש מוגדר כשהבולט בהם הוא עו"ד חובב דמרי, בעלה של השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל. לטענתם פרי כהן הודיע בעבר על כוונתו למנות את דמרי למנכ"ל החברה הכלכלית. הם מצרפים תמונה מיום הולדת 60 שנערך לחימי שבה הוא מצולם עם דמרי ועם גמליאל.
עוד הם טוענים כי "הפיכת החברה הכלכלית למטה בחירות מנוגדת לחוזרי מנכ"ל החברה מדצמבר 2018, לפיהם החברה הכלכלית היא חברה מקצועית וא-פוליטית". לטענתם, "אחרי המינוי של פרי לתפקיד מנכ"ל ב-1 באפריל החל בחברה תהליך מינוי מקורבים לצרכים בלתי עניינים ופוליטיים תחת הגדרות תפקיד עמומות ומבלי שמקורבים אלו אכן מבצעים תפקידים אלו בפועל או לכל הפחות מגיעים לעבודה בחברה".
על רמת הקשרים של השרה גמליאל ובעלה עם החברה הכלכלית של הלשכה ניתן ללמוד גם מנספח שצורף לתביעה. בנספח מופיעה התכתבות שבה מעדכנת בכירה בחברה את המנכ"ל הקודם, בדברים שאמר לה כהן: "פרי נמצא פה מהבוקר הוא פנה אלי לשאול אם היה פעם תקדים שלפיו בעסקה של החברה עם משרד ממשלה הכספים עברו דרך לשכת עורכי הדין". "הוא אמר לי שדאג לתקציב של כ-2 מיליון שקל מהמשרד לשוויון חברתי ושדיבר עם אפי ושאפי אמר שאין בעיה שהלשכה תקבל את התשלום (אבל לא תעביר לנו אותו)".
מקור הבקיא בפרטי התביעה, אומר למקום הכי חם כי לקראת סוף 2018 הגיע פרי לפגישה עם גמליאל. בפגישה סוכם כי המשרד יקיים שיתוף פעולה עם החברה הכלכלית ויקצה 2 מיליון שקל לסדנאות לגיל השלישי של החברה הכלכלית. זמן קצר אחרי כן, פרי מונה על ידי נוה כיועץ לענייני החברה הכלכלית בשכר מהלשכה, וזאת למרות שקיבל כבר שכר בחברה הכלכלית אף שלא היה לו תפקיד מוגדר (בשנים עברו היה איש שיווק של החברה ומכר את הספרים שלה – ש.ש). בינתיים, התבשרו בלשכת עורכי הדין כי המשרד לשוויון חברתי לא יעביר את התקציב המדובר.
ואולם, למקום הכי חם הגיעו עדויות כי הקשר בין פרי לאנשי משרדה לא הסתיים בפגישה זו ולא היה מוגבל רק לנושאי הלשכה. בסוף 2018 נפגש פרי עם מנכ"ל המשרד לשוויון חברתי, אבי כהן, וכתב לקבוצת מכותבים בעיריית רמת גן, לה ייעץ, את המייל הבא לגבי מרכז חדשנות ברמת גן: "אני שמח לבשר שבחודשים הקרובים המשרד לשוויון חברתי יתקצב את המרכז שלנו בצורה משמעותית עד לסכום של 4 מיליון שקל. אני מודה לחברתי השרה גילה גמליאל על ההירתמות הרצינית לנושא והקדשת זמן יקר לחיבור שלנו כמו כן למנכ"ל המשרד ידידי אבי כהן על המיקוד והרצינות של התהליך".
