טלי אוסטרובסקי, שהשתתפה ביום שבת בהפגנת המחאה בתל אביב נגד מדיניות הממשלה, ביקשה להיכנס לתחנת רכבת השלום בתל אביב בתום ההפגנה, אך המאבטחת בכניסה סירבה להכניסה בטענה שחולצה שלבשה עשויה לעורר פרובוקציה.
"נכנסתי לתחנת רכבת השלום בעשר וחצי בלילה, רכבת אחרונה, היה די ריק. מאוחר ואני אישה מבוגרת, לבד. המאבטחת שאלה אותי אם אני באה מההפגנה, לא הבנתי למה זה רלוונטי, באיזה עולם. היא שאלה מה כתוב על החולצה? אמרתי לה כתוב 'קומי', היא שאלה אם יש לי חולצה אחרת, שאלתי למה? היא אמרה שזו חולצה שיכולה לעורר פרובוקציות.
"היא התקשרה לאנשהו ומנעה ממני להיכנס לרכבת, ואז התחלתי לצלם. אני לא מבינה באיזה נוהל אומרים לי להוריד חולצה. היא שוב אמרה שזה כדי לא לעורר פרובוצקציות, ואז מאבטח נוסף נכנס ואמר שיש נהלים. ביקשתי שיראה את הנהלים, הוא אמר שזה כתוב בחוץ. הדבר המטומטם הזה נמשך כמה דקות. ואז אמרתי לו שאני לא מבינה מה הבעיה. התחלתי ללכת לרכבת ושניהם רצים אחרי ואומרים לי לעצור. "בתוך המהומה מגיע מנהל התחנה והוא מבקש ממני להוריד את המצלמה. אמרתי להם שאני מפחדת – אתם חמישה, אני אחת. המנהל שאל מה אני רוצה ואמרתי לו שאני רוצה לנסוע הביתה. הוא שאל מה הבעיה, אמרתי שהמאבטחת לא נותנת לי, ואז הוא אמר לי שאני יכולה ללכת.
"זה מפחיד. אם אני לא יכולה להיכנס לרכבת בגלל הדעה שלי, בגלל מי שאני, בגלל שאני לא באה למישהי טוב בעיניים. חשבתי לקחת מונית, אבל אחרי החוויה הזאת אני לא יודעת מה הדעה של נהג המונית, אז וויתרתי.
"אני לא בן אדם פחדן אבל זה היה מפחיד. גם כי אתה מבין את המשמעות של הטירוף. אני אשכנזיה מבוגרת, יש לי את הפריבילגיה לענות, יש אנשים שאין להם, זה מצב מזעזע. יש אנשים שבאופן ברור משחקים עם הכוח שלהם.
רק אתמול בחרה אוסטרובסקי, בת 59 מאור יהודה, להעלות פוסט על החוויה שעברה: "התלבטתי אם להעלות את הפוסט. אני לא מזלזלת בעבודה של עובדי הרכבת אבל המצב הזה הוא בלתי אפשרי, הרמות של השנאה מטורפות. והיו שם ארבעה אנשי ביטחון שלא חשבו שמשהו לא בסדר קורה. אף אחד לא עצר את זה, אף אחד לא התערב.
"בדיוק נפרדתי מאחותי והבת שלה בת העשר. ובהפגנה הסברתי לה למה דמוקרטיה חשובה. אני חושבת מה היה קורה אם היא הייתה איתי ברכבת, אני לא הייתי רוצה שהיא תחווה חוויה כזאת, אני לא רוצה שתלמד לפחד מאנשי ביטחון חמושים, אני לא חושבת שהיא צריכה לשקול אם ללכת עם חולצה 'נכונה'".
בחודש אוגוסט באותה תחנה מנע מאבטח מזוהירה חדד לעלות לרכבת בגלל שלבשה חולצה שנשאה את הכיתוב "מסתכלים לכיבוש בעיניים". ״הוא טען שהחולצה שלי מעוררת פרובוקציה וחסם אותי בגופי, אחר כך הוא ביקש תעודות וכשהסברתי לו שאין לו סמכות לעשות את זה הוא הזמין משטרה ואמר לי לחכות לשוטרים בחוץ", סיפרה זוהירה ל"המקום".
זמן קצר לאחר מכן האירוע הסלים לכדי אלימות כלפי אדם שהיה עם חדד. "המאבטח עבר אלי, תקף אותי באגרופים, הפיל את המשקפיים והנייד שלי על הרצפה וחנק אותי", סיפר. מרכבת ישראל נמסר אז: "מדובר על אירוע שאינו תואם את תפיסת השירות ברכבת ולכן לא היה צריך להתרחש. על בסיס ממצאי הבדיקה המתבצעת כעת, יופקו לקחים הן לגבי המקרה האמור, והן לגבי מקרים עתידיים".
לא חלפו חמישה חודשים ושוב אירוע באותה תחנה ממש. הפעם הרכבת שינתה את תגובתה והיא לוקחת את דבריו של השר לביטחון פנים איתמר בן גביר ("דין הפגנה בתל אביב כדין הפגנה בירושלים") צעד אחד קדימה: "רכבת ישראל אחראית להסעת מיליוני אזרחים בשנה ברחבי הארץ, ובשים לב לכך פועלת לשמירה על בטיחותם ובטחונם מבלי לקחת חלק בכל דיון פוליטי לצד זה או אחר.
"לשם כך, מאבטחי הרכבת מוצבים בתחנות במטרה לשמור על הסדר הציבורי ובטחון ציבור הנוסעים והנוסעות. לא ניתן להפגין או להיכנס לתחנות הרכבת עם אמצעי וחומרי הפגנה מכל סוג שהוא (לרבות שילוט, דגלים וכיוצב), ולכן התבקשה הנוסעת להמתין מספר רגעים להתייעצות של המאבטחת עם צוות התחנה, שאישר את כניסתה בתום הבדיקה".