"מצלמות האבטחה חשפו: העצירה חבטה בחתול והתעללה בו – עד שמת", זו הייתה הכותרת לכתבה שפורסמה לפני יותר מארבעה חודשים באתר וואלה. העצירה היא לורי שם טוב, מי ששהתה במעצר במשך יותר משנתיים בשל מעורבותה ב"פרשת הטרור הרשתי" המוכרת גם כ"פרשת הבלוגרים". נגד שם טוב הוגש כתב אישום ובו יותר מ-120 סעיפים, כשבין היתר נטען בהם כי במשך שנים היא הטילה אימה בפרסומיה ברשת על עובדים סוציאליים, אנשי מערכת המשפט ואכיפת החוק, עיתונאים ועוד. "פרשת החתול" נוספה במהלך מעצרה, ואיימה להפוך לכתב אישום נוסף.
על פי התיאור שפורסם בוואלה, "במשך דקות ארוכות מתועדת העצורה שם טוב כשהיא על פי החשד חובטת בחתול ובועטת בו עד שמת מפצעיו. לאחר המעשה הקשה שם טוב תועדה כשהיא מובילה את גופת החתול לפינת חדר האוכל – ושם התגלה מאוחר יותר על ידי אנשי שב"ס. למקום הוזעקו שוטרים ממשטרת רמלה שפתחו בחקירה". בכתבה נטען עוד כי המשטרה כבר המליצה להגיש נגד שם טוב כתב אישום נוסף.
בוואלה דיווחו כאמור על סרטון שמתעד את ההתעללות, אבל לא פרסמו אותו. מאז אנחנו מנסים להשיג את הסרטון. לטענת שב"ס העותק היחיד הועבר למשטרה לצורך החקירה – אבל ניסיונותינו לקבלו עלו בתוהו. יתרה מכך, עד היום, למרות הזמן שחלף והעובדה שהחקירה כולה מתבססת על סרטון שלטענת המשטרה ושב"ס נמצא בידיהן, טרם הוגש כתב אישום נגד שם טוב.
כתב וואלה, אבי אשכנזי, מי שחתום על הכתבה אמר ל"המקום" כי לא צפה בסרטון כשהעביר את הודעת המשטרה, והגדיר את הפנייה אליו "קמפיין שאני לא מוכן להשתתף בו". גם בדוברות שירות בתי הסוהר לא ראו את הסרטון. עד כה לא הצלחנו לאתר איש שצפה בו ויכול להעיד על תוכנו. דובר שב"ס טוען: "כל החומר נמצא במשטרה".
לשאלה מדוע לא הוגש עדיין כתב אישום, מתקבלת שוב ושוב ממשטרת לוד אותה תשובה: "לא הודענו על הגשת כתב אישום, החקירה עודנה מתנהלת". ממשטרת ישראל נמסר בסוף השבוע שעבר בתגובה כי "תיק החקירה הועבר לעיון והחלטת יחידת התביעות".
בכתבה בוואלה לא מופיעה כל תגובה מטעם שם טוב או מטעם בא כוחה. שם טוב מצויה כל הזמן הזה במעצר ואינה יכולה לדבר עם התקשורת. גם כיום, כשהיא במעצר בית, נאסר עליה לשוחח עם עיתונאים. לאורך תקופת מעצרה היא החליפה כארבעה עורכי דין שמונו לה על ידי המדינה, כך שלא פשוט לקבל תגובות מטעמה. מאחר שלא הוגש נגדה כתב אישום, לא מונה לה סנגור ציבורי בפרשת החתול.
"שב"ס מטיל עונשים על אסירות שמאכילות חתולים"
ביום פרסום הידיעה, ב-25 בינואר השנה, פורסמה באחד מעמודי התמיכה בשם טוב בפייסבוק הגרסה הבאה: "השב"ס מרעיב חתולים למוות מידי יום. השב"ס מטיל עונשים כבדים על אסירות המגניבות בהיחבא מזון לחתולים. השב"ס התכוון לשים את לורי שם טוב בבידוד באשמת האכלת חתול. בעקבות התערבות של פעילים באגודה לצער בעלי חיים העונש הכבד נמנע מלורי והיא נכלאה בחדרה בעוון האכלת חתול".
מקורביה של שם טוב, שמן הסתם אין להם אמון במערכת המשפט ואכיפת החוק, מסרבים להאמין לדברים שפורסמו בוואלה. לטענתם שם טוב, שאוהבת חתולים סיפרה להם עוד טרם פרסום פרשת הסרטון כי החתולים בנווה תרצה "מסכנים ומורעבים" ואסור לאסירות להאכילם. אחד ממקורביה טען כי האירוע שתואר בוואלה התרחש כך: החתול הגיע למקום פצוע מאדם אחר שפגע בו, זנבו נתלש והוא דימם. הוא הגיע למטבח ושם טוב הדפה אותו ברגלה החוצה, ולא התעללה בו.
ביקשנו מדוברות שב"ס תגובה לטענת מקורבי שם טוב כי נענשה בעבר על האכלת חתולים בכלא, אולם הם סרבו להגיב ומסרו: "בבית הסוהר נווה תרצה חל איסור על האכלת חתולים בתוך אגפי המגורים מסיבות תברואתיות ורפואיות. לרוב האסירות יקבלו אזהרה. לא נוכל למסור פרטים לגבי אירועים משמעתיים או אחרים של אסירים ספציפיים".
