הסדר טיעון מקל נוסף של התביעה עם לורי שם טוב, הבלוגרית שפרסמה ביקורת ארסית נגד שופטים ועובדי רווחה והפרה צווי איסור פרסום. הפעם הסדר הטיעון נחתם עמה ב"פרשת החתול", כך נודע ל"המקום הכי חם".
לפי הסדר הטיעון, שם טוב הודתה בכך שבעטה בחתול וגרמה למותו כשהייתה עצורה בכלא נווה תרצה ועונשה יסתכם בחודשיים עבודות שירות וקנס על סך 2,000 שקל. במקרה כזה החוק קובע עונש מקסימלי של עד שלוש שנות מאסר.
לפי כתב האישום שבו הודתה, בחורף 2018 שם טוב שהתה במטבחון חדר האוכל של אגף 1 בכלא נווה תרצה, כשהבחינה בחתול בקרבת הקולר. אז היא קמה מכסאה והחלה לבעוט בו ודחפה אותו אל מאחוריו. כתוצאה מכך, החתול מת. מעשיה של שם טוב תועדו במצלמות אבטחה והיא עמדה לדין חודשים ספורים אחרי ששוחררה ממעצרה הממושך שנמשך 26 חודשים.
לפי אישום נוסף, שנמחק כחלק מהסדר הטיעון, אחת האסירות העידה כי במקרה אחר ראתה את שם טוב מכניסה פנים של חתול לתוך גוש של צואה ומשליכה עליו סל כביסה. שם טוב טענה לרדיפה נגדה, גם מצד שב"ס, והכחישה תחילה את המעשים. בבית המשפט היא שינתה כיוון ואמרה שהיא "ממש אוהבת חיות" וכי היא "מאכילה את כל החתולים בשכונה".
זהו הסדר הטיעון השני שנחתם עם שם טוב, במרץ נחתם עם שם טוב הסדר טיעון נוסף, לפיו שם טוב הודתה במספר פרסומים בעייתיים וכתב האישום נגדה התכווץ מ-120 ל-30 אישומים. בפרקליטות סיכמו עם שם טוב כי עונשה יסתכם בזמן שכבר ישבה במעצר – בסך הכל שנתיים וחודשיים.
בדיון שהתקיים לפני מספר חודשים בבית משפט השלום בראשון לציון הציגה התביעה המשטרתית מקרים דומים של הריגת בעלי חיים, שבהם נקבעו עונשים שבין שלושה לשישה חודשי עבודות שירות.
התביעה טענה כי אמנם מדובר בעונש מקל, אך לזכותה טענה כי מדובר באירוע נקודתי ולא בהתעללות מתמשכת וכי ניתנה התחשבות לכך ששם טוב שהתה במעצר תקופה ממושכת. זאת בעוד שבשירות המבחן, גוף שנותן חוות דעת לגבי הפקת הלקחים של נאשמים והסיכון שנשקף מהם לציבור, כתב בחוות דעתו לבית המשפט כי "מהנאשמת נשקף סיכון עתידי לביצוע מעשי אלימות ואף בעוצמה ממשית". שירות המבחן התרשם כי היא נוטלת אחריות מסוימת על המעשים וחשה בושה, אלא שבצד אלה ציין כי יש לה "תפיסה קורבנית והיא מטילה אחריות על אחרים. דופסי התנהגות נוקשים אינם מאפשרים שילובה בהליך טיפולי יעיל".