לצד המחאה הממוקדת של יוצאי אתיופיה שמתקיימת בחודש האחרון מול בתיהם של נציגי הציבור וגורמי מערכת המשפט, החלו הפעילים לפקוד גם כנסים ואירועים ציבוריים. אתמול הגיעו מספר פעילים לאירוע של קבוצת גאווה בליכוד שהתקיים בצפון תל אביב, ושבו השתתף השר אוחנה כאורח.
"האם הימין הליברלי ישים את השוטר הרוצח בכלא?", קראו המפגינים לעברו והוסיפו, "מדוע אינך מורה למח"ש לחשוף את סרטון האירוע?" הם דרשו ממנו גם התייחסות לעובדה שתחת שלטון הליכוד אירעו 13 מקרי רצח של יוצאי אתיופיה בידי שוטרים, וקראו לחקור אותם במסגרת ועדה ממלכתית מיוחדת.
אוחנה, כמו גם שר האנרגיה יובל שטייניץ שנכח במקום, התעלמו מהמפגינים. פעילי הליכוד הזמינו משטרה, וביקשו מהמוחים לעזוב את המקום בטענה שמדובר באירוע פרטי ולא בכנס פוליטי. הפעילים קראו לעבר המוחים: "הורדנו אתכם מהעצים" ו"מי מממן אתכם? אתם בושה ליהודי אתיופיה". שטייניץ ואוחנה שנכחו במקום, שתקו וחיכו שהמוחים ייצאו מהאולם.
בסיום הכנס, בעודו מלווה במאבטחיו ובשוטרים שהוזמנו למקום, עצר אוחנה מול המוחים שחסמו את דרכו ובפעם הראשונה מאז שהתחילה המחאה התייחס לדבריהם ואמר להם, "אני חושב שאתם צודקים חלקית במהות, אבל טועים מאוד בדרך".
עשרות שוטרים סביב ביתו של אוחנה
בזמן שמחאת "באים לאחראים" של יוצאי ויוצאות אתיופיה נכנסת לשבוע השביעי שלה, משטרת ישראל מרחיבה את המעצרים השרירותיים של המפגינים: אתמול בשעות הערב בוצעו לראשונה מעצרים במוקד המחאה בירושלים, מול ביתו של פרקליט המדינה שי ניצן. שלושה מפגינים נעצרו, בהם גם שולה מולא, יו"ר אגודת יוצאי אתיופיה. במקביל, בהפגנה מול ביתו של שר המשפטים אמיר אוחנה בתל אביב גם כן נעצרו שלושה מפגינים.
אחת מהעצורות בתל אביב, אישה שנעזרת בקביים, נפלה בעת מעצרה והובלה אזוקה לבית החולים איכילוב. חמישה שוטרים ליוו אותה בבית החולים, והיא שוחררה היום בשעות הבוקר. המפגינים טוענים שמספר השוטרים שמוצבים בכל ערב מול ביתו של השר אוחנה מגיע כעת לעשרות, זאת לעומת שוטרים בודדים שנכחו בשבועות קודמים של המחאה. בנוסף, השוטרים החלו השבוע לבצע לראשונה מעצרים במקום, כשמדי יום נעצרים מספר מוחים.
"המשטרה עושה מאמצים להרחיק אותנו מביתו של השר אוחנה", מספר טל גרמו, שמפגין במקום מהיום הראשון למחאה. "הם מזיזים אותנו לגינה ליד, לרחוב המקביל, הם גורמים לנו לטייל בשכונה, הולכים איתנו, דוחפים ועוצרים אנשים באופן שרירותי. זה מרגיש כאילו אכפת להם רק שלא נפריע לדיירים במגדלים, אבל שאר השכונה היא לא הבעיה שלהם".
"המשטרה רוצה לדכא את המחאה", אומר עומר טיאצ'או. "הם טוענים להתקהלות אסורה ואומרים שאנחנו מפריעים לסדר הציבורי. בימים האחרונים כל מי שפותח את הפה שלו נעצר מיד".
"המשטרה רוצה לדכא את המחאה", אומר עומר טיאצ'או. "בימים האחרונים כל מי שפותח את הפה שלו נעצר מיד"
אלא שמדיניות ההרתעה של המשטרה איננה מסתכמת במעצרים בלבד. מפגין ומפגינה שנעצרו במוצאי שבת מול ביתו של השר אוחנה בחרו לא לחתום על תנאי השחרור שנקבעו להם, מאחר שאלו כללו הרחקה של 15 יום מתל אביב. הם עשו את הלילה במעצר באבו-כביר והובאו למחרת בפני שופט, ששחרר אותם ללא הרחקה. המשטרה ערערה על ההחלטה ושופטת בית המשפט המחוזי שרית זמיר קיבלה את הערר, והוסיפה תנאי של הרחקה ל-15 ימים משדרות ההשכלה בתל אביב.
"הדרך שלנו היא הכי מוסרית, יפה וחוקית", אומר גרמו בתגובה. "מי שמפר את החוק הם השוטרים, ומי שמשנה את החוק כדי שיתאים לו הוא אוחנה".
גם בכנס בחירות שנערך אתמול בקריית אתא בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו, נכחו פעילים מהמאבק של יוצאי ויוצאות אתיופיה. הם קראו קריאות בוז לעבר ראש הממשלה והתעמתו עם פעילי ליכוד. אחד הנוכחים במקום תועד אומר להם: "אתם מביאים על עצמכם את השנאה".