פריחתן של הרשתות החברתיות הביאה איתה פריחה מסוימת גם למשטרה. בניגוד לחוסר היעילות שנקשרת בשמה בכל הנוגע למהירות הגעתה אל זירות הפשע ברחוב, היא מוכיחה שוב ושוב כשמדובר בפייסבוק ובטוויטר ידיה ארוכות וזריזות. לעיתים זריזות מדי.
אפשר להבין למה המשטרה והשב"כ פוקחים שבע עיניים על המתרחש ברשתות – הכל קורה שם, וכבר ראינו מילים מתורגמות למעשים במציאות – אבל לא בטוח שהם למדו להבחין בין פשיעת אינטרנט והסתה לבין הבעת דעה חריגה, עבודה עיתונאית מותחת גבולות וסתם טרלולי רשת.
לפניכם לקט מיוחד, ריכוז סטטוסים ופרסומים בבלוגים שונים שהובילו את כותביהם לחדרי החקירות והמעצר.
שמואל ירושלמי
משתמש פרטי בפייסבוק
נעצר ב-5.8.14
שמואל ירושלמי מבאר שבע, משורר, נעצר במהלך מבצע "צוק איתן" לאחר שפרסם קריאות לצאת למהלך חמוש נגד המשטר ונגד בעלי ההון.
"כעיקרון אני לא חסיד של חמאס אבל אני גם נגד המלחמה", כתב בדף הפייסבוק שלו. במהלך אותו שבוע פרסם בין היתר סטטוס שקרא: "לצאת מעזה ולהפנות את הנשק נגד שרי ממשלה ובמקום לפגוע בנשים וילדים בעזה לפגוע בטייקונים ופקידים שמשרתים אותם".
כמה ימים לאחר פרסום הדברים הגיעו אל ביתו של ירושלמי ארבעה גברים חמושים, לדבריו לא במדים, והציגו את עצמם כאנשי יחידת הבילוש של המשטרה. "הם אמרו לי שאני מעוכב, לא פירטו על מה, ושאבוא לתחנה. כשהתעקשתי נאמר לי שנעצרתי על הסתה באינטרנט נגד הממשלה".
בתחנת המשטרה בבאר שבע הציג בפניו החוקר טקסטים שפרסם אודות פגיעה בטייקונים, ובסופה החליט הקצין לעצור אותו ל-24 שעות, בלא שהובא בפני שופט.
משם הועבר כשהוא כבול לתא מעצר בכלא "אוהלי קידר" בבאר שבע.
ירושלמי הובא להארכת מעצר, יוצג על ידי סניגור ציבורי ומחמת הספק שוחרר למעצר בית של חמישה ימים, בהשגחת אביו.
גילי גולן
משתמש פרטי בפייסבוק
נעצר ב-5.8.2014
גולן, גולש מן המניין שלא אהב פוסט של ח"כ מירי רגב, פרסם תגובה שהביאה את השוטרים עד לביתו. ח"כ מירי רגב ציטטה במהלך מבצע "צוק איתן" דברים שאמרה בראיון לערוץ 1, שם גינתה את הצהרתו של הנשיא לשעבר שמעון פרס, שאמר כי מבצע צוק איתן מיצה את עצמו והוסיפה שמי שמיצה את עצמו הוא פרס עצמו.
בתגובה העלה גולן בפייסבוק את הנוסח הבא:
"מירי רגב! אני אגיד לך משהו! מי את בכלל שתלכלכי על שמעון פרס??? את בסך הכל זונה עם פה ג'ורה!!! עפת על עצמך מעל ומעבר יא אנאלפביתית עלובת נפש!!! שקופצת מאולפן לאולפן. אני בז לך! רפש אנושי עלוב!"
בעקבות התגובה הגישה נגדו ח"כ רגב תלונה במשטרה. גולן זומן לחקירה, שבסופה שוחרר בערבות של 5,000 שקלים ונדרש שלא להתקרב או לא לפנות לח"כ רגב במשך 14 יום.
