״כבר היינו בתוך תחנת הרכבת כשהמאבטח ניגש אלינו ואמר לי שאני צריכה להחליף חולצה״, מספרת זוהירה חדד, פעילה בארגון ״מסתכלים לכיבוש בעיניים״, ״הוא טען שהחולצה שלי מעוררת פרובוקציה וחסם אותי בגופי, אחר כך הוא ביקש תעודות וכשהסברתי לו שאין לו סמכות לעשות את זה הוא הזמין משטרה ואמר לי לחכות לשוטרים בחוץ
״הדבר הבא שקרה זה שהוא ניסה לגרור אותי בכוח החוצה, ומאיר, חבר שהיה איתי, ניסה לשים את היד שלו ולחסום אותו מלגרור אותי באלימות. באותו הרגע המאבטח איבד את זה, הוא חנק את מאיר והתחיל לתת לו אגרופים על הרצפה תוך שהוא צועק עליו ׳מי אתה שתגע במאבטח!״
"המאבטח אמר שהכיתוב על החולצה מהווה הסתה ועלול לפגוע בסדר הציבורי", אומר מאיר. "זוהירה, שכבר הגיעה עם החולצה הזאת פעמים רבות בעבר בלי בעיה, ענתה לו שאין בסמכותו למנוע ממנה להיכנס לתחנה. כשהמאבטח תפס אותה והתחיל לגרור אותה, ניסיתי לגונן עליה. המאבטח עבר אלי, תקף אותי באגרופים, הפיל את המשקפיים והנייד שלי על הרצפה וחנק אותי. מאבטח נוסף שעמד בסמוך לא ניסה להפריד".
חדד יצאה להפגין, כמו בכל יום חמישי, במאהל ״מסתכלים לכיבוש בעיניים״ במתחם שרונה בתל אביב, שציין לאחרונה שנה להיווסדו. כשהגיעה לתחנת רכבת השלום הסמוכה וביקשה לחזור לביתה שבירושלים, עוכבה כאמור בתחנה בטענה ש״החולצה שלה מעוררת פרובוקציות״.
״בחיים לא עצרו אותי בגלל חולצה, אני לא חושבת שיש זכות למישהו לעכב אותי בגלל חולצה״, אמרה חדד לשוטר שהגיע לבקשת המאבטחים.
״אני אסביר לך חד וחלק״, אומר לה השוטר בסרטון שהגיע לידינו. “על המתחם של הרכבת יש אבטחה ויש קבט שאחראי על הניהול שלה, אם הם מחליטים לא להכניס אותך, אז הם אחראים בנושא״, המשטרה, לדברי השוטר, אינה אחראית מתרחש בתוך מקום ציבורי שיש בו אבטחה.
״אני לא יכול להכנס ולהגיד להם 1 2 3, הם החליטו לא להכניס אותך עם החולצה הזאת, אם את מחליפה את החולצה את יכולה להכנס, זהו זה ההחלטה שהם קיבלו ואם את נשארת פה וזה יפר את הסדר הציבורי אני לוקח אותך ואת תהיי מעוכבת בתחנה״.
מרכבת ישראל נמסר: "מאבטחי הרכבת מוצבים במטרה לשמור על הסדר הציבורי ובטחון הנוסעים.
האירוע המדובר נבדק כעת לעומק ומבדיקה ראשונית בלבד עולה כי מדובר על אירוע שאינו תואם את תפיסת השירות ברכבת ולכן לא היה צריך להתרחש. על בסיס ממצאי הבדיקה המתבצעת כעת, יופקו לקחים הן לגבי המקרה האמור, והן לגבי מקרים עתידיים".