הרפורמה המשפטית על שם יריב לוין, שייזכר בהיסטוריה לצד מחוקקי ענק שקדמו לו כחמורבי, בשם חמור(B), כוללת שינויים בוועדה לבחירת שופטים ורפורמות נוספות, אך המרתקת מכולן היא ביטול עילת הסבירות.
מתעוררת השאלה כיצד ייושם האיסור? בקלי קלות השיב היועץ המשפטי לממשלה, שמונה על ידי שר המשפטים חמור(B), ובתפקידו הקודם היה נהג השר (בתגובה להתנגדויות למינוי, מחמת חוסר ניסיון, מסר השר כי בנסיעותיו הארוכות ברחבי הארץ כשר המודיעין ושר התיירות, נהג להציג בפני הנהג את רעיונותיו לרפורמה משפטית ונתרם הרבה מתגובות הנהג ומהצעותיו).
בקלי קלות, אם כן, אמר היועץ המשפטי, נאסור על השופטים להשתמש במילה "סבירות", פשוט נמחק אותה מן האוצר הלשוני של השופטים, ועם הזמן היא תלך ותישכח – ועל פי הפילוסוף ויטגנשטיין, עם היעלמות המילה, ייעלם תוך זמן קצר גם המובן שלה ובמקומה יישאר געגוע מעורפל לעולם שהיה, לסדר שחלף ואנדרלמוסיה שבאה, והכל יקבל ביטוי באנחה מהולה בגיהוק.
על כן, אם ירצה השופט לומר "הטלת עונש מלקות על מבקשי מקלט היא לא סבירה", ייצאו מפיו המילים: "מלקות על מבקשי מקלט זה היקקיהיייקיי".
אם ירצה השופט לומר "הטלת עונש מלקות על מבקשי מקלט היא לא סבירה", ייצאו מפיו המילים: "מלקות על מבקשי מקלט זה היקקיהיייקיי"
הנהג של השר חמור(B) לא היה מחוסר השכלה. בתקופת הקורונה, נשואי הפנים המעיטו בנסיעות, ונותר לו זמן פנוי ללמידה מרחוק באוניברסיטת אקול נורמאל סופרייר, ושם התוודע לוויטגנשטיין לחומסקי, ובעיקר לאסכולת אוליפו (הסדנה לספרות פוטנציאלית), שנוסדה על ידי רמון קאנו; ובעיקר התרשם מספרו של ז'ורז פרק "היעלמות", שנמנע לאורך הספר מלהשתמש באות הנפוצה ביותר בשפה הצרפתית, E. אם פרק הצליח לכתוב ספר שלם בלי האות E, יסתדרו השופטים המלומדים כשיידרשו לכתוב פסקי דין בלי המילה היקקיהיייקיי.
על כן יש להוסיף לארבעת הסעיפים הקטנים של סעיף 15 לחוק יסוד השפיטה סעיף קטן (5) האומר: "נאסר על כל שופט, לרבות שופטי בית המשפט העליון, להשתמש במילה 'היקקיהיייקיי', בפסק דין, בהחלטה, או בכל מסמך מחייב אחר".
"וזה מספיק", שאל השר את היועץ, "הרי ידוע כי שופטי בית המשפט העליון הם ערמומיים בני ערמומיים".
"גם על כך נתגבר", השיב היועץ, "על ידי סעיף קטן (7) שיאסור על שימוש במילה היקקיהיייקיי וכל נגזרותיה או נרדפותיה או רודפיה".
ושב והקשה השר: "אז מי יקבע האם למשל הצירוף 'לא יעלה על הדעת' הוא נרדפת למילה היקיהיייקיי? כמובן שלא בית המשפט העליון, הנמצא בניגוד אינטרסים. זה לא היקקיהיייקי (המילה 'סביר', נמחקה, על פי חוק המילים האסורות). ועל כן נוסיף את סעיף קטן (8): 'ועדת החוקה של הכנסת תקבע רשימת מילים אסורות שדינן כדין המילה היקקיהיייקי'"
וזה מספיק? השופטים לא ימציאו מילים שוועדת החוקה של הכנסת לא חשבה עליהם? אז עוד סעיף אחד ודי, סעיף קטן (9): "פסקי דין של בית המשפט העליון יועברו לפני נתינתם לוועדת החוקה של הכנסת, שתבחן האם לא נכללה בהם עילת היקקיהיייקיי בכיסוי לשוני שלא נכלל ברשימת המילים האסורות".