מאז תחילת מבצע צוק איתן הגישה ח"כ רגב חמש תלונות במשטרה, בין היתר נגד ח"כ חנין זועבי, ח"כ אחמד טיבי ונגד רופא משערי צדק שהעלה תמונה של נתניהו בדמות ערפד.
שלומי אברהם
מייסד דף הפייסבוק "כנופיית אל יהוד"
נעצר ב-5.8.14
בעקבות רצח שלושת הנערים פתח שלומי אברהם את דף הפייסבוק "כנופיית אל יהוד" שהצליח לעורר סערה ברשת בעקבות קריאתו לבצע "פעולות תגמול" בערבים. בין הפוסטים שהועלו באתר קרא אברהם "לפגוע פגיעה גסה באמונתם וברגשותיהם של בני הדת המוסלמית" ו"כנופיית אל יהוד – יטבח אל ערב".
לבקשת הפרקליטות ובעקבות פניות שהופנו מ"הקו החם לתלונות הציבור על גילויי הסתה וגזענות", פתחה יחידת הסייבר של משטרת ישראל בחקירה נגד אברהם והעומדים מאחורי עמודי פייסבוק נוספים העלולים להסית לאלימות. אברהם נעצר והוגש נגדו כתב אישום ב-5 באוגוסט 2014 באישור היועץ המשפטי לממשלה, היחידי שיכול לאשר הגשת כתבי אישום בגין הסתה לאלימות ולגזענות, בחשד ל"פרסום הסתה לגזענות, הסתה לאלימות או לטרור ופגיהע ברגשי דת".
למרות מעצרו של אברהם והגשת כתב האישום, דף הפייסבוק של "כנופיית אל-יהוד" עדיין פעיל ומונה מעל 7,000 חברים פעילים, הדף ממשיך להתעדכן בתכנים ואף זוכה לסיקור פעיל בערוץ 7 של ההפגנות שאליו יוצאים קוראיו.
ליאור כהן
פעיל ימין מבאר שבע
נעצר ב-31.7.14
בבוקר יום חמישי, 31 ביולי 2014, דפקו בלשי יחידת הסייבר של להב 433 על דלתו של ליאור כהן מבאר שבע. זאת לאחר חקירה ממושכת שהתנהלה בעניינו ובעניין קבוצות ימין קיצוניות כמו "האריות של הצל" ו"כנופיית אל יהוד" בעת "צוק איתן" – בדף הפייסבוק של כהן פורסמו עשרות אמירות גזעניות נגד ערבים. בלשי היחידה ערכו חיפוש בביתו של כהן, עצרו אותו, והחרימו את מחשבו האישי.
כהן הובא לפני השופט מנחם מזרחי לאחר שנחקר, ולמרות החשדות שהועלו נגדו על הסתה לטרור ועבירות אלימות נגד ערבים, המשטרה לא ביקשה את הארכת מאסרו, והוחלט בסופו של דבר לשחררו למעצר בית של עשרה ימים, תוך שנאסר עליו להשתמש במחשב וברשת האינטרנט במשך 30 יום.
נציג המשטרה שנכח בדיון טען ש"מדובר בתיק הסתה" חמור, השופט מזרחי טען שיש להבדיל בין דעותיו האישיות של אדם לבין קריאה ממשית לאלימות, מזרחי הוסיף "עיינתי במסמך, שם מצאתי תכתובות שאותן כתב החשוד, שיש בהן הסתה לכאורה, וכוונתי לתכתובות המזמינות את הציבור לנקוט אלימות, להבדיל מהבעת דעתו האישית". ראוי לציין כי גם בחקירתו במשטרה וגם במהלך המשפט סירב כהן להביע חרטה על דבריו בעמודי הרשת השונים, בין היתר בעמוד "ערבי גבר – ערבי בקבר".