כרמל שאמה, ראש עיריית רמת גן, מסר בתגובה: "אני מכיר את פרי היטב מפעילותי בליכוד. הוא אף סייע לי בפריימריז 2012. ברמת גן פרי היה יועץ בתקופת ראש העיר הקודם ישראל זינגר. עם כניסתי לתפקיד הפסקתי את ההתקשרות עם כל היועצים בגלל בעיות תקציב ובגלל חשדות להתקשרויות מיותרות. למרות הסימפטיה לפרי לא יכולתי להעסיקו – גם אחרי שנאמר לי על ידי סמנכ"ל החדשנות בעירייה כי ההתקשרות עשויה להניב מהמשרד לשוויון חברתי תקציב של 4 מיליון שקל עבור המרכז לחדשנות בעיר"
תרומות לפריימריז של גמליאל
השרה גמליאל ובעלה דמרי נחשבים מקורבים לבכירי לשכת עורכי הדין ובעיקר לסובבים את נוה וחימי. קרבתם של בני הזוג גמליאל-דמרי לנוה וחימי מתבטאת בכמה אופנים. ראשית, דמרי מנהל היום בשכר את מטה הבחירות של חימי. ב-2015 הוא ניהל את מטה הבחירות של נוה וב-2011 הוא ניהל את מטה הבחירות של דורון ברזילי, כשרץ בשיתוף עם נוה. חימי מתמודד מחר על ראשות לשכת עורכי הדין מול עורך הדין ציון אמיר.
הקרבה של דמרי לנוה לא הפריעה לוועד המרכזי בראשות נוה להחליט לבחור בו באמצע 2018 כבורר בשתי בוררויות בהיקף כולל של 1.3 מיליון שקל בשנה האחרונה. מדובר בהיקף הסכסוך הכספי ולא בהיקף שכר הטרחה שתלוי במשך הזמן שנערכות הבוררויות ובהרכבן. שכר הטרחה בבוררויות מסוג אלו יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים. מי שהיה משתתף פעיל בעניינו מינויו של דמרי לבורר, מלבד נוה שניהל הישיבה ועסק גם בכך, הוא עורך הדין נידאל עואודה, יו"ר החברה הכלכלית שעוד נשוב אליו בסוף הכתבה.
דמרי אגב טוען שכלל לא קיבל בוררויות מהלשכה בארבע השנים האחרונות. הוא גם טוען כי מעולם לא הובטח לו שום תפקיד בחברה הכלכלית. זאת, למרות שבטענת העובדים תומכת גם טענה של מקורב לחברה שלפיה נידאל ודמרי הגיעו לפגישה עם רון קינן, משקיע במיזם שפיתחה החברה הכלכלית. בעניין זה אמר עואודה: "לא הלכתי עם חובב דמרי לפגישה אצל קינן. זכור לי מקרה של ישיבה רבת משתתפים של הנהלת החברה הכלכלית עם נציגים של קינן, שלאחריה היתה קבועה לי פגישה, בעניינים שאינם קשורים לחברה, עם חובב. חובב נכנס לחדר לקראת סיום הישיבה עם נציגי קינן, כדי לעדכן אותי שהוא הגיע לפגישה הקבועה בינינו, אך לא נטל שום חלק בפגישה עם קינן".
מהצד השני של המטבע, במערכות פריימריז בליכוד שבהן התמודדה גמליאל – תרמו לה כמה מבכירי הלשכה. ברשימת התורמים מופיע שמה של עורכת הדין חני נוה אשתו לשעבר של אפי נוה. עם זאת, למקום נודע כי היא כלל לא ידעה על התרומה שיצאה מהחשבון המשותף של בני הזוג הזו וגילתה זאת רק לאחרונה.
נוה הוא לא היחיד בלשכה שתרם לגמליאל. גם עו"ד רועי אברהמוביץ, אחד מחבריו הקרובים של דמרי, תרם. לאברהמוביץ' ודמרי היתה חברה משותפת בשם סיגר לאונג'. היא נפתחה על ידי השניים ב-2017 ולדברי אברהמוביץ נסגרה מזמן. אברהמוביץ הוא חבר ועד מרכזי בלשכה, וגם חבר דירקטוריון בחברה הכלכלית בלשכה ואחד האנשים המקורבים ביותר לנוה גם היום. אנחנו חושפים היום כמה כובעים בהם משמש אותו אברהמוביץ' במקביל. פעם אחת הוא מהל את המטה של חימי בשכר, כשדמרי מנהל את יום הבחירות. זאת רגע אחרי שהצביע בעד חימי בהתמודדות על יו"ר הלשכה הזמני. אברהמוביץ לא רק הצביע בעצמו עבור חימי. כחבר הקרוב של נוה היה גם מי שהביא את נוה להצביע בעד חימי בבחירות על ידי המועצה.
