יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין הודיע הבוקר על התפטרותו וסגר את מליאת הכנסת, לאחר שחויב על ידי בג"ץ לקיים הצבעה על החלפתו במליאת הכנסת היום. משמעות המהלך היא שהמליאה עלולה להיפתח שוב רק ביום שני הקרוב לבחירת יו"ר חדש.
אליעד שרגא, יו"ר העמותה לאיכות השלטון שהפגינה הבוקר מול הכנסת אמר שם בתגובה להתפטרות: "זו פעם ראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל שיו"ר כנסת לא מקיים את החלטת בג"ץ. הוא מתפטר הוא לא מכנס את כנסת ישראל לבחור יו"ר חדש. אתם צריכים להבין שכרגע אין מי שיכנס את כנסת ישראל, תבינו לאיזה בלגן חוקתי האיש הזה הכניס אותנו. אף אחד לא יחטוף את הכנסת הזאת, אף אחד לא ישתק את הדמוקרטיה בזמן חירום".
"אנשים צריכים להבין שאין דמוקרטיה, אין כנסת עכשיו. אנשים צריכים לבוא להילחם פה. זה המאבק האמיתי", הוסיף שרגא והודיע כי בכוונתו להגיש בג"ץ נגד אי קיום החלטת בג"ץ מצד אדלשטיין וסגירת הכנסת.
הבוקר, כפי שעשה בכל השבוע האחרון, עלתה השיירה של מחאת דגל שחור והתנועה לאיכות השלטון לירושלים, במטרה למחות ולהפגין נוכחות מול הכנסת. מאות אנשים תלו דגלים שחורים ואת דגלי ישראל, צפרו וכיתרו את משכן הכנסת. לאחר התפטרות אדלשטיין המחאה התעצמה. נפתלי רז, אחד המפגינים, אמר לאחר התפטרות אדלשטיין שבכוונתו: "לעמוד פה להגן על הדמוקרטיה. אנחנו קוריאם לאלפים נוספים להצטרף אלינו. אנחנו כרגע פה 500 מכוניות. הדמוקרטיה צריכה עכשיו אלפי אנשים. אנחנו קוראים לכולם להגיע לכאן הנה".
בשעה זו החלו אלפי רכבים להקיף את כנסת ישראל. המוחים דורשים מראשי כחול לבן לפעול בכל בדרך כדי לכנס את המליאה ולבחור יו״ר חדש עוד היום. המפגינים ערוכים להישאר מחוץ לבניין הכנסת למשך כל היום אם יידרשו לכך.
מארגני המחאה אמרו בתגובה להתפטרות כי "הסירוב של ראשי הליכוד, בראשות הנאשם נתניהו, לכבד את החלטת בג"צ מדגיש את עומק הבור שבו נמצאת הדמוקרטיה הישראלית. זהי שעת מבחן לא רק למנהיגים, אלא גם לנכונות של הישראלים להיאבק, גם ובמיוחד בשעת משבר, עבור הדמוקרטיה. אי קבלת תוצאות הבחירות, יחד עם הפרסומים מהבוקר על המאמצים של השרים לדחות את משפטו, חתירה תחת יסודות הדמוקרטיה הישראלית, הכרעת הרוב, שלטון הרוב ושלטון החוק, אנו נמשיך לעמוד על המשמר עד אשר הדמוקרטיה הישראלית תחזור למסלולה״.
בעמותה לדמוקרטיה מתקדמת שהגישה את הבג"ץ שהוביל להתפטרותו של אדלשטיין אמרו: "אדלשטיין למעשה ביזה היום את בית המשפט בהחלטתו, כיוון שבסופו של דבר לא העלה את בחירת היו"ר הקבוע להצבעה". הם הוסיפו כי כל הנראה לא יעתרו נגד החלטתו של אדלשטיין, שכן סיכויי ההצלחה של עתירה כזו קטנים והדבר ישמש את אדלשטיין ליחסי ציבור. "בסופו של דבר את היממה הזו נתניהו יסיים כשאין עוד יו"ר כנסת מטעמו, וזו מכה לא פשוטה עבורו. הכוחות שכנגדו מתקדמים למטרותיהם. כשהוא לא מסוגל למנוע את התקדמותם הוא מנסה למשוך כמה שיותר זמן", אמרו בעמותה.