עופר גולן
בלוגר ופעיל ימין
נעצר ב-17.7.14
בזמן שהרשת געשה לאחר חטיפת שלושת הנערים – גלעד שאער, נפתלי פרנקל ואייל יפרח – פרסם עופר גולן סטטוס בעמוד הפייסבוק שלו בו קרא לצאת להפגנה בראשון לציון לצורך נקמה לאומית. בעקבות כך, על פי דברים שאמר בתוכנית "צינור לילה" – קיבל כעבור כמה ימים גולן טלפון מוזר ממשטרת ישראל בו הועלה חשד שהיה מעורב בתאונת דרכים, לכאורה. מהר מאוד עברה שיחת הטלפון לדליית פרטים מהחוקר שבצדו השני של הקו, בין היתר נאמר לגולן שהוא עתיד להיות מעוכב לחקירה ומחשבו עתיד להיות מוחרם.
גולן התקשר לעורך דינו, איתמר בן-גביר, שאמר לו כי לצורך החרמת המחשב על המשטרה להגיע עם שני צווים. לדבריו של גולן, החוקרים שהגיעו החרימו את מחשבו האישי ללא צו, ולאחר החקירה הוא נשלח למעצר בית. אחד מדפי הפייסבוק האחרים שבו גולן נהג לפעול ולהעלות פוסטים חדשותיים נחסם לשימוש.
Noam R
בלוגר ואקטיביסט, מפעיל הבלוג "גודווין צדק"
נעצר ב-18.5.2014
נחקר על ידי סוכני שב"כ על רקע ציוץ שכתב בטוויטר בתחילת מאי ובו ציין את כינוייהם של רכזי שב"כ כחלק מעבודת תחקיר שלו בנושא חקירות של פלשתינים.
בבוקר ה-18 במאי קיבל נועם טלפון ממפקד נקודת משטרה באחת התחנות במרכז הארץ. בשיחה סירב הקצין למסור לנועם פרטים לגבי סיבת זימונו לחקירה ודרש ממנו להתייצב בתחנה.
לאחר שנועץ עם שני עורכי דין התייצב נועם, הפקיד את תעודת הזהות שלו והמתין כ-40 דקות לחקירה. בעודו ממתין בחצר התחנה ניגש אליו גברתן בבגדים אזרחיים שהציג את עצמו כזאכי, "האחראי על המודיעין כאן באזור". זאכי הוביל את נועם לחדר החקירות בו המתינו לו שוטר במדים ואישה בשמלה פרחונית העונה לשם "רונה". בפתח החקירה שאל זאכי את נועם אם הוא מודע לסיבה שבגינה זומן לחקירה. "אחרי שעניתי שאין לי מושג, זאכי אמר לי שאני מחפש מידע על אנשי שב"כ ושצייצתי על זה באינטרנט", הוא מספר.
הציוץ נכתב יום לאחר שפרסם נועם פוסט בבלוג שלו, שעסק בחקירת קטינים בחדרי החקירות שמספריהם 4 ו-20 בתחנת המשטרה במגרש הרוסים בירושלים. באותו פוסט הוא הביא ציטוטים רבים מתוך עדויות של קטינים פלסטינים, שטענו שאנשי שב"כ התעללו בהם במהלך החקירה.
כך למשל, העלה במסגרת הפוסט ציטוט של הנער עלי שמלאווי בן ה-17 שנעצר בחשד לזריקת אבנים, ובו הוא מתאר כיצד במהלך חקירתו הכה אותו החוקר, משך בשערותיו ואיים לענות את אמו אם לא יחתום על הודאה.
במהלך חקירתו, אמר זאכי לנועם כי הציוץ בטוויטר הוא בבחינת עבירה הפוגעת בביטחון המדינה. לדבריו, בשלב זה התערבה אשת השב"כ רונה ואמרה כי מטרת השיחה נועדה להזהיר אותו מפני ביצוע עבירה על החוק. היא הזכירה את סעיף 19 בחוק השב"כ, לפיו חשיפת פרטים מזהים של אנשי שב"כ דינה שלוש שנות מאסר.