ולמה לאסור רק על המילה " היקקיהיייקיי" ונגזרותיה ונרדפותיה. האין זה ראוי במשטר דמוקרטי שנציגיו בכנסת, שנבחרו על ידי רוב העם, הם שיקבעו מה הן מילים אסורות ולא יניחו לבית המשפט העליון, שלא נבחר על ידי רוב העם, להשתמש במילים העומדות בניגוד לדעת רוב העם?
בשלב זה, אמר ראש מחלקת החקיקה במשרד המשפטים: "צר לי להודיע כי העמסנו יותר מדי סעיפים קטנים על סעיף 15 המסכן לחוק יסוד השפיטה, והוא קרס תחתיהם. על כן אין ברירה אלא לחלץ ממנו חוק חדש, 'חוק המילים האסורות', חוק קצר וברור, שאפילו הנשיא ברק, כתוארו אז, בשנת 1987, אבי תורת היקקיהיייקיי, שקבע 'חובתו הבסיסית של השופט להפעיל את שיקול דעתו במקרים הקשים בהיקקיהיייקיי. אופציה לא היקקיהיייקיי היא אופציה בלתי חוקית', לא יצליח לחלץ ממנו משמעות שונה מדעת מחוקקיו".
החוק החדש קובע בסעיף 1: "'מילים אסורות' הן מילים המנויות בנספח לחוק. סעיף 2: ועדת החוקה של הכנסת תקבע את המילים האסורות בנספח. וסעיף אחרון: כל פסק דין של בית המשפט העליון יימסר לפני נתינתו לוועדת החוקה של הכנסת, שתקבע האם לא נכללה בו מילה אסורה במסווה של מילה אחרת או בין השורות. פסק דין לא יינתן אלא לאחר שיקבל את אישור ועדת החוקה של הכנסת.
התוצאה הסופית הניחה את דעתו של השר חמור(B), שהגיע למסקנה שאחרי הרפורמה הזו, אין צורך בסעיפים האחרים שעמד להציע.
על כן , לאחר התיקון לחוק יסוד השפיטה, נכתבה החלטת בג"צ ברוב של 10 מול אחד לביטול מינויו של אריה דרעי לשר הפנים או לשר הבריאות או לשר המחלה, כך: "ההחלטה למנות את אריה דרעי לשר כזה או אחר, היא היקקיהיייקיי כפול היקקיהיייקיי בריבוע".
"ההחלטה למנות את אריה דרעי לשר כזה או אחר, היא היקקיהיייקיי כפול היקקיהיייקיי בריבוע".
רק השופט אלרון קבע כי אומנם ההחלטה למנותו לשר היא די היקקיהיייקיי, אך בכל מקרה היה על ראש הממשלה לפנות ליו"ר ועדת הבחירות בשאלה האם יש בעבירות שביצע אריה דרעי במהלך חייו הציבוריים כדי להמיט עליו קלון.
יש להניח כי יו"ר ועדת הבחירות היה קובע, אם הייתה מוגשת אליו פנייה כזו, כי יש קלון בעבירות אלה ועל כן מנוע ראש הממשלה מלמנותו לשר. במקרה כזה הייתה ועדת חוקה, חוק ומשפט מקדימה את הפנייה ליו"ר ועדת הבחירות וכוללת את המילה "קלון" בין המילים האסורות – וכך היה הקלון נחנק בגרונו של יו"ר ועדת הבחירות ובמקומו היה פולט גניחה ואנחה: במקום "קלון" היה פיו פולט נעירת חמור, "אואהאואהאואה".