ביקורת על המעצר הממושך
בסוף השבוע שעבר פרסמנו כאן כי שם טוב שוחררה למעצר בית אחרי שנתיים וחודשיים, זאת לאחר ששופט העליון עופר גרוסקופף מתח ביקורת על התעקשות הפרקליטות להשאירה במעצר תוך דרישת תנאים שאינם סבירים, וכן על החלטה קודמת של בתי המשפט לעכב את שחרורה. הוא הורה לשחררה ללא מפקחים.
על פי כתב האישום נגדה ונגד שותפיה מוטי לייבל ועו"ד צבי זר, השלושה חשודים בעשרות רבות של מקרי פרסומים מכפישים, השמצה, פגיעה ופרסום פרטים חסויים מהליכים משפטיים. בין היתר נאשמת שם טוב כי הדליפה את כתבי אישום אסורים בפרסום, חשפה פרטי קטינים ומתלוננים, ולאורך שנים הילכה אימים על עובדים סוציאליים, אנשי מערכת המשפט ועיתונאים. בין שיטות העבודה האלימות שלה: פרסומים בדויים על עובדי ציבור ומשפחתם, ועריכת תמונות פניהם בצמוד לגוף עירום; פרסום פרטים אישיים כמו מספרי ת.ז, טלפונים אישיים וחשבונות בנק; זיוף פרוטוקול של בית משפט ועוד.
תומכיה הנאמנים של שם טוב, ביניהם מתנגדים למדיניות הרווחה כמו ארגון 'א' זה אבא' ואמהות שטוענות שילדיהן הוצאו מהבית שלא בצדק, מצביעים על קשר בין כתבות שפורסמו על מעצרה הארוך ללא משפט של שם טוב (בצנרת של גיא לרר בערוץ 13 ובגלובס) – לבין עיתוי פרסום פרשת החתול, בדיוק יומיים אחרי.
"שם טוב הצליחה להפחיד אותי"
דנה ירקצי, כתבת עבודה ורווחה בוואלה, היא אחת מני רבות שסבלו על פי החשד מנחת מקלדתה של שם טוב. "שם טוב העלתה כמה פוסטים שאי אפשר היה למחוק אותם", היא מספרת, "למשל כשאני לבושה בבגד ים עם כיתובים מיניים כמו – מקיימת יחסי מין עם עו"סים ועוד. הפוסטים הופיעו ברשתות אמריקאיות שאי אפשר היה להגיע אליהן, ובטח לא להשתלט עליהן. אפילו בגוגל לא הצליחו. רק כשההליך המשפטי התחיל הכל נמחק.
"היא השתמשה בפוסטים שלה כדי להפחיד אנשים מלעשות את עבודתם. היא העלתה את הפוסטים נגדי רק כי כתבתי על ההליך המשפטי שדוד גולן מקיים נגדה. רק דיווח, בלי להביע את עמדתי. אני יכולה להגיד בכנות שאחרי המלחמה שהייתי צריכה לעשות כדי להוריד את התמונות שלי עם בגד הים והכינויים שהיא הדביקה לי – כבר לא רציתי לסקר את זה יותר. כתבתי בחיי נגד אנשים הרבה יותר משמעותיים שאיימו עליי בתביעות, ולא פחדתי. במקרה שלה אני מתביישת לומר, רק המחשבה שאבא שלי יעשה גוגל ויראה את הכיתובים האלה עלי בכל הרשתות החברתיות הכניעה אותי".
-
פרשת הטרור הרשתי: כשהשופטים הם גם המתלוננים
עשרות שופטים (בהם שופט בית המשפט העליון), שוטרים, עובדים סוציאליים ועורכי דין היו המטרה להכפשות של לורי שם טוב, מוטי לייבל וצבי זר. עכשיו המערכת שהשלושה ירדו לחייה צריכה לחרוץ את גורלם
2017 -
הפרקליטות: לורי שם טוב יותר מפחידה מדומרני, יותר מסוכנת מקסטיאל
לורי שם טוב, שנאשמת ב-120 סעיפי אישום של הטרדת שופטים ועו"ד עצורה כבר 14 חודשים. את שלום דומרני ראש ארגון הפשע ואלון קסטיאל האנס שחררו למעצר בית בתוך כמה ימים
2018 -
פרסום ראשון: אחרי יותר משנתיים בכלא, הבלוגרית לורי שם טוב שוחררה היום למעצר בית
"תקופת המעצר הארוכה לא ראויה", קבע שופט העליון עופר גרוסקופף, ובכך קטע רצף של הארכות מעצר שנמשכו שנתיים וחודשיים. שם טוב חוזרת לדירת בן זוגה, בלי גישה לאינטרנט אך גם ללא מפקחים
2019 -
זה לא לורי שם טוב – זו מערכת המשפט
האם מערכת אכיפת החוק היתה מתאמצת כל כך בנוגע ללורי שם טוב לולא הנפגעים היו שוטרים, שופטים ועורכי דין שמשתייכים למערכת המשפט בעצמם?