גל עזיבות בלשכת יושבת ראש מפלגת העבודה, מרב מיכאלי. ל"מקום הכי חם" נודע כי חמישה עוזרים ויועצים שעבדו צמוד עם מיכאלי הודיעו לה בחודשים האחרונים על החלטתם לסיים את תפקידם. חלק מהתפקידים התפנו כבר בחודשים האחרונים ולא גויסו להם מחליפים. למעשה, הלשכה של מיכאלי כמעט התרוקנה. כל זאת על רקע הביקורת נגד מיכאלי מאז הבחירות האחרונות והסקרים המצביעים על כך שהמפלגה לא עוברת את אחוז החסימה.
העוזרת הפרלמנטרית יעל אורבך, שהחלה לעבוד עם מיכאלי בדצמבר האחרון, הודיעה למיכאלי בחודש שעבר שתעזוב בסוף מושב הכנסת הנוכחי, ביום ראשון הקרוב. כך גם היועץ הפוליטי דוד שפירא, שאף הוא נכנס לתפקידו בדצמבר האחרון והודיע על עזיבה. לאחרונה מיכאלי שכנעה אותו להישאר. כרגע הוא היחיד בלשכתה שנשאר.
מלבד השניים, הדוברת הוותיקה של מיכאלי, גל בז'רנו עזבה לפי חודשיים את תפקידה ומונתה לתפקיד בדוברות עיריית תל אביב. על אף שהיא הודיעה על עזיבה כבר לפני חצי שנה, עדיין לא נמצא לה מחליף. מיכאלי לא התפנתה לזה. בנוסף, ראש המטה של מיכאלי, הילה שגב, עזבה לפני חודשיים ולא מונה לה מחליף.
בסביבתה של מיכאלי הסבירו ששגב שימשה כראש תחום הסברה של המפלגה ואחרי הבחירות הוחלט מראש שתשמש כראש מטה למשך שלושה חודשים, כדי להשלים את המעבר מלשכת שרת התחבורה. מאז, התפקיד שלה בוטל.
העזיבה החמישית היא של דובר מפלגת העבודה, תומר שלפניק, שעזב באפריל. מאז לא מונה לו מחליף. בסביבתה של מיכאלי הסבירו שלמפלגה אין משאבים לממן דובר מפלגה, אולם העובדה היא שעד אפריל היה תקן לדובר. בדרך כלל, אומרים בסביבתה, דוברת יושבת ראש המפלגה משמשת גם כדוברת המפלגה, אולם למיכאלי אין גם דוברת. מי שעונה לשאילתות של עיתונאים הוא סטודנט לממשל שהמפלגה מעסיקה במשרת סטודנט. בין הבודדות שלא הודיעו על התפטרות היא מנהלת סיעת העבודה דקלה כהן, שגורמים שונים במפלגה הסתכסכו איתה.
בשורות הכנסת מספרים כי אמנם תחלופה בלשכות של חברי כנסת היא נפוצה ושגרתית, אבל מתארים את המתרחש בלשכתה של מיכאלי כאירוע קיצוני. כך גם העובדה שלא הצליחה לאייש משרות שהתפנו. מאז הכישלון בבחירות האחרונות והתנגדותה הנחרצת להתאחד עם מרצ, מיכאלי לא הצליחה לשקם את מעמדה הפוליטי ולא הצליחה לעצור את מגמת ההידרדרות. לא היא, ולא אף אחד לידה. היא לא הצליחה לרכוב על גל המחאה, להיפך. כשעלתה על במה באחת ההפגנות בכרכור, ספגה קריאות בוז ואמירות הקוראות לה להתפטר.
מי שגורף את קולות המחאה לפי הסקרים הוא יו"ר כחול לבן בני גנץ, שזוכה גם בקולות של מאוכזבי הליכוד וגם בקולות של תומכי מפלגת העבודה. על פי הסקרים בחודשים האחרונים, העבודה אפילו לא מגרדת את אחוז החסימה אלא כמעט נמחקת מהמפה, בעוד שמרצ מקבלת 4-5 מנדטים. מה שממילא מעלה את השאלה שעלתה ביתר שאת בראשותה של מיכאלי – מה ההבדל בין המפלגות? בכל מקרה, בינתיים מיכאלי מצהירה בעקשנות שאין בכוונתה להתפטר.
מלשכת מיכאלי נמסר: "המידע בכתבה אינו מדויק וכל לשכה שעוברת מלשכת שר בממשלה לאופוזיציה גוררת צמצום מצבת כוח אדם. אבל אכן, אנחנו מחפשות כל הזמן כוחות נוספים שיצטרפו אלינו אלינו. אולי הטובות והמתאימות ביותר יקראו אצלך ויבואו".