באפריל 2016 קודמה אושרית הובר הימן, ששימשה עד אז שלוש שנים כרשמת, לשופטת בבית המשפט של מחוז מרכז. בוועדה למינוי שופטים היא זכתה לתמיכת נציגי הלשכה – ובהם עורכת דין אילנה סקר, שכפי שפורסם קיבלה הנחיות מיו"ר הלשכה אפי נוה, שפעל כחבר וועדה באופן לא רשמי.
היום אנחנו חושפים כי חודש לאחר המינוי של הובר הימן, קיבלה אחותה של סקר, עורכת הדין אורה הולט, שגם שותפה עם סקר במשרד סקר הולט, בוררות מבעלה של השופטת, עורך הדין ינון הימן. הימן היה שותפו הפוליטי הקרוב של נוה ושימש יו"ר ועד מחוז תל אביב בלשכה. בכובעו כיו"ר המחוז העביר לאחותה של סקר בוררות בהיקף של מיליון שקל.
זו לא הבוררות היחידה שקיבלו במשרד סקר הולט במשך שנות הכהונה של נוה כיו"ר הלשכה. בעבר חשפנו כי סקר קיבלה מנוה יותר מ-13 בוררויות. סקר נזכיר היתה גם מי שפעלה למינוי השופטת אתי כרייף לתפקיד שיפוטי למרות שנכשלה במבחנים לשיפוט, וזאת לבקשת נוה, שקיים באותה עת מערכת יחסים אינטימית עם כרייף.
הימן העביר בוררויות לאנשים נוספים שקרובים באופן חריג לנוה. כך למשל העביר לעורכת הדין סוזי עוז סיניה ארניה, מי שנוה מינה להיות יו"ר משותפת בועדה לתלונות שווא, בוררות של כ-900 אלף שקל. עוז סיני ארניה נשואה לשופט רפי ארניה שנוה פעל למנות לשופט בית המשפט המחוזי. הבוררות הזו נראית מוזרה נוכח העובדה שעוז סיני ארניה היא עורכת דין בתחום הפלילים ובדרך כלל לא מחלקת הלשכה בוררויות לפליליסטים.
בנוסף העביר הימן בוררות של כמיליון שקל למשרד עורכי הדין של לירום סנדה. נגד סנדה ושותפו למשרד זיו להב הוגשו תלונות רבות ללשכת עורכי הדין בנושאי אתיקה ובנושאי הסגת גבול מקצוע, זאת שכן להב כלל אינו עורך דין. כל התלונות התאיידו באורח פלא.
להב גם שוחח עם נוה בנושאים שקשורים לקידום חוק של נוה עם שרת המשפטים אילת שקד להקלות על פרסום של עורכי דין, שיטיב עם. במקביל , חשפנו כי במשרד סנדה ולהב פקדו עורכי דין לבית היהודי במטרה להגדיל את השפעתם על השרה.
השופטת ששכחה מניגוד עניינים
נוה וסקר, כפי שחשפנו בעבר, קידמו לא פעם שופטים שנראה שהיו קרובים שהיו קרובים לבכירי הלשכה. כך למשל עם השופטת שרית זמיר.
זמיר הגיעה למחוזי בתל אביב במאי 2018, אחרי תשע שנים בהן דנה בתיקים פליליים בבית משפט השלום בראשון לציון. במשך שנתיים היה שמה ברשימת המועמדים לקידום, וזאת על אף שלא בלטה או הצטיינה בתפקידה. חברי הוועדה לבחירת שופטים החליטו לקדמה אחרי שהתרשמו מהחלטתה לחייב סוחר סמים לא רק במאסר, אלא גם לשלם בתשלום מס על רווחים מעסקאותיו.
עם מינויה, שובצה למחלקה הפלילית ולתפקיד שופטת מעצרים – תפקיד הכולל דיון בערעורים על צווים שניתנו בבית משפט השלום, וכן החלטות אם נאשמים יישארו במעצר בזמן ניהול המשפט נגדם. חובל חשפה כי אצל אורנשטיין וסגנו גלעד נויטל, האחראי על השופטים הפליליים בבית המשפט, הצטברו תלונות על תפקודה, דבר שדוברות ביהמ"ש הכחישה.
בינואר 2016 זמיר קיימה דיון בבקשת גלובס להסיר את צו האיסור פרסום מהחומרים של המשטרה בפרשת נוה. בדיון היא קראה למשטרה לפרט מדוע לא יוסר צו איסור הפרסום מעל הפרשה, והורתה לנציג המשטרה להתייצב למחרת באולמה עם כל החומר.
