חבירת גנץ לנתניהו ופירוק כחול לבן לא עוצרים את מחאת דגל שחור: היום (שבת) התקיימו הפגנות מול ביתו של בני גנץ בראש העין ומול בתיהם של חמישה חברי כנסת נוספים מסיעת "חוסן לישראל": רם שפע, יזהר שי, מיקי חיימוביץ', אסף זמיר ומירב כהן.
"דרישותנו לא השתנו", אמרה שקמה ברסלר, ממובילות המחאה, "אנחנו עדיין לא מבינים את המשמעויות של החבירה לאחדות, אבל אנחנו רוצים שכבר מחר בבוקר תאושר הצעת החוק שהוגשה על ידי כחול לבן, ויעבור החוק שמונע מנאשם בפלילים לכהן כראש ממשלה".
הדרישה השניה של המפגינים מחוץ לבתיהם של חברי הכנסת היום נובעת מפרשנויות שנשמעו בתקשורת בימים האחרונים לפיהן גנץ, יפנה במהרה את מקומו כיו"ר הכנסת והתפקיד יוחזר לאדלשטיין. לדברי ברסלר: "איננו מוכנים לקבל בחזרה את מי שרק לפני כמה ימים ביזה את בית המשפט ואותנו, האזרחים".
שלושת המחאות הקודמות של קבוצת "דגל שחור" בשבועיים האחרונים נערכו מול כנסת ישראל, במחאה על שיתוקה. עם זאת, מרגע שהחלו להגיע שמועות על כוונתו של גנץ להגיש את מועמדותו לתפקיד יו"ר הכנסת ולהצטרף לממשלת אחדות בראשות נתניהו, פנו המוחים לנסות ולהשפיע אישית על חברי מפלגתו חוסן לישראל, שלא להצטרף למהלך, ושלא ישבו בממשלה תחת נתניהו שעה שהוא מואשם בפלילים.
עם זאת דיווחים מהערב מסמנים כי אחד התנאים לאחדות הוא דווקא הסדרת חוק שבמסגרתו יתאפשר לנתניהו לאחר הרוטציה העתידית, לכהן כשר נאשם בפלילים – בניגוד להלכת דרעי פנחסי היום הדורשת התפטרות של שר במצב כזה.
שאלת המימון
במהלך ההפגנה מול ביתו של גנץ היום בראש העין, הציבה המשטרה לראשונה מחסומים במרחק שלושה רחובות מהמקום. גנץ לא יצא לדבר עם המפגינים. גם חברי הכנסת יזהר שי, מיקי חיימוביץ' ואסף זמיר נהגו באופן דומה. ח"כ רם שפע, היחידי שיצא אל המוחים אמר "נתניהו בשבועות האחרונים, לצד הטיפול בקורונה, גם השתמש בה כדי לסכן את הדמוקרטיה שלנו. עשינו את זה כדי להציל את הדמוקרטיה", עם זאת סירב להתייחס לאופן שבו יצביע לגבי החוק שהוגש על ידי כחול לבן, שאמור למנוע מנאשם בפלילים להרכיב ממשלה בעתיד.
"אנחנו מגדירים קריטריונים מאוד ברורים לבדוק אם חברי הכנסת שלנו יעמדו בהבטחותיהם", אמרה מוקדם יותר ברסלר, "המבחן של חברי הכנסת הוא הנפת היד בעת אישור החוק שהם מאמינים בו, ועוד אנשים רבים שהצביעו להם. אנחנו נראה איך הם מתפקדים. לא ניתן לדמוקרטיה ללכת לאיבוד בתוך נפתולי הפוליטיקה".
כנשאלה ברסלר, מהיכן מגיע המימון למחאה אמרה "אנשים רבים הצטרפו, תמכו ותרמו". כשנשאלה מי משלם את משכורתו של דובר המחאה, רועי נוימן, אמרה שאינה יודעת. אחיה, אייל שוורצמן אמר שמדובר בתרומות פרטיות של אנשים ובתרומות משמעותיות של כמה משפחות בעלות ממון. הוא סירב לנקוב בשמות המשפחות אולם אמר שהסכום הכולל שגוייס לטובת המחאה עומד על 30 אלף שקל.
"זה הזוי להסיט את הדיון לכיוון הזה", הוסיפה ברסל ביחס לשאלות שהופנו כלפיה לגבי מקורות המימון של מחאת דגל שחור.
ההפגנה בראש העין מול ביתו של גנץ התקיימה במקביל למחאה בירושלים מול ביתה של מירב כהן. בתום ההפגנה. אחד ממארגני המחאה קרא במגפון לבסוף: "נמשיך ללחום למען הדמוקרטיה עד שננצח. תגייסו עוד אנשים למחאה. אם ננצח זה בזכותכם שיצאתם לרחוב".