ביום הזיכרון החליט ב׳, בן שכול לאמו שנרצחה בפיגוע, להגיע לבית העלמין באשדוד לשם הגיע גם השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, בתור נציג הממשלה. הוא הדביק בכניסה לבית העלמין מדבקות עם תמונה של השר על רקע תמרור עצור. ארבע שעות לאחר מכן, בעיצומו של יום הזיכרון, הוא מצא את עצמו נחקר בתחנת המשטרה באשדוד שבסופה הורחק מהעיר ל-15 יום. ״אמרתי לשוטרת שהתקשרה לזמן אותי לחקירה שאני בן למשפחה שכולה, שאמא שלי נרצחה בפיגוע ואגיע ביום אחר. היא ענתה שאם לא אתייצב מיד היא תשלח ניידת שתביא אותי״.
אמא שלו נרצחה בשנת 2008 בפיגוע בבית חב״ד בהודו, מאז מידי שנה הוא מגיע לבית העלמין בפתח תקווה, שם היא קבורה. בזמן הצפירה השנה הוא לא עמד ליד הקבר של אמו לאחר שהחליט למחות נגד הגעתו של בן גביר והדביק מדבקות באשדוד.
״אחרי הביזוי של המעמד ביום הזיכרון בבאר-שבע בשנה שעברה, כשבמקום ללכת לטקס של המשטרה הגיע לטקס על מנת לעורר פרובוקציה, השנה לא יכולתי לשבת מנגד. הוא מגיע בכוונה לבתי עלמין, למרות שמשפחות רבות מבקשות שלא יגיע, רק על מנת להתסיס ולתקוע אצבע בעין״, הוא מספר בשיחה עם ״המקום הכי חם״. ״הרגשתי שאני חייב לבצע פעולת מחאה כלשהי כלפי מי שעסוק בלהפוך את ישראל למדינה גזענית, פשיסטית ולהביא עלינו חורבן״.
לפני שהספיק להגיע חזרה לביתו שבקיבוץ צאלים, בזמן שהוא ואשתו עוד ברכב, כבר קיבל שיחה מקצינת החקירות בתחנת אשדוד וזימנה אותו לחקירה דחופה בחשד שהוא מעורב בכתובת גרפיטי שרוססה בלילה של ערב יום הזיכרון עם הכיתוב: ״בן גביר מספר אישי אפס״. לטענת ב׳ מלבד המדבקות שהדביק הוא אין לו חלק לכתובת הגרפיטי שבגללה נאלץ לבלות ביום הזיכרון בתחנת המשטרה.
״המשפט הראשון שהחוקר אמר לי היה: ׳מה יש לך עם בן גביר? מה הסיפור שלך איתו?׳. אמרתי לו שזה לא רלוונטי. זו שאלה פוליטית״
לקראת אירועי יום הזיכרון המשטרה הפכה את בית העלמין הצבאי באשדוד לאזור מבוצר ומגודר, במטרה למנוע גילויי מחאה נגד השר הממונה עליה. הגעתו כנציג הממשלה לטקס שעוררה במקום מהומה ואף גלשה לעימות פיזיים בין משפחות שכולות מעל קברי יקיריהן, סיפקה תמונות מזעזעות ביום הרגיש הזה. למרות שהתבקש על ידי חלק מהמשפחות שלא להגיע או לפחות לא לנאום בטקס, לא רק שהוא בחר להגיע אלא אף המשיך לנאום בזמן שאגרופים ובקבוקי מים הוטחו בין קבוצות שונות של משפחות שכולות.
״המשפט הראשון שהחוקר אמר לי היה: ׳מה יש לך עם בן גביר מה הסיפור שלך איתו?׳. אמרתי לו מה זה קשור בכלל זה לא רלוונטי. שזו שאלה פוליטית״. מספר ב׳ ומוסיף שהוחזק בחקירה למעלה משעתיים. ״החוקר אמר שהוא רוצה לשחרר אותי אבל אז הוא הצביע למעלה ואמר שרוצים שאשאר למעצר. אמרתי לו שחברים שלי בעזה, תלמידים שלי חטופים, שכנים שלי נרצחו ואם הוא חושב שמפריע לי מעצר אז הוא מנותק לגמרי מהמציאות. בסוף כמובן שלא היו עוצרים אותי על חשד לגרפיטי אבל הורחקתי מאשדוד ל-15 יום״.
לדברי עורך דין רן תגר, המייצג את ב׳, מדובר ב״התנהגות מחפירה של משטרת ישראל, שרק בכדי לְרצות את השר הכושל שאחראי עליה – התעקשה לזמן לחקירה בן שכול, ביום הזיכרון, בעבירות שבירורן סובל דיחוי עד לאחר יום העצמאות. אלה הפנים של משטרת ישראל, שלא מחמיצה הזדמנות להחמיץ ומתעקשת לפעול בחוסר רגישות ובחוסר מקצועיות״.
ממשטרת ישראל נמסר: ״משטרת ישראל פתחה בחקירה בעקבות כתובת גרפיטי שרוססה הלילה בסמוך לבית העלמין באשדוד. מהחקירה עלתה מעורבותו של חשוד במעשה וכשזומן לחקירה, מסר כי הינו בן למשפחה שכולה ומשכך, לאור הרגישות הרבה, התבקש להגיע לתחנה רק אחר הצהריים. בסיום חקירתו, שוחרר״.