גלילי, מבקר תנועת הליכוד שפרש לטובת ההתמודדות בבחירות, הפסיד לדלל בפער של 90 קולות. הוא טען לזיופים בקלפיות במחוז שבו התמודד, לאי סדרים בקלפי בנתניה ולשימוש אסור שעשה דלל, סגן ראש עיריית נתניה, בעובדי העירייה ובנכסי העירייה בקמפיין.
השופט נאמן קיבל את תשובת עורך דינו של דלל, אילן בומבך, שהעיר כי הפערים בספירה נבעו מטעויות אנוש והוסיף כי כי יש בידי גלילי הוכחות שפעיליו של אלי דלל עברו עבירה – עליו להגיש תלונה במשטרה.
"החלטת השופט נאמן ניתנה על דעת עצמו, ללא השתתפות יתר חברי ועדת הבחירות", כתב גלילי בעתירתו. "ההחלטה ניתנה ללא דיון פרונטאלי, למרות מחלוקת עובדתית, ותוך שלילת הזכות להשמיע עדויות ולהציג את מלוא הראיות".
לדבריו, השופט נאמן התעלם מסרטונים ותמונות שהוגשו לו. "החלטתו, שלפיה אין זה בסמכותו העקרונית לברר את הטענות העובדתית שהועלו במסגרת ערעור, ולא לבצע בירור עובדתי של הטענות – תוך הפניית הטענות לבירור במשטרה – היא בגדר התפרקות מוחלטת מסמכותו המובהקת", הוסיף גלילי.
295 קולות נעלמים
לטענת גלילי, לפי נתוני ועדת הבחירות במחוז מישור החוף עמד מספר המצביעים עמד על 7,555, בעוד מספר הקולות מסתכם ב-7,060. "אם נשקלל את התיקונים שוועדת הבחירות ביצעה חד צדדית, נותר מספר מוערך של 295 קולות שלא ידוע האם הם בגדר הנמנעים, הפסולים או שלא נספרו מסיבה אחרת – מספר זה גבוה מן הפער שבין הצדדים העומד כיום על 90 קולות בלבד".
אחת הטענות שמעלה גלילי בעתירתו, היא הזזת הקלפי בנתניה בלילה שלפני הבחירות, ללא הודעה מוקדמת, מסניף המפלגה לאצטדיון העירוני. אביגדור הדר, יו"ר ועדת הביקורת של מזכירות הליכוד, שלח מכתב לאחר הבחירות לשופט נאמן וציין את הבעייתיות בהעברת הקלפי.
"הדרך שנעשה בהעברת הקלפיות אינו הוגן", כתב הדר, "מנע ממצביעים רבים את זכות הבחירה, המתפקדים שהגיעו להצביע בסניף יצאו בבושת פנים, לשרלטנות ניתנה גושפנקה לדריסה… באתר האצטדיון נחסמה הכניסה על ידי ראשת העיר ועוזריה והכל עקב החלטה בלתי ברורה ואף הייתי אומר מאוזנת. עדויות מעלות כי עובדי העיריה שלטו במתחם מנעו כניסה למתלבטים ואולי אף ישבו בקלפיות. יצאו ונכנסו כבאחוזותיהם". הוא ביקש את פתיחת הקלפיות בנתניה וספירתן מחדש. השופט נאמן סירב לבקשה זו, ופסק: "לא הונחה בפני תשתית לחשד לזיוף בהצבעה".
חלק גדול מעתירתו של גלילי מוקדש למה שהוא מכנה "השימוש בעובדי עירייה לצורכי בחירות". כך הוא כותב: "לידי העותר הגיעו ראיות על שימוש אסור של מר דלל, בהיותו סגן ראש העיר, בעובדי עירייה בכירים לצורך הבחירות המקדימות במפלגה. שימוש האסור בחקיקה ראשית של מדינת ישראל".
הוא צירף לעתירה תמונות של עובדי עירייה כשהם נמצאים במתחם ההצבעה הסטרילי, סרטון שבו נראה אחד מהם מסייע למצביע למלא טופס הצבעה, וסרטון נוסף של עובדי עירייה כשהם משתתפים בכנס בחירות של דלל.
בסרטון שהופץ ברשתות החברתיות נראה עובד עירייה כשהוא מסייע לאדם לסמן בטופס ההצבעה. הסרטון היה חלק מהפנייה של עו"ד גלילי ליו"ר וועדת הבחירות של הליכוד. "מרשי אינו מבין מה נטען בו ואינו יודע איך להתייחס אליו", ענה בתגובה עו"ד בומבך.
"לא חבר שלי לא כלום"
כבר ביולי שלח חבר האופוזיציה רני אלוש מכתב ליועצת המשפטית של עיריית נתניה נילי ארז, ובו טען לפעילות פוליטית אסורה של עובדי העירייה, חלקם בכירים, החברים במרכז הליכוד.
אלוש ציטוט מחוזר מנכ"ל שהוציא משרד הפנים בדבר פעילות פוליטית של עובדי עירייה: "הלכה פסוקה היא כי על עובד ציבור ובכלל זה על עובד הרשות המקומית לשמור בעיני הציבור על תדמית ניטראלית, שאינה משועבדת להשקפה פוליטית מוגדרת".
