אפי נוה, יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר, ובת זוגו בר כץ, הורשעו הבוקר בבית משפט השלום בראשון לציון בעבירות של כניסה ויציאה מישראל שלא כחוק וקבלת דבר במרמה, בפרשת מעבר הגבולות. הטענה של נוה לאכיפה בררנית נדחתה, וכך גם הטענה כי הפרקליטות פעלה משיקולים זרים, בשל מעמדו ותפקידו.
כשנתיים לפני שנחשפה הפרשה, פתח המקום הכי חם בסדרת תחקירים על לשכת עורכי הדין והעומד בראשה, אפי נוה. עד אז היה קשר השתיקה סביב יושב הראש של לשכת עורכי הדין מוחלט כמעט. עורכי דין, בכירים בלשכה, נציגים מכל קצוות המערכת המשפטית, עיתונאים וגופי תקשורת גדולים וחזקים,לא עסקו בפרשות החמורות שנחשפו בזו אחר זו במקום על ידי שרון שפורר.
כ-40 כתבות על נוה עלו אצלנו, בהם חשיפת נכסי הנדל"ן ששווים עשרות מיליונים, פרשת "מין תמורת מינויים", הקשרים ההדוקים של נוה עם חברת הביטוח מנורה והקשרים עם שרת המשפטים דאז איילת שקד סביב ההתפקדות למפלגת "הבית היהודי", שהיא עמדה אז בראשה.
אחד הנושאים המרכזיים שבהם עסקה סדרת התחקירים היה העברת בוררויות על ידי נוה למקורביו, הליך משפטי שמביא אתו שכר טרחה עצום שיכול להגיע לעשרות מיליוני שקלים. נוה סירב לחשוף אל מי העביר בוררויות ועל סמך מה התקבלה ההחלטה. (כל הכתבות, לפי סדר כרונולוגי, נמצאות בלינק הבא:)
ב-2017, מיד לאחר פרסום הכתבה הראשונה, הגישו נוה והלשכת תביעת לשון הרע על סך מיליון שקלים נגד שרון שפורר, כתבת "המקום הכי חם בגיהנום". המקום נאבק נגד התביעה באמצעות עו"ד יהונתן קלינגר במשך כשנתיים. לאחר שנוה עזב את תפקידו – בעקבות פרשות המאהבת בנתב"ג והחשדות נגדו בפרשת "מין תמורת מינויים" – נבחר במקומו עו"ד אבי חימי. אחד מצעדיו הראשונים כיו"ר הלשכה היה לבקש למחוק את התביעה נגד שפורר והמקום, אולם המקום דרש מבית המשפט לדון בה ולדחות אותה כליל – ולא לאפשר ללשכה לקחת צעד אחורה.
ב-2019 קיבל בית המשפט את עמדת המקום ופסק כי על הלשכה לשלם את הוצאות המשפט על סך 60 אלף שקלים. גם על זה ערערו המקום ושפורר, בטענה שהנזק שגרמה תביעת ההשתקה והסכנה בה היו גדולים בהרבה, אולם הערעור נדחה והסכום נותר על כנו.
היום הגיעה לסיומה פרשת המאהבת במעבר הגבול, אחד הנושאים הזוטרים בכל הפרשות המסועפות של נוה. שאר הפרשות שנחשפו אצלנו, על ניגודי אינטרסים, קשרים אישיים בעייתיים ומניעים פסולים בקידום ומינוי שופטים לכאורה לא נחקרו. החשדות במינוי אתי כרייף לשופטת בשעה שקיים איתה קשר אינטימי וקידום בעלה של עורכת דין אחרת שעמה קיים יחסים נסגרו על ידי הפרקליטות ללא אשמה. המשנה לפרקליט המדינה, שלמה למברגר, שהודה כי מהחקירה עלו "ממצאים עובדתיים קשים, העולים לכאורה כדי מעשים פליליים", סבר שאין סיכוי סביר להרשעה בתיק והורה על סגירתו.
נוה ממשיך לעבוד כיום במשרד עורכי הדין בבעלותו, אטיאס נוה. רישיונו לעריכת דין לא נשלל.