"את מובילה, את מובילה, את מובילה! ולכן הורדתי לך את האוויר", צעק אמש שוטר על יפעת הלוי לאחר שהוציא את האוויר מגלגלי אופניה תוך שהוא מצביע עליה. הלוי רכבה על אופניה כשדגל ורוד מחובר אליהם. השניים התעמתו מילולית ברחוב ש"ץ בתל אביב. כשיפעת זיהתה את השוטר שוב, היא צעקה עליו שהוא זה שהרס את אופניה. "ראיתי אותך בתמונה מפירה סדר" הוסיף השוטר, שסירב להזדהות ולמסור את שמו, ונסע ומשם.
מי שנכח בהפגנות אמש, ודאי הבחין ברוכבי אופניים המובילים את הצעדות השונות ברחבי תל אביב או נוסעים לאורכן. חלקם, כמו הלוי, נעזרים באופניים כדי לגמוע את המרחקים הגדולים של הצעדות ברחבי העיר, המגיעות לקילומטרים רבים.
חלק מרוכבי האופניים, משמשים כמעבירי מידע, המעדכנים את מובילי הצעדה היכן נמצאים שוטרים ומקימים מחסומים ומכוונים את כיוון הצעדה. משיחות עם גורמים המעורים בפרטי המחאה, מדובר על רוכבי אופניים ספורים מתוך עשרות ואף מאות רוכבי אופניים שניתן לראות לאחרונה בהפגנות.
לפי צלם המקום איתי רון, אופנועי המשטרה התעסקו רבות אמש בלרדוף אחרי האופניים בראש הצעדה ולקנוס אותם. "קטנועים של המשטרה נסעו על המדרכות ורדפו אחרי רוכבי אופניים עם דגלים, בנוסף לקנסות על קסדות. היתה התעסקות רחבה מאוד באופניים".
כתב הארץ בר פלג צייץ : "המשטרה השתמשה היום בפרקטיקה חדשה, פינצ׳ור אופניים. אולי כך הם נלחמים במודיעים שלפני הצעדות ואולי יש לזה תירוץ אחר. באחד המקרים זה היה לאדם שרכב עם בירה. בכל מקרה הזוי ששוטרים עושים כך, זה מרגיש כמו ענישה".
אמש, קצת אחרי חצות, המשטרה כנראה קצה בחלק מאותם רוכבי אופניים בהפגנות – וטיפלה בכלי הרכיבה שלהם באופן אישי. מלבד המקרה של הלוי, צלם המקום רון, תיעד בהבימה שוטר המוציא אוויר מאופני אחד המפגינים, בזמן שהמשטרה מגדרת את הכיכר. עדים מספרים על לפחות עוד שלושה זוגות אופניים שרוקן מהם האוויר.
הטלפון של צלם המקום איתי רון הוחרם ממנו בעקבות התיעוד הזה, כשניסה לקחת אותו בחזרה, הוא רותק לריצפה. "ראיתי ששוטרים מוציאים אוויר מצמיגים של אופניים למפגינים. שוטר העיף לי את הטלפון עם הברך", סיפר רון. "הוא ביקש תעודת זהות, אמרתי שאני עיתונאי, לקחתי לו את התעודה מהיד וניגשתי איתה לשוטר אחר. הוא חנק אותי וריתק אותי לריצפה, קילל אותי ואמר שלא אכפת לו אם אני עיתונאי והוא יפרק אותי. השוטר השני הרים אותי. ביקשתי מהשוטר שתקף אותי להזדהות, הוא סירב והחל להתפרע. השוטר השני תפס אותו, ביקש ממנו את פרטיו וככה האירוע נגמר".
פנינו למשטרה בשאילתא דחופה לגבי הוצאת האוויר מהאופניים כדרך ענישה חדשה, ומה מקור הסמכות לכך, אם קיימת כזו. מהמשטרה נמסר: "מדובר ברוכבי אופניים אשר היו חלק מתהלוכות לא חוקיות והפרו את הסדר הציבורי, תוך ביצוע עבירות תעבורה. לנוכח האמור לעיל , השוטרים פעלו מכח סמכותם החוקית ובהתאם לתקנות התעבורה".
בתקנות התעבורה מ-1961, לענייני סמכות השוטר נכתב: "מצא שוטר אופניים שרוכבים עליהם תוך הפרת הוראות תקנות שהותקנו על פי הפקודה, רשאי הוא להוציא את האוויר ואת השסתומים כדי למנוע המשך רכיבה עליהם תוך הפרת הוראה כאמור".
עם זאת, רוב הפעילות סביב הוצאת האוויר מהאופניים היתה בכיכר הבימה בשעת לילה מאוחרת כשזו היתה כבר מגודרת, ולכן ההסבר לגבי עבירות תעבורה לוקה בחסר. מעבר לכך, אם רוכב האופניים אכן מבצע עבירה, על השוטר ראשית להזהירו בעניין ורק אם רוכב האופניים ממשיך לבצע את העבירה בסמכותו של השוטר להוציא אוויר מאופניו. האם האוויר הוצא מהגלגלים אכן כדי לעצור את הובלת המחאה? במשטרה סירבו להתייחס.
"חשוב להדגיש שאם לא נרשם דוח, משמע לא נעברה עבירה. לא ייתכן מצב שבו תדלג המשטרה על מתן הדוח שמשמעו גם הזכות להישפט, ותפעל ישר באמצעי ענישתי", אומר עורך דין אייל אבולעפיה. "זה כמו שלא יכול להיות שישללו לנהג רישיון מנהלתית לחודש בלי שנרשם לו דוח. הרי השלילה היא אם יש סבירות כי יוגש כתב אישום על ידי תובע".
עורך דין גונן בן יצחק: "אתמול מתקשרת אלי מישהי מראשון לציון, מספרת לי שהגיעו שבעה חבר'ה להפגנה שלהם על אופניים חשמליים וירקו עליהם. שוטרים שהגיעו למקום לא רק שפינצ'רו להם את האופניים, הם אפילו לא לקחו את הפרטים שלהם. אז מה, הם יודעים להפעיל את הסמכות רק כלפי מפגינים? ונגיד שמישהו אכן עבר עבירת תעבורה עם האופניים, אז למה לא להזהיר קודם, להסביר לאזרח שעבר הרגע עבירה? או מקסימום לתת דוח? אבל ישר להוציא אוויר – זה מעשה לא סביר. השוטר יכול להגיד לו לנהוג לפי חוק, להזהיר. אבל לפנצ'ר אופניים? זה עניין של איך המשטרה רוצה להצטייר בפני אזרחים"