רונה שאלה את נועם מה הוא התכוון לעשות עם מידע שיקבל על אותם אנשי שב"כ. "עניתי לה שהתכוונתי להתייעץ עם עורכי דין לגבי פעולה חוקית נגד האלימות שהם מפעילים", הוא אומר. לדבריו, זאכי התערב בשלב מסוים בשיחה ואיים עליו. "הוא אמר לי שאם אמשיך אני עלול לאבד את העבודה שלי ואפילו גרוע מזה – להיכנס לכלא לשנים רבות".
"דיברנו על מעצרים", אומר נעם. "סיפרתי לה על עדויות על אלימות בחקירות, על מעצרים מינהליים. היא התפלאה לשמוע שאני נגד מעצרים מינהליים לאנשי ימין. 'רונה' אמרה שאנשים לא נעצרים סתם. שאם אדם עצור יש נגדו ראיות".
ג'סאן מונייר
אב לארבעה, בעל תואר שני, עובד בשיווק ציוד רפואי, פעיל פוליטי בחברה הערבית בלוד, בעבר התמודד למועצת העיר
נעצר ב-29.4.2014
מונייר פרסם סטטוס בפייסבוק בו קרא לערבים נוצרים לסרבנות ויצא נגד התומכים בגיוס מקרבם. בעקבות כך נשלח לחמישה ימי מעצר בית.
את הסטטוס העלה מונייר כתגובה לתמונה שפרסם גבריאל נדאף, כומר ערבי, בה הוא מצולם עם שר האוצר יאיר לפיד. נדאף ציין את פועלו למען גיוס ערבים נוצרים לצה"ל ובפוסט פרסם רשימה של משתתפים, כולם תומכי גיוס. מונייר שיתף את הפוסט של נדאף והוסיף את דעתו:
"למען חופש הביטוי והשקיפות: האנשים האלה, שתמונותיהם ושמותיהם ה"מכובדים" מופיעים למטה, הם אלה שרוצים לגייס את ילדיכם נגד העם שלכם. תשמרו ותזכרו".
העילה למעצרו של מונייר כפי שנמסרה לו היתה איומים. שאלותיו מי הגיש את התלונה ועל איזה איומים מדובר לא נענו, ובהמשך החקירה אף נרמז לו שההוראה הגיעה "מלמעלה למעלה".
מונייר עוכב לחקירה והשאלות שנשאל נסובו סביב הסטטוס שפרסם. לאחר החקירה נשלח למעצר בן חמישה ימים. כמו כן נלקח ממנו מחשבו האישי לצורכי חקירה.
"גם אם הם מנסים להפחיד אותנו מלהביע עמדה", אמר, "אסור להירתע ולפחד, כל עוד אנו פועלים במסגרת החוק".
מאג'ד כיאל
עורך האתר של ארגון "עדאלה" וכתב במוסף "ספיר על ערבי" (השגריר הערבי) שיוצא בביירות
נעצר ב-12.4.2014
כיאל שהה בביקור עיתונאי בן שלושה שבועות בביירות. כאשר שב לישראל, דרך מעבר נהר הירדן, נעצר בידי כוחות משטרה מימ"ר חוף והועבר לחקירת השב"כ, בחשד "למגע עם סוכן ויציאה שלא כדין למדינת אויב". על מעצרו הוטל צו איסור פרסום גורף ורק כעבור חמישה ימים הותר לו להיפגש עם עורכי דינו.
בעבר נמנה כיאל עם פעילי בל"ד ולאחר מכן היה ממובילי המחאה נגד תוכנית פראוור להסדרת התיישבות הבדואים בנגב וארגן הפגנות ברחבי הארץ, יחד עם צעירים שקראו להיאבק ציבורית נגד התוכנית. בנובמבר 2011 הוא היה הפלסטיני היחיד שהשתתף במשט מחאה מאיסטנבול לעזה, שנערך כשנה וחצי לאחר משט המאווי מרמרה מטורקיה. חיל הים השתלט אז על שתי ספינות שלקחו חלק במשט וכיאל עוכב לכמה שעות ושוחרר.
