חברת מקדונלדס משקיעה מיליוני שקלים בשנים האחרונות בקמפיין שתכליתו לשכנע את הציבור הישראלי שההמבורגר שלהם מזין, לא משמין ואפילו בריא. היא משקיעה לא פחות מאמצים, כנראה, בלנסות להעלים את היחס הממש לא בריא של הרשת כלפי התאגדות העובדים בחברה.
יותר מ-3,000 עובדים מטגנים המבורגרים וצ'יפס בשביל רשת המסעדות הגדולה ביותר בישראל. רובם המכריע של העובדים הם נערות ונערים בשנות העשרה של חייהם שממש לא רואים במקדונלדס כיותר מעבודה זמנית עד שיגיע הזמן להתגייס או ללכת ללימודים באוניברסיטה, כך שהעובד הממוצע במקדונלדס לא "שורד" בתאגיד יותר מתשעה חודשים בממוצע, בגלל אופי העבודה ולאו דווקא בגלל תנאי ההעסקה.
מקדונלדס ישראל בע"מ היא פחות או יותר הצגה של איש אחד: עמרי פדן, יושב ראש החברה והמנכ"ל שלה מיום שבו קיבל את המכרז מיד אחרי הסרת החרם הערבי על ישראל, לפני כ-20 שנים. פדן יכול היה להיות נער הפוסטר של השמאל הישראלי הוותיק בקלות: שירת בסיירת מטכ"ל (יחד עם חברו לצוות אבי דיכטר, לימים ראש השב"כ ושר בממשלת ישראל), היה ממקימי שלום עכשיו ואפילו שימש כדובר התנועה בראשית דרכה. הוא חבר הנהלה במספר עמותות פילנתרופיה, ובראשן עמותת חיים לסיוע לילדים חולי סרטן. השמועה אומרת שהוא אפילו היה חבר בנוער העובד והלומד בתור נער בירושלים – אין מה לומר, מדובר לכאורה באיש שהוא החלום הרטוב של מפא"י ההיסטורית, ופדן אכן חי את החלום עד אמצע השנה שעברה.
במסגרת תנופת ההתאגדות והקמת הוועדים ששוטפת את הארץ (עדיין לא סוכמו המספרים באופן סופי, אבל נראה ש-2014 תהיה השנה השלישית ברציפות שבה נשבר מספר המתאגדים החדשים בארגוני העובדים השונים בישראל), החליטה הסתדרות הצעירים – או כמו שהיא מוכרת יותר: הסתדרות הנוער העובד והלומד – לאגד את עובדי מקדונלדס.
עמרי רוצה שקט מוחלט
מקדונלדס לא היתה רשת הפאסט-פוד הראשונה שאיגדו בנוער העובד והלומד: הם כבר היו לקראת הסכם קיבוצי מקיף ברשת בורגראנץ' (הסכם שנחתם ומכובד על ידי שני הצדדים כבר שנה וחצי), איגדו את רשת אגאדיר וכבר החלו במהלך של איגוד רשת פיצה האט. בתוך יומיים החתימו אנשי הסתדרות הצעירים יותר משליש מעובדי מקדונלדס בכל הארץ על טופסי הצטרפות לארגון, כך שהושג מספר העובדים הדרוש ליציגות – ההגדרה לרגע שבו ועד עובדים זמני מתחיל לייצג את העובדים מול ההנהלה. ב-3 ביוני 2013 הונח על שולחנו של פדן מכתב החתום בידי הסתדרות הנוער העובד והלומד שלפיו מעתה הם מייצגים את עובדי הרשת וקוראים לו לשבת אתם למשא ומתן להסכם קיבוצי בחברה.
