אביב לוי, הלום קרב משירותו הצבאי ברצועת הביטחון בלבנון, הגיע לקיסריה במוצאי שבת האחרונה כשליח וולט בדרכו לאסוף משלוח מסניף טיב טעם המקומי. באותו ערב התקיימה הפגנה של משפחות החטופים ומאות תומכים נוספים מול ביתו של ראש הממשלה. בעקבות ההפגנה נחסם לתנועה רחוב רוטשילד המרכזי ואביב נקלע עם נוסעים נוספים לפקק. כאשר הבחין בשוטר בודק כל כלי רכב, אביב מספר שנלחץ ונכנס להתקף חרדה.
"עד שהגעתי אל השוטר כבר רעדתי", הוא אומר. כשהגיע למחסום השוטר שאל אותו שאלות ומנע ממנו לעבור, אך אביב התווכח. "לקחתי מולו קלונקס, הראתי לו תעודת נכה ואמרתי לו שאני נכה צה"ל והלום קרב עם פטור מתור ושאני פונה בכלל בכיוון אחר כדי לאסוף משלוח". למרות זאת, אביב מספר שהשוטר הגיב אליו בתוקפנות והמשיך לעכב אותו במחסום.
בתגובה האשים את השוטר על כך שהוא שומר על ביתו של ראש הממשלה יותר מאשר על האזרחים והדגיש בפניו שנית כי הוא לא מגיע לרחוב הדר, בוא מתגוררת משפחת נתניהו. לבסוף השוטר נתן לאביב לעבור אך לפני כן קרא לעברו: "סע, סע לפני שאני מקפל אותך במכות".
חוסר האמפתיה וחוסר הרגישות של השוטר במקרה הזה, כמו גם במקרים רבים אחרים בהם המפגש בין מתמודדי נפש למשטרת ישראל מסתיים רע, הצית שרשרת אירועים שהובילה למעצרו של אביב. בתגובה לאמירה המיותרת של השוטר, אביב יצא מרכבו, חזר למחסום והחל לצלם את השוטר. ״ֿאמרת שתקפל אותי במכות?! אני נכה צה"ל בוא תקפל אותי״ ואז קילל את השוטר – ״י'בן זונה".
השוטר עצר את אביב, הכניס אותו לניידת, החרים את הטלפון שלו ואזק אותו, לטענתו בצורה אגרסיבית ובאופן שהכאיב לו. אביב מספר כי לאחר מכן הוחזק אזוק בניידת סגורה לחלוטין בין שעה לשעה וחצי, על אף בקשותיו החוזרות מהשוטר שיפתח את החלון. "אני לא נושם ורק מנסה שמישהו יראה אותי. עשיתי נשימות, ביקשתי לדבר עם מפקד התחנה, אני מכיר את כולם, ביקשתי שיפתחו חלון, הייתי בהתקף".
אביב ביקש מהשוטר שלפחות יאפשר לו לעשן את הקנאביס הרפואי שנמצא במכוניתו על מנת להרגע מההתקף אך השוטר סירב והוסיף – "מצידי תמות". גם כאשר איתותי המצוקה מהשעון של אביב, שזיהה את ההתקף, נשלחו לאשתו סרב השוטר לאפשר לו לענות לעשרות שיחות בהן ניסתה לתפוס אותו.
לאחר מכן הגיע לתחנת חדרה, שם השוטר אזק אותו גם ברגליו והכניס אותו לתא עם אדם נוסף, שוהה בלתי חוקי שהגיע מהשטחים. כאשר אותו אדם יצא מהתא להיחקר, ניסה אביב להסביר לפקיד בתחנה שהשהות עם שב״ח באותו תא מכניסה אותו ללחץ רב וכי הוא נמצא במצוקה. "הם לא נורמלים שהם שמו אותי איתו, הייתי בחרדות, צמרמורות בראש, זה עורר בי תחושות מלבנון", סיפר היום אביב בשיחה עם המקום הכי חם.