מיד עם שובו מביירות, המשטרה ערכה שני חיפושים בביתו בחיפה, אחד בימי המעצר הראשונים והשני לאחר מעצרו באפריל, והחרימה בהם מחשבים. עצם השתתפותו בכנס לא היתה סודית, שכן הוא עדכן על נסיעתו ובמהלכה בפייסבוק ופירסם מאמר בעניין בעיתון הלבנוני "א-ספיר", הנחשב לבעל קו לאומני מובהק.
כאמור, במהלך מעצרו הוטל צו איסור פרסום על הפרשה ועל עצם קיום הצו. זאת על אף שהמידע ברשת התרוצץ ועיתונים בחו"ל פרסמו את דבר המעצר.
משירות הביטחון הכללי נמסר כי ב-23 במארס יצא כיאל לירדן ומשם עבר ללבנון, המוגדרת מדינת אויב. "התעורר חשד כי הנדון גויס על ידי ארגון עוין על אדמת לבנון ומשכך יועד לחקירה מיד עם חזרתו", אמרו בארגון.
אמיר עבד רבו
צלם
נחקר ב-7.2.14
"ראש עיריית הכיבוש" – כך כינה אמיר עבד רבו, צלם מירושלים, בעמוד הפייסבוק שלו את ראש העיר ניר ברקת, והוסיף את תמונתו של ברקת מארוע שנערך בבית-חנינא בירושלים.
בעקבות הסטטוס, זומן עבד-רבו לתחנת המשטרה "מגרש הרוסים" בירושלים לחקירה שנערכה כחצי שעה, בה בין היתר הוטח בו שצורת התבטאותו אינה ראויה למי שגר בעיר ירושלים.
הבלוגר אישתון
עיתונאי, פועל ברשת תחת שם בדוי, מאז סוף 2011 מפרסם תחקירים רחבי יריעה בנושאים בטחוניים ועוד
נעצר ב-12.12.2013
ביום רביעי, 12 בדצמבר, הופיעה בעמוד הראשי של הבלוג העיתונאי אישתון מסגרת שחורה ועליה ארבע שורות של טקסט בצבע אדום:
"אישתון נמצא כרגע תחת חקירה משולבת של מצ"ח ושל משטרת ישראל! נאסר עלי לדבר על פרטי החקירה, שכל מטרתה היא להשתיק, לפגוע ולסחוט מידע פרטי ומוגן בניסיון להפליל אותי ואחרים. אך אם אתר זה יושבת או יפסיק להתעדכן, דעו כי זה נעשה בניגוד לרצוני או שאני מוחזק תחת דרישות אנטי-דמוקרטיות, להפר קודים עיתונאים מקובלים ולנזר מידע שזכותו של הציבור לדעת אותו".
הפרשה בגינה נחקר אישתון קשורה לסדרת התחקירים שלו על ההתאבדויות בצה"ל ועל המחדלים של משרד הביטחון וצה"ל בהנצחת חיילים שמתו במהלך שירותם הצבאי. גם דובר צה"ל מאשר כך באופן רשמי.
חודשיים לפני יום הזכרון ב-2012 התפרסמו שלוש כתבות תחקיר בהן הוא ניתח לעומק את הנתון הרשמי לפיו בשנה האחרונה נוספו 126 חללים וגילה שמבין החיילים שבהם רק שלושה נהרגו כתוצאה מפעילות אויב, בעוד 35 מהם הוכרו כחללי צה"ל בשנה החולפת, רבים התאבדו והיתר נהרגו בתאונות דרכים או בעקבות מחלות. סדרת הפרסומים זכתה ללמעלה מ-20 אלף כניסות.
