אחרי שאתמול חשפנו את ההתנהלות קיבוץ עין השופט במסגרת תוכנית "אולפן קיבוץ" והיחס הלקוי לחניכים מחו"ל שהתלוננו על גובה הקצבה לאוכל שקיבלו – הגיעו אלינו עדויות חדשות ומטרידות לא פחות.
למקום הכי חם נודע כי אחת מחניכות האולפן במחזור האחרון של יוני התלוננה על הטרדה מינית מצד אחד מעובדי המטבח של הקיבוץ. למרות שהנושא הובא לידיעת הממונה על ההטרדות המיניות בקיבוץ ולמרות שהיא המליצה על פיטורי העובד – הנהלת הקיבוץ לא שיתפה פעולה, לא נקטה נגדו בצעדים משמעותיים והחשוד בהטרדה המשיך בעבודתו.
למרות שהוצע לצעירה להתלונן במשטרה נגד אותו עובד, היא בחרה לעזוב את התוכנית ואת ישראל ולחזור משפחתה. עוד עולה כי לאותו עובד מיוחסים מעשי הטרדה חמורים וחוזרים כלפי אנשים נוספים במקום עבודתו.
בחברת מסע, פרויקט לעידוד עלייה של הסוכנות היהודית, האחראים על "אולפן קיבוץ" גם בעין השופט, לא נותרו אדישים ושלחו באחרונה מכתב שמצהיר על הפסקת הקשר עם הקיבוץ. המכתב , החתום על ידי מנכ"לית מסע, לירן בן חורין, מציין כי מדובר ב"מעשים מהחמורים שבהם נתקלנו בהקשר של הטרדות מיניות".
עוד נכתב במכתב כי "הסוכנות היהודית ומסע מחויבות לביטחון עובדיהן והמשתתפים בתוכניות השונות.. גם מהבחינה הערכית, המדיניות של הארגונים היא חד משמעית של אפס סובלנות כלפי מקרי הטרדה או אלימות. עולים חדשים וחניכים בתוכניות, שנמצאים רחוק מביתם, בתרבות אחרת וללא מקורות התמיכה הבסיסיים שלהם, זכאים גם מבחינת החוק, ובוודאי מבחינתנו להגנה מוגברת וזוהי אחריותינו המוסרית כחברה ישראלית.
"משכך הם פני הדברים לא נוכל לאפשר את המשך קיום התוכניות בקיבוץ עין השופט כל עוד המטריד עובד בקיבוץ, ולא נוכל לתת יד להשתקת התלונות ואי כיבוד המלצות דוח ממונה שפועלת מכוח סמכותה על פי חוק".
מקיבוץ עין השופט נמסר: "עין השופט מספק סביבת עבודה בטוחה לעובדיו ואינו מקל ראש במקרים של הטרדה מינית. התלונה של משתתפת התכנית טופלה באופן מיידי, המשך הטיפול בוצע על פי החוק ותוך שמירת כבודם ופרטיותם של המעורבים, אין זה נכון לעסוק במקרה זה באופן פומבי. הקיבוץ נמצא בתקשורת ישירה מול הסוכנות היהודית ו"מסע" לגבי המשך עבודתנו המשותפת".
להכיר את פניה היפים של ישראל
אתמול פרסמנו עדויות בדבר התנהלות קיבוץ עין השופט, המספרות על כך שלמרות שהובטח לצעירים כלכלה מלאה, הם מקבלים תקציב לארוחות שלא מספיק להם ולכן הם נאלצים לרכוש אוכל במכולת הקיבוץ ולבקש מהוריהם שישלחו להם כסף. חברי המשפחה של הנערה שביקשה לעזוב את האולפן ולחזור לגרמניה, סיפרה כי התבקשה לשלם את סכום המלגה, בסך 4,000 דולר כתנאי לעזיבתה.
חברת מסע: "לא נוכל לאפשר את המשך קיום התוכניות בקיבוץ עין השופט כל עוד המטריד עובד בקיבוץ, ולא נוכל לתת יד להשתקת התלונות"
המטרה של "אולפן קיבוץ" היא להכיר לצעירים יהודים את פניה היפות של ישראל ולגרום להם לעשות עלייה או לכל הפחות להפיץ את הבשורה על הצד הטוב של המדינה בארצות מוצאם. רצף המקרים שמתוארים בקיבוץ עין השופט מעלים את התהיה על בקרת האיכות שמבצעת הסוכנות היהודית לגבי האולפנים שמפעילה.
שיחה על זה post