לטענתו התוקפנות ומה שהוא מכנה ״מסכת השפלות״ מצד אותו שוטר נמשכה לאורך ארבע וחצי שעות, גם בזמן השהות בתחנה. כך לדוגמא כאשר ביקש להתקשר לאשתו שלא ידעה היכן הוא ומה מצבו, השוטר סירב. גם כשביקש להתקשר למטפלת הרגשית שלו לקבלת סיוע נפשי הוא סירב.
לאחר מכן, כאשר ביקש להתפנות, השוטר מנע מאביב גישה לתא הנכים וסירב להוריד לו את אזיקי הידיים. "הוא חג סביב הדלת ובסיום לא יכלתי לנגב עם האזיקים על הידיים. הוא ידע את זה ופשוט עמד שם וחיכה. אמרתי לו י׳א מניאק אתה עושה לי בכוונה׳ והוא צחק מאחורי הדלת". לשם השוואה, כאשר אביב פנה קודם לכן לשוטר אחר וביקש להטיל את מימיו, השוטר השני מיד הוריד לאביב את האזיקים על מנת שיתפנה בנוחות ויוכל לשטוף את ידיו ופניו.
גם בזמן שהיה אזוק בתא המעצר המשיך השוטר שעצר אותו לדחוק את אביב לפינה, אמר לו שיש לו מזל שהוא עוד עם שיניים, קרא לו עבריין ואיים עליו.
אביב שוחרר, בערבות של 2,500 שקל, אך רק לאחר שאשתו יצרה קשר עם המשטרה. עילת המעצר במכתב הערבות היא ״מסוכנות לציבור ושיבוש הליכי חקירה״. בנוסף לכך אביב הורחק מקיסריה לתקופה של שבועיים.
כפי שהסביר היום, תגובת הקרב שלו מתעוררת במהירות במפגש מול כוחות ביטחון לאור מה שחווה בשירותו הצבאי. לטענתו המפגשים שלו לאורך השנים מול המשטרה, אגף השיקום ובעלי תפקידים הנוטים להתייחס אליו בכוחניות ומתקשים להבין את מצבו או לגלות אליו אמפתיה, מובילים מיד להתדרדרות מהירה בתקשורת ולהתקפי זעם. "ברגע שאדם נכנס איתי לעימות אני חייב להיכנס לזה בחזרה ולהגיד את המילה האחרונה, כשבא אלי השוטר ודיבר איך שהוא דיבר, זה עורר אותי". השבוע פנה אביב למחלקה לחקירות שוטרים והגיש תלונה נגד אותו שוטר.
מאז אותו מקרה אביב מספר כי הוא חווה קוצר נשימה, סיוטים בלילה ומפחד להסתובב בחוץ כדי לא להכנס לעימותים. "השכר שלי נפגע מזה, במקום לעשות משלוחים אני יושב באוטו ומעשן. התא, האזיקים, התוקפנות של השוטר – כולם החמירו את המצב שלי", מספר אביב.
ממשטרת ישראל נמסר כי ״במהלך פעילות בסמוך לבית ראש הממשלה החשוד הפריע לשוטרים במילוי תפקידם, לא שעה להוראות השוטרים ואף הפנה לעברם קללות״, והוסיפו ״יודגש כי במהלך האירוע לא הכירו השוטרים את נסיבותיו של החשוד כפי שפורטו בפנייתכם״. זאת בניגוד לטענתו של אביב על כך שהדגיש שוב ושוב בפני השוטר, אינספור פעמים לכל אורך הזמן שעוכב, הן בניידת והן בתחנת המשטרה שהוא נכה צה״ל והלום קרב.
במשטרה בחרו שלא להתייחס לשאלת ״המקום הכי חם״ האם נעשית בארגון הערכות לקראת התמודדות עם מספר הלומי הקרב הגדל בימים אלו דרמטית, וצפוי לגדול אף יותר בעקבות המלחמה. בנוסף, שאלנו גם האם קיימות פקודות הנוגעות למפגש של שוטרים עם פגועי נפש והלומי קרב והאם מתקיימות הדרכות לשוטרים בנושא. גם לשאלות האלה במשטרת ישראל בחרו שלא להגיב.