לאחר המעצר הועלו מספר סברות לגבי מעצרו. הבלוגרNoam R השיב לכתב "הארץ" ברק רביד בטוויטר שהרקע לחקירה הם דברים שאמר אישתון בראיון לחגי מטר בעיתון "זמן תל-אביב". בחודש יוני, כאשר תיאר את הקשיים בהם הוא נתקל כבלוגר אנונימי עצמאי:
"יש יותר בעבודה הזו מאשר השעות ברחוב, או מול המסך והטלפון. קרה לי משהו שאולי יותר מוכר לכם העיתונאים, כשבעקבות הפוסט של יום הזיכרון שלח לי חייל צה"ל חומר שנע בין סודי לבין בעייתי. מאותו רגע, אולי בגלל כמה שאני "ירוק" בתחום, העברתי כמה שבועות בחרדה. אני מחזיק ביד מסמכים עם שמות וסיבות המוות של חללי צה"ל של השנה האחרונה וכחלק מהתחקיר חשפתי בפני דובר צה"ל ומשרד הביטחון שיש בידי את המידע הזה, הסותר את עמדותיהם הרשמיות. הייתי בטוח שאני אקבל דפיקה בדלת. עיתונאים נעצרים בזמן האחרון על עבירות טכניות, גם כשקיבלו את אישור הצנזורה וגם כשיש מאחוריהם את הגב של העיתון. אז בלוגר קטן שאיש לא מכיר בכלל? וזה לא נגמר שם".
הבלוגר יוסי גורביץ, בעלהבלוג "החברים של ג'ורג'" העלה גם הוא בשיחת טוויטר עם רביד סברה אחרת והיא שייתכן שהרקע לחקירה הוא הפוסט שפירסם אישתון, בו הפנה לקבוצת פייסבוק בשם "מי רצח את מוסטפא תמימי?". באותה קבוצת פייסבוק, שמאז כבר אינה פעילה, נחשפו שמו ותמונתו של החייל שלפי החשד היה זה שירה את רימון הגז שממנו נהרג תמימי.
אישתון עצמו רמז עוד כי לדעתו המשטרה הגיעה אליו לאחר שקיבלה מידע מאחת מחברות האינטרנט באמצעות צו בית משפט.
ראזי נאבולסי
סטודנט מחיפה, פעיל פוליטי ערבי
נעצר ב-9.10.2013
"יום אחד ייגמר החלום הרע הזה", כתב נאבולסי בשיר מחאה שהעלה לפייסבוק שלו. כעבור חמישה ימים דפקו שוטרים על דלתו והודיעו שהוא עצור באשמת הסתה לאלימות בפייסבוק שלו. כשכתב "החלום הרע הזה" התכוון לכיבוש – מה שהפך את המשפט התמים, בעצם, לבעל פוטנציאל הסתה מסוכן ביותר, כזה שלתפיסת המשטרה מחייב בדיקה.
נאבולסי נחקר בגין השורה הזו במשך 11 יום והיה עצור במשך 5 ימים במעצר בית. השיר ששימש כעילה למעצר איפשר לחוקרים לבדוק את כל פעילותו הפוליטית של נאבולסי כדי לוודא שהוא אכן לא מהווה איום. בין השאר, סיפר בדיעבד, חקרו אותו על סטטוסים שפרסם בזמן המהפכה במצרים. "אמרו לי – אתה רומז בסטטוסים האלה שצריך לעשות מהפכה גם כאן", אומר נאבולסי. למותר לציין שגולשים יהודים רבים כתבו בשבחי המהפכה בפייסבוק שלהם באותה תקופה, אך הם דווקא לא נעצרו.
עומרי חיון
בלוגר, עוסק בבידור וברכילות
נעצר ב-21.5.2013
המשטרה הוציאה נגד חיון, שנחשב לבלוגר מוביל בסקטור התקשורת והטלוויזיה, צו מעצר לאחר שכתב בדף הפייסבוק שלו: "כדאי שנפסיק להתבייש ונתחיל לקחת את החוק לידיים וניצור כאן כאוס אחד גדול".
חיון עדכן בזמן אמת בעמוד הפייסבוק שלו על הפרשה. "יש את זה ביותר חולני? משטרת ישראל הגיעה לפני מספר דקות לבית הוריי ודרשה לעצור אותי", כתב חיון. "אחרי מספר דקות התקשר אליי בלש ושאל אותי איפה אני נמצא. כשניסיתי להבין אם מדובר במתיחה, נאמר שהם יודעים על כוונתי לפגיעה בבית ראש הממשלה ולניסיון להצית אותו. לאחר מספר דקות אני מתחיל להבין שהסיפור הזה לא מצחיק ומשטרת ישראל דפקה בדלת של משפחתי במטרה לעצור אותי".