שאלתי את אברהמוביץ האם הוא מקבל כסף עבור ניהול המטה של חימי והאם הוא שותף של דמרי בחברה בשם סיגר לאנץ'. הוא השיב שהוא לא בעניין של רכילות ואינו מבין מה הקשר בין הדברים. כשכתבתי שבעיני זו לא רכילות שהוא מקבל כסף מחימי במקביל להיותו חבר ועד וחבר מועצה שהצביע בעד מינויו וליווה את נוה להצבעה הוא השיב: "לא חייבים להסכים על הכל".
ההצבעה הזו של נוה היתה מאוד שנויה במחלוקת. זה קרה אחרי שנאלץ לעזוב בבושת פנים את הוועדה למינוי שופטים ואת תפקיד יו"ר הלשכה בעקבות חשיפת החשדות בפרשת מין תמורת מינויים. ברגע שעזב את תפקיד היור אפשר היה לצפות כי לא יוכל להשתתף בהצבעה של המועצה, אבל הוא טען שהוא חבר מועצה מתוקף היותו כעת "ראש הלשכה לשעבר", שזכאי להיות חבר במועצה.
ברשימת התורמים של גמליאל מופיעים עוד שני אנשים עם שמות זהים לבכירי הלשכה, אך אלו לא נענו לפניותינו ולא השיבו האם מדובר בהם או באנשים אחרים עם שם דומה. הראשון הוא אדם בשם דוד סוויסה. אחד היועצים שלחשו על אוזנו של נוה לאורך השנים היה דדי סוויסה. סוויסה עבד לרוב עם הצד השמאלי של המפה, בעיקר עם בכירי מפלגת העבודה. אך היתה לו גם אפיזודה קצרה בבחירות של הליכוד בעבר והוא קיבל במשך תקופה מסוימת שכר כפול על שני כובעים בהם שימש בלשכה במקביל.
המקורב הנוסף לנוה המופיע ברשימת התורמים לגמליאל הוא עו"ד אמיר עמר, שותף במשרד רייטר ז'אן עמר שוכטוביץ'. הוא ושותפו ז'אן היו בעלי תפקיד משפיעים, ללא שכר, בלשכת עורכי הדין ובמקביל קיבלו בוררויות מנוה כיו"ר הלשכה, הן באופן אישי והן דרך הוועד המרכזי. עוד קודם לכן גם תרמו לקמפיין של נוה לפחות פעם אחת עת שיתף פעולה עם ברזילי. הם גם היו מהמשרדים הגדולים שנוה ושקד ערכו בהם סיורים משותפים גם אחרי שנוה, נחשד כבר בפלילים בפרשת נתב"ג.
בחצר של סוזי
גמליאל היא אחת מחברי הכנסת שמרבים להופיע בפאנלים כנסים ואירועים שהלשכה עורכת. היא במיוחד מרבה להתארח בפאנלים שעוסקים בכל הנוגע לחזקת הרך, נושא שבו טיפלה גמליאל, או לתלונות שווא של נשים על גברים בהליכי גירושים. נושאים שקודמו לאורך השנים על ידי הוועדה לתלונות שווא בלשכה.
גם בוועדה לתלונות שווא אפשר למצוא את הקשר ההדוק לליכוד. נוה מינה לתפקיד יו"ר משותפת בוועדה עורכת דין שנמנית על מקורביו, סוזי עוז סיני ארניה. סיני ארניה היא חברת מרכז ליכוד שמעוניינת להיבחר לכנסת לפי פרסומי עבר.