העובדה שדנה בבתיק הזה היתה תמוהה במיוחד, שכן לשופטת ולבעלה עורך הדין דרור זמיר ממשרד זמיר לויתן מערכת יחסים הדוקה עם נוה. נוה ובני הזוג זמיר חברים עוד מילדות, המשרד בו שותף זמיר תרם לנוה בכל קמפיין בחירות עשרות אלפי שקלים, ונוה מצידו העביר לזמיר בוררויות – כמקובל בנוהל נוה למינוי בוררים מקורבים.
בעקבות פניית המקום הכי חם בעניין זה, התקבלה מדוברות בתי המשפט תגובה עם החלטה של השופטת זמיר, שהודיעה שהיא פוסלת את עצמה על רקע ניגודי עניינים.
חודש לאחר מכן דיווחה רויטל חובל בהארץ שהשופטת זמיר נעלמה באופן מפתיע מאולם הדיונים, בלי שום הסבר. מדוברות בתי המשפט מסרו לחובל שהיא בחופשת מחלה עד למועד לא ידוע, וגם אמרו לה שלפני כמה חודשים פנתה זמיר לממונה הישיר עליה, נשיא בית המשפט המחוזי איתן אורנשטיין, והתלוננה בפניו כי היא קורסת תחת נטל העבודה. לחופש היא יצאה רק ב-21 בינואר, מיד אחרי שפסלה את עצמה מדיון בתיק של נוה.
עוד שופטת נעלמה
כמו השופטת זמיר, גם השופטת טל כהן אלימלך, שעל המינוי שלה תוך ניגודי עניינים כתבנו בעבר, נעלמה במפתיע מאולם הדיונים שלה רגע אחרי שנחשפה פרשת השחיתות של נוה, כפי שחשף גור מגידו מדה מרקר. השופטת נשואה לעו"ד רועי כהן, מקורבו וממלא מקומו לשעבר של יו"ר הלשכה לשעבר, נוה, שישב בוועדה שהחליטה על מינויה לשופטת, ולא הודיע על ניגוד עניינים. מתדיינים שנקבעו להם דיונים אצל כהן אלימלך גילו שהדיונים בוטלו. דוברות ביהמ"ש מסרה למגידו כי כהן אלימלך יצאה לחופשה של 30 ימים.
סקר ונוה הצביעו גם בעד מינויו לשופט של יורם ברוזה, שהיה חבר בוועד המרכזי של תל אביב לצד נוה עצמו. המינוי הזה הגיע זמן קצר אחרי שבישיבת הוועד הציגה סקר ביחד עם לויתן, שותפתו של עו"ד דרור זמיר, תוכנית בתחום הביטוח. התכנית זכתה לאישור כלל חברי הוועד המרכזי, כולל ברוזה, שהצביע בעדה בעודו נמצא בהליך מול הוועדה למינויו לשופט.
ניגודי העניינים שבהם נמצאו נציגי הלשכה בוועדה, כשמינו וקידמו שופטים, מציב סימן שאלה על מינויים אלה. סימן השאלה גדל מרגע שנחשפה פרשת מין תמורת מינויים, והציבור גילה שלא רק שיקולים מקצועיים הינחו את אפי נוה במינוי ובקידום שופטים.
ניגודי העניינים שבהם נמצאו נציגי הלשכה בוועדה, כשמינו וקידמו שופטים, מציב סימן שאלה על מינויים אלה, שגדל עם פרשת מין תמורת מינויים
לפני כשבוע חשף כתב הארץ נטעאל בנדל כי 21 שופטים שמונו על ידי נוה ושקד לא עברו כלל את מבחני השיפוט. נשיאת העליון, אסתר חיות, מסרבת לחשוף את רשימת השמות של שופטים אלו. לכך יש להוסיף את מעורבותו של אפי נוה במינוי חברו אורנשטיין לתפקיד נשיא בית המשפט המחוזי, ואת הפעילות של עו"ד אשר אקסלרוד, יו"ר ועד מחוז ירושלים בלשכה, אצל אפי נוה לטובת מינוי השופט יוסף אלרון לבית המשפט העליון.
לאחרונה ביקשנו מנשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות לחשוף את רשימת 21 השופטים שנכשלו במבחני השיפוט ובכל זאת מונו על ידי נוה ושקד; חיות סירבה ומסרה בתגובה: "לעניין בקשתך לקבל מידע הנוגע לחומרי הוועדה לבחירת שופטים, בשל כללי סודיות החלים בנושא זה לפי דין לא נוכל להשיב".