לאחר מכן כתב חיון: "לא מדובר במתיחה. מסתבר כי הבלשים שבאו לעצור אותי קראו פוסט שכתבתי לפני כמה ימים הקורא לצאת להפגנה אלימה וליצור כאוס במדינת ישראל. שמח שהסטטוסים שלי כל-כך חשובים כדי להעסיק משטרת ישראל. בכל אופן יש נגדי צו מעצר בגלל הסיפור הזה".
עוד כתב חיון: "דמוקרטיה עלק. המצב הכלכלי במדינה מזעזע, ועד שהמחאה לא תעלה רמה, לא יקרה כאן כלום. קיפצו לי משטרת ישראל".
בסופו של דבר בוטל צו המעצר נגד חיון ונאמר לו להתייחס למקרה כאל אזהרה מאחר והתוכן שפרסם מהווה לדבריהם הסתה.
צעיר חרדי בן 29
תושב פתח-תקוה, נעצר לחקירה במשטרה לאחר שכתב בדף הפייסבוק שלו שורת סטטוסים חריפים.
נעצר ב-19.2.2013
בין היתר פרסם את הדברים הבאים:
"בראש חודש אדר נזכה להשמיד את השמאלנים ובכללם יאיר לפיד וחבריו ונתלה אותם כמו שתלינו את המן ובניו", כתב. "אם אנשים כאלה יושבים בכנסת צריך להוציא את מגן הדוד מהדגל ובמקומו להכניס צלב קרס, שיותר מאפיין את המדינה הזאת".
בחקירתו טען להגנתו: "מותר לי להביע את דעתי".
המשטרה התייחסה בחומרה לדברים ובלשי היחידה ללוחמה בפשיעה הגיעו לביתו ולקחו אותו לחקירה. במהלך החקירה, בה טען הצעיר להגנתו כי מותר לו להביע את דעתו, התברר כי בעבר היה מעורב בביצוע אירועי "תג מחיר" ועל כן הוחלט שלא לשחררו.
משה הלוי
בלוגר ופעיל רשת, תושב עכו, המכונה Halemo.
נעצר באוגוסט 2012
המשטרה דיווחה באתרה כי "בחקירה סמויה ומאומצת של המחלק, נעצר מפיץ המסמך, תושב עכו בן 32, שכינויו באינטרנט הוא 'הלמו' והוא החשוד המרכזי". כמו כן "נעצרו שני חשודים נוספים… בחשד כי סייעו לחשוד המרכזי, ויחד אתו פרצו למאגרי המידע של בית המשפט ושאבו מהם אלפי מסמכים, בחלקם תחת צווי איסור פרסום וחלקם תיקים שעדיין לא הגיעו למשפט ונמצאים בשלבי חקירה סמויה של המשטרה".
הלמו טען כי לא פרץ לאתר וכי קיבל גישה למסמכים לאחר שהכניס מספר זהות בלבד בגלישה רגילה. עוד טען כי "אם האתר הזה הוא מאגר מידע, אז הם עברו על חוק הגנת הפרטיות. אם הייתה להם כוונה שלא לחשוף מסמכים, הם היו צריכים לבנות אתר מאובטח". באפריל 2014 החליטה הפרקליטות שלא להגיש כתב אישום נגד הלוי והתיק נסגר מחוסר ראיות.
במשך שנה וחצי נלחם הלמו על חפותו – וניצח. בסוף אפריל השנה החליטה פרקליטות המדינה לסגור מחוסר ראיות את תיק החקירה נגדו.