באוקטובר 2018 חשף העיתונאי גור מגידו ב"דה מרקר" כי עוז סיני ארניה ערכה הרמת כוסית בבית מפואר שאליו הגיעו אחר כבוד, נוה, חבר הכנסת באותה עת ולימים שר המשפטים אמיר אוחנה, והשרה גמליאל ובעלה דמרי. באותו ערב פורסם לראשונה שנוה נעצר ונחקר באזהרה בפרשת נתב"ג. מי שעוד כיכב בתמונות מהמפגש שהעלתה בגאווה עוז סיני לדף הפייסבוק שלה היה חימי, שהיה אז עדיין יו"ר מחוז מרכז בלשכת עורכי הדין. לאחרונה חשפנו במקום כי הוא מונה לתפקיד על ידי נוה ללא בחירות לאחר שתרם לנוה 50 אלף שקל בבחירות ללשכה.
המפגש והרמת הכוסית היו חריגים במיוחד נוכח העובדה שבעלה של עוז סיני ארניה הוא השופט רפי ארניה, שנוה תמך בקידומו לשופט מחוזי מתפקיד שופט בבית משפט שלום בוועדה למינוי שופטים. בעבר נחשף כי גם עורך הדין חיים שטנגר הגיש עתירה לביטול פסק דין של השופט ארניה בעניין שנוגע אליו וללשכת עורכי הדין, לאחר שהשופט לא גילה כי אשתו עורכת דין בכירה בלשכה.
גמליאל סירבה להתייחס לבקשת התגובה שלנו, שכללה גם שאלות לגבי דבריו של פרי אודותיה והקשרים המיטיבים עמה. מטעמה נמסר כי "מדובר בניסיון נואל לפגוע בשמה הטוב של השרה תוך זריית חול, סיפורי בדיות וסילוף עובדות. פרסום כתבה מגמתית ומלאת שקרים תחשוף את הכותבת בפני תביעת דיבה".
בעלה חובב דמרי מסר בתגובה: "מעולם לא שימשתי כבורר בתיקים שציינת או בתיקים אחרים מטעם הוועד המרכזי בתקופת נוה כראש לשכת עורכי הדין, כל אמירה כזאת הינה שקר גס כחלק ממאבקים פוליטים בתוך לשכת עורכי הדין ומהווה 100% דיבה. לגבי השאלות הנוגעות לבת זוגי את מוזמנת לשאול אותה. היא עומדת בזכות עצמה". עוד מסר: "בענין פרי כהן תשאלי אותו מה אמר או לא. איני אחראי על שמועות שקריות שמישהו אומר ששמע ממישהו שאמר למישהו בעל אינטרס פוליטי מובהק להעסיק אותי בדברי ההבל הללו. את מנסה לצייר תמונה מעוותת, מומצאת לא אמיתית על סמך שמועות הזויות שאינן מבוססות מציאות פשוט המצאה 100% דיבה. כל מה שיש לעו"ד זה שמו הטוב ובניסיון וכאן ללא ספק ישנו ניסיון לפגוע בשמי. לא סיכמתי על תפקיד בחברה הכלכלית זה עולה בכדי 100% דיבה. כל הכתבה מנסה לשרת בשגגה או בזדון מי שמבינים שלא יוכלו לנצח בקלפי אז מנסים בשמועות ושקרים. לצערי הרב אין בשאלותייך משהו מדויק אחד! הכל מישהו ששמע ממישהו שאמר משהו למישהו שאמר עלי משהו, פשוט הזוי. הגורמים שמעבירים לך את המידע הינם בעלי אינטרס פוליטי מובהק שמעוניינים להעסיק אותי במתן תשובות במקום בעבודתי ואת לצערי משתפת איתם פעולה בשוגג או ביודעין" .
"נפגשתי עם גמליאל שתזרים תקציבים"
פרי אינו הפעיל הפוליטי היחיד שמככב בתביעה שהגישו העובדים. לפי העובדים הוא הביא אחריו לחברה פעילים נוספים. כך, הם חושפים מייל חריג למדי שבו מודיע פרי (כשעוד אין לו שום תפקיד מוגדר בחברה הכלכלית) למנכ"ל החברה בדצמבר 2018, כי החליט למנות את חברת חשבונאים am ללוות את החברה ומבקש מהמנכ"ל לעשות חפיפה לחברה. החברה היא חברה של אמיר ימין. ימין, יו"ר מפלגת הצעירים בחדרה ופעיל פוליטי, התגאה בראיון למקומון של חדרה בעבר בקשריו עם השרה גמליאל בין היתר. "אני רוצה להביא מתקנים לתוך הפארקים, למשל בשכונת הפארק, לא להשאיר פארק שהוא רק ירוק מדשא אלא להכניס לתוכו תוכן. אני מנסה להשיג גם תקציבים ממשלתיים לכך, בעבר נפגשתי עם השרה גילה גמליאל על מנת שתזרים עוד תקציב ממשלתי למרכז הצעירים שיוכלו להעסיק עוד עובד".
