עידן מיכאילוב, עבריין המין, ערער לאחרונה לבית המשפט המחוזי בבאר על חומרת העונש שנגזר עליו על ידי שופטת השלום בבאר שבע, ענת חולתא. גזר הדין בעניינו ניתן בספטמבר, לאחר שהודה במסגרת הסדר טיעון בהפצת תיעוד מיני של 133 צעירות ישראליות, מתוכן 29 קטינות. בית המשפט השית על מיכיאלוב חמש שנות מאסר ופיצוי לנפגעות בסך 715 אלף שקל. לבקשת המקום הכי חם, הקראת פסק הדין הועברה בשידור חי.
במסגרת הערעור נתבקש בית המשפט המחוזי להתערב בגזר הדין "ולהקל בעונשו של המערער אשר עד כה היה נעדר עבר פלילי, מעד והוטל עליו עונש מאסר לראשונה בחייו… בכדי למנוע קריסתו, התדרדרותו ונפילתו לבור ללא תחתית, ובעקבותיו גם בני משפחתו".
בערעור, שהוגש על ידי באת כוחו של מיכאילוב עו"ד תמי אולמן, נכתב כי "בית המשפט החמיר איתו יתר על המידה לעניין העונש… וטעה שהורה על הרחקתו מהחברה לתקופה כה ממושכת", נכתב. בנוסף, נטען בערעור כי עונשו של מיכאילוב אמור היה להיות קל יותר לאור העובדה שהוא "הביע חרטה על מעשיו וביקש סליחה מהמתלוננות, הפנים את הלקח והבטיח כי לא ישוב על מעשיו".
מדובר בתקופת המאסר הארוכה ביותר אליה נשלח אדם בישראל בעקבות עבירה על "חוק הסרטונים", מאז נחקק ב-2014. החוק קובע כי הפצת תיעוד מיני של אדם ברשתות, מבלי שניתנה הסכמת המצולם לכך, היא עבירה של הטרדה מינית. בנוסף, הורשע מיכאילוב בפגיעה בפרטיות של הישראליות שהפיץ תמונות או סרטונים מיניים שלהן.
מיכאילוב ניהל ערוצים בטלגרם, שבהם פורסמו תמונות עירום וסרטונים מיניים של הצעירות, בצירוף פרטיהן האישיים, ללא ידיעתן וללא הסכמתן. עבור מינוי לשלושה מארבעת הערוצים שניהל, הוא גבה תשלום חד פעמי או חודשי של 60 שקלים. בקבוצות שניהל היו כ-2,900 משתתפים.
הוא נעצר על ידי ימ"ר תל אביב באוקטובר 2021, לאחר שהמקום הכי חם גילה והתריע בפני המשטרה על האופן שבו הוא מציע למשתמשי טלגרם להצטרף לקבוצות שניהל תמורת תשלום. בתחילת ההליך נגדו ביקש לאסור את שמו ופרטיו בפרסום, בקשה שנדחתה על ידי בית המשפט.
לפי שופטת השלום ענת חולתא, מעשיו של מיכאילוב פגעו ב"זכותן של נפגעות העבירה לפרטיות, זכותן לאוטונומיה על גופן, זכותן לחירות מינית, וזכותן לכבוד וליחס מכבד מסביבתן".
בגזר הדין עלה כי מיכאילוב סירב לשתתף בתוכנית שיקום לעברייני מין בתקופת מאסרו, משום ששלל "כל קושי בחייו בתחום המין". שירות המבחן העריך כי נשקפת מצידו של מיכאילוב מסוכנות. "הנאשם לא פעל לצמצום או לתיקון הנזקים שנגרמו", כתבה השופטת חולתא, "על פי התסקיר, מידת ההפנמה של מהות ועוצמת הפגיעה לה גרם אינה גבוהה. הנאשם מתקשה להביע אמפתיה כלפי נפגעות העבירה", בין השאר ציין מיכאלוב בפני שירות המבחן כי "אם (הנפגעות) לקחו חלק במרחב הווירטואלי הן היו אמורות לחשוב על השלכות מעשיהן".
במסגרת הערעור של חומרת העונש צויין, כי בהתאם להערכת שירות המבחן המסוכנות שנשקפת ממכאילוב אינה גבוהה. הדיון בערעור יתקיים בחודש הבא.
בניגוד למיכאילוב, אורן עוזיאל ורונן שיך שהורשעו בניהול קבוצות טלגרם שבהן הופץ תיעוד מיני של ישראליות ללא הסכמתן או ידיעתן, לא ערערו על חומרת העונש שנגזר עליהם. לפני כשנה שוחרר אורן עוזיאל שחרור מנהלי ממאסרו, אחרי שנתיים מאחורי סורג ובריח. עם שחרורו חזר לאיים בהפצת תיעוד מיני.