בתגובה הוציאה היועמ"שית מכתב לשבעה עובדי עירייה ובו הוראה "להמציא אישור רשמי של המפלגה על התפטרותך ממוסדות המפלגה". אחד המכותבים על המכתב הזה הוא רונן מנטין, מנהל אגף הפרוייקטים של העיר בתפקידו הרשמי ו"האיש הכל יכול של נתניה", כפי שמגדירים אותו אנשים הקשורים לעיר.
יועמ"שית תניה שלחה מכתב לשבעה עובדי עירייה ובו הוראה "להמציא אישור רשמי של המפלגה על התפטרותך ממוסדותיה". אחד המכותבים הוא רונן מנטין
שמו של מנטין הוזכר בתחקיר שערך "הארץ" ב-2016 על התנהלותה של ראש העיר מרים פיירברג. "את קמפיין הבחירות האחרון של פיירברג ליוו עשרות פעילים", נכתב שם. "שישה מתוכם מצאו את דרכם אחר כך לתפקידים בעירייה, כשבשני מקרים נוסדו תפקידים חדשים עבורם".
על מנטין, שעבד בעירייה לפני הבחירות, נכתב: "עם תחילת הקמפיין לקח חופשה ללא תשלום כדי לסייע בעבודת המטה, ותרם 5,000 שקלים. לאחר הבחירות מונתה אשתו, כנרת, אף היא עובדת עירייה, לדירקטורית בחל"ת ואילו הוא מונה למנהל האגף לפרויקטים מיוחדים בעירייה — אגף חדש שלא היה קיים קודם לכן".
בכנס בחירות שערך דלל בתחילת אוגוסט, נכח מנטין וזכה לתודה מיוחדת מהמתמודד, כפי שאפשר לראות בפוסט שהעלה דלל מיד לאחר האירוע, שבו נכחו עובדי עירייה. בתמונות שהגיעו מיום הבחירות, נראה מנטין כשהוא באוהל של דלל.
פנינו למנטין לקבל תגובה. בתחילה אמר: "לא יודע על מה את מדברת בכלל. אני חבר ליכוד 40 שנה כבר כמעט. אלי דלל, לא יודע מה הקשר שלי איתו. לא חבר שלי, לא כלום. לא יודע מי זה גלילי בכלל".
ומה עם המכתב של היועמ"שית שאמרה שאתה צריך להתפטר מהחברות במפלגה?
"לא ראיתי שום מכתב".
שלחה ביולי.
"לא ראיתי כלום, יכול להיות שלא הגיע אלי".
אתה עדיין חבר במפלגה?
"הכל בסדר גמור".
אז אתה אומר שאין לך קשר עם דלל.
"מכיר אותו, מכיר אותו. דברי עם דוברות העירייה. עדיף. תמסרי ד"ש לכולם".
פנינו לדוברות העירייה וביקשנו את תגובתה לטענות שעלו מהעתירה, בהם השתתפות של עובדי העירייה בקמפיין לבחירותו של דלל וכן תגובה לסרטונים תמונות שפורסמו בכלי התקשורת ונכללו בעתירה, כמו גם מכתבי האזהרה שנשלחו לעובדי העירייה מטעם המחלקה המשפטית בעיריית נתניה הדורשים מהם לא לקחת חלק בקמפיינים פוליטיים. מהעירייה נמסר: "הנושא ייבדק על פי המדדים הקבועים בחוק".
במכתב ששלח עו"ד בומבך לשופט נאמן כתב בהתייחס לטענה זו: "עו"ד גלילי לא הציג בדל של ראייה כי עובדי העירייה פעלו מטעמו של דלל. לכל היותר, זה הביא ראיות שלפיהן עובדי העירייה הוזהרו (כללית בלבד, ללא קישור למרשי) על ידי העירייה לבל ימשיכו לנהל פעילות עבור מי ממתמודדי הפריימריז אך לא הובאה כל ראיה לכך שאלה פעלו מטעמו של מרשי. בעולם המעשה – מרשי לא הפעיל אף עובד עירייה".
כעת הוא מוסר בתגובה: "מדובר בטענות מופרכות, ואין לי ספק שגם הן יידחו על ידי בית הדין של הליכוד. שי גלילי הפסיד בבחירות, מסרב להכיר בכך ופונה בטענות סרק קנטרניות ומופרכות. בכל שנות פעילותו הציבורית, אלי דלל הקפיד להתנהל ביושר ובהגינות, תוך שמירה על כללי הדין. מר דלל ניהל מערכת בחירות נקיה והגונה ולא דיבר סרה באיש. יו״ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט מנחם נאמן, נתן פסק דין יסודי ומנומק שדוחה את כל טענותיו של עו״ד גלילי ואנו משוכנעים שגם ביה״ד של הליכוד יסבור כך. אנו מאחלים הצלחה רבה לעו״ד גלילי במערכות הבחירות הבאות".