ימין מסר בתגובה: "כל טענותייך הן שקר. לא מוניתי על ידי פרי כהן. אלא על ידי לירן כפיר. בנוסף כל טענות העובדים הן שקר והכל ייחשף. במידה ותפרסמי שקרים כפי שאת מעלה בסמס זה אתבע אותך אישית".
דוגמה נוספת של פעיל ליכוד שעולה בבקשת העובדים היא של שי ישראלי. לטענת העובדים אחרי שנות עבודה רבות עם דפוס בשם קורדובה, העבודה הופסקה עמו מטעמים לא מוסברים ותוך הפרת נוהל רכש. עבודות הדפוס הועברו לבית דפוס ורטיגו באמצעות איש תיווך בשם שי ישראלי עימו למנכ"ל החברה הכלכלית קשר קרוב ושי הוא אף פעיל במפלגת קול הלשכה, שאותה מריץ פרי בבחירות הקרובות ללשכת עורכי הדין. הם מצרפים בין היתר בנספחיהם פוסט שהעלה שי בדף הפייסבוק שלו ובו כתב צעירי הליכוד היקרים כל הכבוד על ההשקעה בימים שקדמו לבחירות בכלל וביום הבחירות בפרט הגענו לתוצאה מדהימה בעיר אני ופרי גאים בכם הקרב הבא במוניציפלי. לטענתם, שם בית הדפוס החדש איתו התקשרה החברה בית הדפוס ורטיגו הוסתר בזמנו וכל העבודות הועברו באמצעות ישראלי. לדבריהם פרי סירב לגלות מה שם בית הדפוס וסירב לבקשת העורכת הראשית של פרסומי החברה לרשום את השם והמען בדף הקרדיטים של ספר חדש שעתיד לצאת לאור בחברה.
בפנייתנו לקבל תגובה מחימי בתפקידו כיור הלשכה וכן מהדוברת שלו נמסר לנו כי החברה הכלכלית היא חברה עצמאית ויש לפנות אליה לקבל תגובה. עם זאת, כשפורסמה כתבה אודות הניסיון של החברה הכלכלית לפטר את העובדים בדה מרקר מסר חימי בתגובה: "החברה הכלכלית נמצאת בגירעון עמוק. אני הוריתי לדירקטוריון לעשות את כל הפעולות הכלכליות הנדרשות כדי לאושש את החברה. הבחירות בלשכה אינן צריכות להפריע למהלכים מקצועיים שצריכים להיעשות. אני מקווה כי בתוך פרק זמן סביר תעמוד החברה הכלכלית על רגליה".
יו"ר החברה בדרך לוועדה למינוי שופטים?
יו"ר החברה הכלכלית של הלשכה הוא נידאל עואודה. כבר סיפרנו קודם איך באמצע 2018 הוא הצביע בעד העברת בוררות לדמרי. כמה חודשים לאחר מכן ב-14 בדצמבר 2018 הוא נבחר להיות יו"ר החברה הכלכלית על ידי הוועד המרכזי של הלשכה בראשותו של נוה. הוועד מסרב לחשוף את הפרוטקול של הדיון הרלוונטי בעניין שבו הוחלט לפטר את יו"ר הדירקטוריון הקודם, משה טייב, ולמנות תחתיו את עואודה. בחירתו של עוואדה קירבה את דמרי עוד יותר לחברה הכלכלית.
