אחרי שכבר תלה את גלימת האקטיביסט, ברק כהן חוזר עם מאבק חדש-ישן. הקאמבק של אפי נוה, שהכריז על מועמדותו לתפקיד יו"ר לשכת עורכי הדין, הביא אותו להכריז על קאמבק משלו. בשבוע האחרון הצהיר כי יקדיש את זמנו למאבק אגרסיבי נטול גבולות, כמו שרק הוא יודע, נגד נוה והאפשרות שייבחר מחדש ליושב ראש הלשכה.
רק בשבוע האחרון הוא הספיק לפרסם את תמונתה של היחצנית של נוה, תומר הסהס, בניסיון לבייש אותה (ציוץ שזכה לחשיפה של יותר מ-250 אלף איש), וחשף עוד מידע על רומנים שניהל נוה. "לא רק אפי ראוי למאבק ולסימון, אלא כל מי שמרשים לעצמם להתמודד יחד איתו, לתמוך בו, לעבוד איתו", אומר כהן בשיחה עם "המקום הכי חם".
אבל מה אתה רוצה מהדוברת שלו?
"אם יש מישהי שהמלאכה שלה היא לטשטש את האמת ודואגת לסדר לנוה דימוי ציבורי של צדיק, אז מה השאלה בכלל? צריך לסמן אותה כמטשטשת אמת".
אז בעצם אתה אומר שכל מי שעובד עם נוה הוא לא ראוי ואתה מסמן אותו.
"כל מי שמסייע לו להגיע לעמדה של קבלת החלטות. כל מי שעוזר לו לחזור לתפקיד. המועמדים איתו ברשימה. התומכים בו והספקים שלו".
איך אתה מסביר את זה שנוה החליט לרוץ אחרי כל מה שנחשף עליו, שהוא מרים את הראש?
"לדעתי הבן אדם לא מחובר למציאות הריאלית".
אתה אומר שתעשה הכל כדי שהוא לא יחזור לתפקיד, בין היתר באמצעות חשיפת מידע. יש עוד מידע שלא נחשף עליו?
"נראה".
זה נראה שהוא מפעיל אותך. למה כל כך מפריע לך שהוא רץ?
"נראה לי שלא צריך להרחיב למה לא ראוי שהוא יחזור לתפקיד. לי כמובן יש חשבון אישי איתו, אבל החשבון האישי שלי הוא בעיה ציבורית. כאשר לשכת עורכי הדין גורמת לכך שעורך דין לא יוכל לעבוד בעריכת דין בגלל שהוא מפגין נגד אנשים… במקרה שלי, בגלל שהפגנתי נגד ראשי המערכת הבנקאית".
והוא כמעט הצליח.
"הוא הצליח. השעו אותי למשך שנה וחצי. זה נכון שבסוף התבררו העובדות כך שהיו חייבים להחזיר אותי למקצוע ואפילו שילמו לי פיצויים נאים על מה שקרה בהליך הזה, לא אומר שהוא לא הצליח בהתחלה".
אפשר להגיד שיש לך אובססיה לאפי?
"אם את מגדירה אובססיה כאיזשהו פעפוע פנימי ותגובתיות לאנשים מושחתים במערכת הציבורית, אז כן".
רוב הציבור מכיר את אפי נוה ויודע מיהו, אז מה יש לך לחדש? אולי הנושא הזה כבר נטחן.
"זה נכון שהוא בנקודת פתיחה יותר בעייתית, אבל הזיכרון של הציבור קצר ויש אדישות כללית לחומרה של המעשים שלו. לכן אני מנגיש את המידע, מחדש את הזיכרון וההבנה וחוזר על המעשים כדי שיהיו מול העיניים של מי שמצביע/ה".
אתה חושב שיש לו סיכוי לחזור לתפקיד?
"אני לא יודע אם יש לו סיכוי. אני יודע שצריך לעשות כל מה שאפשר כדי שלא יהיה לו סיכוי. שיעור ההשתתפות של עורכי דין בבחירות ללשכה הוא נמוך. חלק מהקמפיין שלי נגד אפי נועד להעביר מסר לציבור עורכי הדין, שאם הם לא יצאו מהמשרד להצביע אז האנשים שכן מצביעים לו…"
מי יצביע לו?
"מי שיצביע לו אלה אנשים שבונים על זה שאם הוא יחזור ללשכה, הם יקבלו משרות, תפקידים והשפעה בעולם המשפט. שימי לב שאין שום משרד גדול שתומך בו. מספר 2 ברשימה שלו, אלונה בומגרטן היא שותפה במשרד גדול, משרד נשיץ ברנדס אמיר, אבל בפייסבוק שלהם לא תראי מילה על כך ששותפה במשרד מתמודדת בבחירות עם נוה".