יוסי גורביץ
בעל הבלוג "החברים של ג'ורג'"
נעצר לחקירה בדצמבר 2011
בבוקר יום שישי, 6 בינואר 2012, פרסם הבלוגר ופעיל השמאל יוסי גורביץ את ההודעה הבאה בדף הבית שלו:
"לפני כשבועיים נחקרתי בחשד להסתה, בשל דברים שכתבתי בבלוג הזה. זו היתה חקירה פוליטית, שמקורה היה בתלונה של עמותה פוליטית, הפורום המשפטי למען ארץ ישראל, שמטרתה סתימת פיות. לא ביצעתי כל עבירה ואני משוכנע שהתיק ייסגר. עד כה לא יכולתי לדווח על כך ואני מנוע מלהרחיב על הנושא בשל הנחיות המשטרה ועצת עורך דיני".
תחילת הפרשה בפוסט שכתב גורביץ עשר שנים לפני כן ובו הצהיר ש"מתנחלים אינם אזרחים". בצעד יוצא דופן בחר גורביץ לחזור בו והביע חרטה על שכתב (בתאריך 17 ביולי 2011), תוך שהוא מוסיף "אני מתנגד לאלימות ולכל פתרון בדרכי אלימות. הנטייה הטבעית – שלי, על כל פנים – למראה עוול היא כעס, ודרישה לנקמה. לנקמה יש מעט מאוד קשר עם צדק. יש, כמובן, מצבים שבהם אלימות היא נדרשת ומוצדקת, כמו התנגדות לפלישה או כיבוש. אך יש להגביל אותה לאנשים המבצעים תפקידי לחימה או נושאים נשק, בין אם הם במדים ובין אם לא".
הפוסט הזה, בצירוף לתגובה שכתב גורביץ לאחד המגיבים בפוסטים האחרים עוררה את חמתם של חברי "הפורום המשפטי למען ארץ ישראל", והם הגישו תלונה אצל היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, בחשד להסתה. לדבריהם, מעצם הדברים שאמר גורביץ באותו פוסט, ובתגובה לאחד המגיבים – בה, לטענתם, נאמר כי המתנחלים הם "מטרה לגיטימית לפעולות צבאיות פלסטיניות"; ובעקבות 190 התגובות שקיבל הפוסט בתוך יומיים, קיימת "אפשרות ממשית וסבירות גבוהה שהדברים עלולים להביא להתארגנות לנקיטה באלימות כלפי חיילים ואזרחי איו"ש נושאי נשק". כמו כן ביקשו חברי הפורום להכליל את דברי גורביץ תחת עבירות הסתה והמרדה.
גורביץ סיפר שהחוקר "היה נחמד ונהג בו באדיבות", אך יחד עם זאת התבקש לחתום על מסמך שמונע ממנו להתראיין על נושאי החקירה ולהגיב לכך, מה שבפועל פוגע ביכולת שלו להתגונן, כך לדבריו.
יונתן שפירא
טייס חיל האוויר לשעבר ופעיל שמאל, מכותבי "מכתב הטייסים" אשר קרא לסירוב לעוף מעל השטחים הכבושים
נעצר ב-18.7.2010
שפירא נחקר על ידי השב"כ על מעורבותו בקבוצה שקראה להטיל סנקציות על ישראל. באותה עת קיבל שיחת טלפון מסוכן שב"כ שביקש ממנו להגיע ל"שיחה", אך כאשר ביקש לדעת את הסיבה ל"שיחה" סירבה החוקרת למסור פרטים ואמרה שזה לא לטלפון.
עורכת הדין של שפירא, גבי לסקי, ייעצה לו שלא למסור שום מידע בחקירה מכיוון שמדובר בחקירה פוליטית, למרות שהשב"כ התעקש על שימוש בטרמינולוגיה של "שיחה" ולא חקירה.
החקירה התקיימה בבניין המשטרה ברחוב דיזנגוף בתל אביב ובה אמר שפירא לחוקרת כי כל מה ששאלה לגביו היה מידע הזמין לציבור באינטרנט ובתקשורת. לאחר מכן, בין היתר, נשאל שפירא על מעורבותו בריסוס כתובות הגרפיטי בגטו ורשה. במקרה זה הוסבר לשפירא כי לא מדובר בחקירה וכי הוא לא נחשב חשוד.