פסגת שאיפותיו של עואודה היא להיות חבר בוועדה למינוי שופטים. כשנוה הוביל המינוי של עואודה היה זה כבר אחרי שנחקר באזהרה בפרשת נתב"ג וכשהלכו וגברו ההערכות שיוגש נגדו כתב אישום שלא יותיר לו ברירה מלבד לעזוב את הוועדה מינוי שופטים. כך אכן קרה. ב-25 בדצמבר הוגש נגד נוה כתב אישום בפרשה זו והוא הודיע על עזיבת הוועדה. על הכסא הריק הזה יתמודד עואודה בבחירות לנציגי הוועדה למינוי שופטים מיד אחרי סיום הבחירות בלשכה. נציגי הלשכה בוועדה למינוי שופטים נבחרים על ידי הוועד – יחד עם זאת ברור שליו"ר הלשכה הנבחר תהיה השפעה מאוד גדולה על זהות נציג הלשכה בוועדה למינוי שופטים.
אם עואודה ייבחר לוועדה לבחירת שופטים הוא יישב שם לצד אוחנה שר המשפטים החדש, אם זה ישאר על כסאו גם אחרי הבחירות. בנוסף יתמנו לוועד עוד חבר כנסת מהקואוליציה ואחד מהאופוזיציה.
עואודה מסר בתגובה: לאחר קבלת הבקשות של העובדים, החברה תלמד אותן ותשיב להן באמצעות עורכי דינה. בכל מקרה, נראה ש״צירוף המקרים״ של הגשת בקשות מקבילות ימים ספורים לפני הבחירות ללשכת עורכי הדין, הוא מהלך מתוזמר של גורמים בחברה, שבמשך שנים פעלו בחברה כבשלהם, וכעת מנסים למנוע את המאמץ של הנהלת החברה להבריאה". עוד מסר עואודה ששי ישראלי לא פועל מטעם החברה ואינו מייצג אותה.
בעניין דמרי אמר עואודה: "לא הלכתי עם חובב דמרי לפגישה אצל קינן. זכור לי מקרה של ישיבה רבת משתתפים של הנהלת החברה הכלכלית עם נציגים של קינן, שלאחריה היתה קבועה לי פגישה, בעניינים שאינם קשורים לחברה, עם חובב. חובב נכנס לחדר לקראת סיום הישיבה עם נציגי קינן, כדי לעדכן אותי שהוא הגיע לפגישה הקבועה בינינו, אך לא נטל שום חלק בפגישה עם קינן".
עד לרגע פרסום הכתבה לא הגיעה תגובתו של עורך הדין פרי כהן.
באותו נושא: לשכת עורכי הדין
אבי חימי תרם 50 אלף שקל לסיעה של אפי נוה – ומונה לראש מחוז מרכז בלי בחירות
חימי, המתמודד בימים אלו לתפקיד יו"ר הלשכה הקבוע, אישר את דבר התרומה. מלשכת עורכי הדין נמסר: ״למחוז מרכז בהקמה לא נדרש מכרז, מדובר בתפקיד בהתנדבות מלאה"
"מתלוננת מקבלת יחס של מלכת אנגליה"
החברות עם אפי נוה, ההגנה על בכירי העבריינים, התפקיד במנגנון גירוש הפליטים וההתבטאות המקוממת נגד מתלוננות על עבירות מין. קווים לדמותו של היו"ר הזמני של לשכת עורכי הדין
טלטלה בצמרת לשכת עורכי הדין: שלושה בכירים פורשים ותוקפים את נוה "הלשכה אינה עסק פרטי שלך"
"התנהלותך בחודשים האחרונים אינה תורמת לכבוד המקצוע", כתבו עורכי הדין משה טייב, מעיין אמודאי ושחר אורגד, והודיעו כי אינם יכולים להמשיך לכהן בתפקידיהם
רשימת הבוררים מתחילה להיחשף: מי הם השופטים ועורכי הדין שקיבלו בוררויות מהלשכה
המקום הכי חם בגיהנום חושף: רשימת הבוררים שמונו על ידי לשכת עורכי הדין, כמה שווה כל בוררות – ולמה חלקם מופיעים ברשימה