יש מישהו שהביע בו תמיכה ציבורית חוץ מטלי גוטליב וכנרת בראשי?
"טלי גוטליב התמודדה מול אפי. היא לא תומכת בו, היא תומכת בשינוי בוועדה למינוי שופטים. ההנחה שלה היא שאם הוא יהיה בלשכה, במקום לעשות רפורמה יש את אפי. הוא יעזור בעניין הזה. זה נראה לי דווקא שיקול למה לא לתמוך בו. אגב, הוא לא תומך רפורמה. אפי נוה תומך באפי נוה".
בראיון לחדשות 12 הוא אמר משהו שהסכמתי איתו, על כך שלא יכול להיות ש-60 אחוז מהשופטים שמתמנים, אני לא יודעת אם המספר הזה נכון, אבל הוא בטח לא רחוק מהאמת, באים מהתביעה המשטרתית והפרקליטות.
"היתה לו הפוזיציה להשפיע על הנושא הזה, אבל הוא העדיף להתעסק בדברים אחרים. שלא יבלבל את המוח".
באותו ראיון הוא אמר שלקחו לו ארבעה מכשירי טלפון ואם כל מה שמצאו זה את הרומן שלו עם אתי כרייף, זה אומר משהו. ואם נודה על האמת, פרשת נתב"ג היא די עלובה.
"מי שקיבל את ההחלטה הפסולה והגרועה ביותר בעיני זה השופט אביחי דורון, שהחליט לא לפתוח את כלל הטלפונים ולראות מה יש בהם".
ליתר דיוק, השופט אביחי דורון קיבל בקשה מהפרקליטות וחתם עליה. לא נראה לי שהוא הפעיל שיקול דעת.
"נכון, נקודת ההתחלה היא בצמצום של שי ניצן (פרקליט המדינה, שהחליט לפתוח בחקירה נגד נוה על סמך חומרים שהושגו בעבירה – ר"ח). אפי אומר ששי רדף אותו, אבל הוא הציל אותו. נראה לך שאם שהיו מוצאים את הטלפון שלי והיתה שם ראיה שאני מוכר קנאביס, לא היו לוקחים לי את כל הטלפונים למצוא את כל הלקוחות? לא היו פורצים את כל הטלפונים כדי לראות איזה עסקאות סמים עשיתי? ועוד איך כן.
"אפי אומר 'תנו לי עוד פעם כי אני הקורבן'. קורבן של מי? הרי היה ניתן לחקור פי אלף ממה שעסקו בו. הוא לא יכול לבוא ולהגיד שרדפו אותו כי זה מה שהתגלה בסוף החקירה, כי פשוט לא חקרו. למשל, לא בדקו את ההתנהלות שלו סביב חלוקת הבוררויות לעורכי דין מסוימים, כל השיקולים והאינטרסים. האם אותם עורכי דין החזירו לו כסף כנגד. כל מערכת האינטרסים סביב הלשכה, אף אחד לא חקר".
אבל בסוף המגה תיק הזה נגמר בכלום.
"לא נכון. ההחלטה על סגירת התיק לא אומרת שהוא לא ביצע עבירה. הרי כולם מבינים שבגלל שהוא החזיק חומרים אישיים על ראשי מערכת המשפט נקטו כלפיו בצמצום. הבן אדם מחזיק עליהם חומר".
ומה לך יש עליו?
"מה שיש לי עליו זה את היכולת להציג אותו לציבור בצורה האמיתית שלו. זה הנזק הכי גדול שאני יכול לעשות. אישית, לא מפריע לי שהוא יהיה עורך דין. כל עוד הוא בחיים הפרטיים שלו, לא התעסקתי איתו והוא לא עניין אותי. אם הוא רוצה להשפיע על החיים הציבוריים ועל מערכת המשפט – אני אאבק בו".
תחת נוה, לשכת עורכי הדין הגיעה למעמד מאוד נחשב ומשפיע. הבחירות ללשכה שיתקיימו ב-20 ביוני, נערכות בעיתוי קריטי על רקע הכוונה של הקואליציה להוציא את נציגי הלשכה מהוועדה לבחירת שופטים.
"בזכות אפי נוה, לשכת עורכי הדין הפכה להיות חלק מהמסחר. זה היה כל הזמן, הוא פשוט עשה את זה מהמקפצה. ללשכת עורכי הדין יש מעמד בחוק והיא שותפה לקבלת החלטות במישור הלאומי, ויש לה השפעה על מי יהיו השופטים בישראל. אולי הדבר הכי נכון לעשות הוא לערוך בחירות לנציגי הלשכה בוועדה, וככה הלשכה תהיה בחוץ אבל עורכי הדין ימשיכו לקחת חלק בבחירה".