בכירי עיריית תל אביב שלחו היום מכתב לשר הפנים אריה דרעי בדרישה לעצור את גירוש ילדי העובדים הזרים. במכתב קראו מעל למאה חברי מועצת העיר, מנהלי ומנהלות בתי הספר וחברי הנהגות הורים בעיר לעצור את גירוש ילדי העובדות הזרות לאור פתיחת שנת הלימודים הקרובה.
יוזמת המהלך היא ציפי ברנד, סגנית ראש עיריית תל אביב. במכתב נכתב כי: "היות ומדובר בעשרות בודדות של ילדים ומשפחות, ראוי שהדיון על המשך שהייתם בארץ יתקיים על שולחנה של ממשלת ישראל כפי שהיה בעבר. הדבר מקבל משנה תוקף לאור העובדה שבמקרים זהים התקבלו כבר שתי החלטות ממשלה ב-2006 ו-2010 אשר הסדירו באופן קבוע את מעמדם של הילדים ומשפחותיהם בשל הנסיבות המיוחדות שנוצרו עם לידתם בארץ.
עוד צוין במכתב, כי ראוי להמתין עם החלטה לגבי עתיד הילדים לאחר הבחירות. "לאור תקדימי העבר, אנו קוראים לכם להמתין להחלטת מדיניות רשמית של ממשלת ישראל החדשה ועד אז לאפשר לילדים האלה להמשיך להתחנך באופן מסודר במוסדות החינוך בהם הם לומדים, ולפתוח את שנת הלימודים הקרובה יחד עם שאר חבריהם, ללא חשש מפקחי רשות האוכלוסין וההגירה שיגיעו לעוצרם".
ברנד, שנפגשה הבוקר עם ראש מינהל האוכלוסין וההגירה, שלמה מור יוסף, אמרה: ״ביקשתי מראש המינהל להקפיא לאלתר את הליכי הגירוש נגד הילדים ולאפשר להם להתחיל את שנת הלימודים. המצוקה של הילדים ממוצא פיליפיני ושל חבריהם לכיתה היא עצומה וחוסר הוודאות סביב עתידם של חבריהם הקרובים והנוכחות של ילדים בכלא או במעצר מדירה שינה מעיניהם. מדובר בהחלטה מוסרית לגבי מעמד הילדים האלו והיא צריכה להתקבל לאחר הבחירות בדיון מסודר בממשלה שתבחר. אין סיבה שילדים ישבו במחבוא ולא יתחילו את שנת הלימודים כסדרה יחד עם חבריהם לכיתה.״ אמרה ברנד. לדבריה, מור יוסף אמר כי יעלה את הבקשה לדיון אצל השר.
חולדאי שומר על זכות השתיקה
פנייה זו מצטרף באיחור מה לקריאת ראשי ערים אחרים שכבר פנו לשר הפנים בנושא, בנוגע לגירוש משפחות עובדים זרים הגרים בעירן. לפני כחודש פנתה ראש עיריית יהוד-מונסון, יעלה מקליס, לשר הפנים למנוע את גירושה של אופרסינה ומייקל קוואנה, ואף הגיעה לבית הדין לעררים בחברת ילדי כיתתו של מייקל והפצירה באנשי בית הדין להתיר למייקל לבלות בחברתם.
כמו כן, לפני חודש קיבלה פה אחד מועצת העיר רמת גן פה את הצעת ראש העיר כרמל שאמה הכהן לקרוא לשר הפנים לעצור את גירוש תושבת העיר וילדיה, שנעצרו על ידי משטרת ההגירה באותה ימים בביתם. בניגוד לרמת גן ויהוד – במקרה של תל אביב, ראש העיר רון חולדאי, אינו חתום על המכתב שנשלח. זאת, אף שמועצת העיר קיבלה החלטה כבר בתחילת החודש להצטרף למאבק למניעת גירוש משפחות העובדות הזרות. את ההחלטה העלתה לסדר היום חברת המועצה שולה קשת.
המקום הכי חם פנה לפני כמה שבועות בשאילתא לעיריית תל אביב, מדוע ראש העיר, שהתבטא בנושא בעבר אינו משמיע את קולו בסוגיית הגירוש, ופונה גם הוא לשר הפנים. מעיריית תל אביב בחרו שלא להגיב. את אי הצטרפותו של חולדאי למהלך ניתן אולי להסביר, בשל מורכבות הנושא – שכן כל אמירה נגד גירוש העובדים הזרים מהפיליפינים, תשליך גם לגבי עמדתו על גירוש של מבקשי מקלט אחרים.
על המכתב הנוכחי חתום גם סגן ראש העיר, אסף הראל. לפני כשבועיים במהלך הפגנה של תלמידי בית הספר בלפור נגד גירוש הילדים ובעקבות מעצרה של מאורין ולאסקו, תהו המפגינים לגבי אי התגייסותו של הראל, שבתו לומדות בבית ספר גם כן. "מחולדאי אנחנו לא מצפים להרבה", אמר לפני שבוע אבי לובין, חבר הנהגת ההורים, "אבל ההתנהגות של הראל מביישת את הקמפיין שלו. היה מצופה ממנו להיות קול אקטיבי נגד העוול שמתחולל עכשיו. איש הטלוויזיה שהוא היה כנראה היה יוצא נגד הדממה מצד העירייה כעת". היום חתימתו של הראל התווספה למכתב שנשלח לשר הפנים.