הפעיל החברתי ערן ורד וייס נעצר אתמול בשעות הבוקר על ידי בלשים של משטרת תל אביב, בשעה שירד מרכבת בתחנת סבידור מרכז שבתל אביב. "חודשים לא יצאתי מהעיר, כלומר, נעצרתי בעת פעילות שרחוקה שנות אור מהשגרה שלי, ובכלל התלבטתי אם לרדת בתחנה הזאת או בתחנה אחרת בעיר", מספר ורד וייס.
ורד וייס נלקח למפלג חקירות הונאה השוכן בתחנת המשטרה ברחוב סלמה ונחקר במשך מספר שעות על פרסום שלושה פוסטים בפייסבוק. פרסומיו של ורד וייס הפרו שלושה צווי איסור פרסום לטענת המשטרה. בפרסום אחד כתב את שמו של קצין המודיעין שנמצא מת בתאו בכלא באמצע מאי האחרון, מידע שפורסם במקומות רבים ברשת.
בפרסומים הנוספים, ציין את שם השוטר היורה מפרשת סולומון טקה ואת שמו של השוטר שירה כדור ספוג בגבה של ג'נא קיסוואני, נערה בת 16 משייח ג'ראח, בשעה שזו שהתה בחצר ביתה. גם מידע זה נמצא ברחבי הרשת כבר זמן רב.
במהלך החקירה הוצגו לוורד וייס שלושת צווי איסור הפרסום שאותם הפר. "אמרתי להם תודה רבה ושעכשיו שאני רואה את הצווים לנגד עיני לא אפר אותם".
בתום החקירה הוחרמו מחשבו האישי של ורד וייס ומכשיר הטלפון הנייד שלו, מבלי שניתנה לו כל אסמכתא או תיעוד כנהוג לכך שרכושו עבר לחזקת המשטרה, ואף שהודה בחקירתו בפרסום הדברים. "הסיבה היחידה להחרמת המחשב והטלפון יכולה להיות נקמנות", אומר עורך דינו בן מרמרלי. "ערן הודה בחקירתו בכל הפרסומים, אז מה המשטרה יכולה לגלות במחשב ובטלפון שלו בדיוק? הפרסומים אינם מוכחשים. בשורה התחתונה נלקחו ממנו בלי סיבה דברים חיוניים לפרנסתו".
"זה ניסיון להפחיד ולהטיל אימה", מסכם מרמרלי, שפנה היום לבית משפט השלום בדרישה להשיב לוורד וייס את מחשבו ואת המכשיר הנייד שלו. "שאלתי את החוקר מדוע לא התקשרו אליי כדי לזמן אותי לחקירה ובחרו לעצור אותי בהפתעה באמצע תחנת רכבת", אומר ורד וייס, "אני תמיד מגיע כשהם מתקשרים". לטענת ורד וייס, החוקר הודה כי לא נעשו נסיונות ליצור עמו קשר טלפוני.
ורד וייס מרבה להתבטא בחריפות בפייסבוק, בין היתר, נגד משטרת ישראל. הוא נחקר בעבר מספר פעמים, למשל על עצם נוכחותו במסיבה שבה ביצע ברק כהן את השיר "רכז מידע" באפריל 2019; על צילום השוטר חמדני מבעד לסורגים באופן שמותיר רושם כי חמדני נמצא בכלא והעלאת תמונתו לפייסבוק; ובדצמבר 2014 הוחרמו על ידי המשטרה שלושה מחשבים וטאבלט שלו לאחר שכתב בפייסבוק "משטרת ישראל חפשי מי ינענע אותך". ורד וייס נחשד בהעלבת עובד ציבור בעקבות כך.
ביוני 2019 פוצה ורד וייס על ידי משטרת ישראל ב-3,000 שקל בעקבות מעצר שווא, החודש הגיש תביעה על סך 14 אלף שקלים נגד משטרת מחוז תל אביב בעקבות מעצר שלו בקיץ שעבר במסגרת המחאה. ורד וייס תבע את משטרת ישראל עוד כמה פעמים שבהן תביעותיו נדחו בלא הוצאות, או שנפסק כי ישלם למשטרה הוצאות בגובה סמלי.
לאחרונה נתבע תביעת לשון הרע על ידי השוטר אנדרי פלנוב בעקבות פוסט שפירסם על מעצר אלים של אזרח שביצע פלנוב, במסגרת אכיפת סגר הקורונה הראשון. גם תביעה אזרחית של השוטר ניסים בן שימול נגד ורד וייס מיוני 2019 עודנה מתנהלת. באחרונה נפסקו לטובתו ולטובת יגאל רמבם 40 אלף שקל בעקבות פסיקה שקבעה כי מלון דן אילת הפלה אותם לעומת אורחים אחרים, בשל פעילות מחאה שקיימו בעת כנס לשכת עורכי הדין.
פנינו למשטרת ישראל ושאלנו האם ורד וייס נמצא תחת מעקב ומדוע הוחרם רכושו בתום החקירה. ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל מנהלת את חקירותיה במקצועיות בהתאם להוראות החוק, לרבות עריכת חיפוש, מעצר ותפיסת ראיות עפ"י סמכויותיה בדין והצווים השיפוטיים הנדרשים. מטבע הדברים איננו מתייחסים לחקירות מתנהלות אולם נציין כי נמשיך לחקור את המקרה ביסודיות, מקצועיות וברגישות הנדרשת במטרה להגיע לחקר האמת."