ההנהלה דרשה תחילה מהסתדרות הצעירים להציג לה את רשימות המצטרפים כדי לוודא שאכן מדובר בשליש מעובדי החברה, אולם מאוחר יותר נסוגה מהדרישה עקב ביקורת ציבורית על גרירת רגליים וסחבת אל מול ועד עובדים שהגיל הממוצע בו הוא 18, ובינה לבין הוועד החל משא ומתן שאמור היה להסתיים בהסכם קיבוצי היסטורי שיעגן את זכויות העובדים וישפר את תנאי ההעסקה שלהם.
כעבור שנה, ביוני 2014, התכוונו הצדדים לחתום על ההסכם הקיבוצי ואפילו נקבע מועד לטקס חתימה חגיגי כולל הודעה משותפת לעיתונות, מהסוג שמעלה על נס את שיתוף הפעולה של העובדים וההנהלה למען הצלחת החברה וקובע שהעובדים הם המשאב הכי חשוב של התאגיד הכי מעולה בישראל, או משהו בסגנון הזה.
פדן ביקש מהסתדרות הצעירים לתמוך בכנסת במהלך חקיקה שניסה לקדם ולפיו חוק עבודת נוער ישונה כך שניתן יהיה להעסיק בני נוער יהודים בשבתות בסניפי הרשת שלו. בתחילה הסכימו בהסתדרות הצעירים לתמוך במהלך, אבל אחר כך החליטו לשנות את דעתם לאור החשש מביקורת ציבורית בנושא. גורם המקורב מאוד למשא ומתן אומר שדרישה נוספת של פדן – דרישה לשקט תעשייתי מוחלט – נדחתה על ידי עורכי הדין של הסתדרות הצעירים לאחר שצוות המשא ומתן דווקא שקל אותה בחיוב.
משמעותו של שקט תעשייתי מוחלט, הסבירו עורכי הדין, היא שאי אפשר יהיה לעשות צעד ארגוני כלשהו אם פדן יחליט מחר לפטר את כל העובדים. רק ארגון עובדים אחד חתם עד היום על הסכם קיבוצי שכולל שקט תעשייתי מוחלט: הסתדרות העובדים הלאומית. שאר ארגוני העובדים, לרבות ההסתדרות הכללית, כוח לעובדים, ארגוני המורים והרופאים וכל איגוד עובדים אחר בישראל לעולם לא חותמים על סעיף כזה אלא רק על הסכמה לשקט תעשייתי בנושאים הנוגעים ישירות לסעיפי ההסכם (העלאת שכר או שיפור התנאים הסוציאליים, למשל).
תהיו ילדים טובים – תקבלו צ'ופר
ברגע שקיבל את התשובות השליליות מנציגי ועד העובדים ונציגי הסתדרות הנוער העובד והלומד החליט פדן לשבור את הכלים. דבר ראשון הוא הודיע להם שבלי הסעיף הזה הוא לא חותם על הסכם קיבוצי, והפעולה השנייה שנקט בה היתה לתת לעובדים את כל ההטבות שסוכם עליהן עם הוועד (לרבות העלאת שכר ממוצעת של קצת פחות משקל לשעה) והקמת קרן לימודים לעובדים על חשבון החברה. המטרה היתה לאותת לעובדים שהם לא צריכים את הוועד.
בתדרוכים פנימיים לעובדים נאמר להם שבעצם קיבלו צ'ופר גדול הרבה יותר, כי בשל אי חתימת הסכם קיבוצי הם לא יצטרכו להעביר להסתדרות הצעירים את הסכום הקבוע בחוק (0.95 אחוז מהמשכורת למי שהתאגד, 0.8 אחוז מהמשכורת למי שלא הצטרף לארגון העובדים), וגם לא להעביר 0.4 אחוז ממשכורתם לטובת קרן הוועד שהיתה אמורה לקום כדי לממן מתנות והטבות שונות לעובדים, כנהוג במקומות עבודה שונים. פדן, הלכה למעשה, ניסה "לקנות" את העובדים כך שלא יתמכו בוועד שלהם. חשוב להדגיש כי בשלב זה מדובר בפעולות חוקיות לחלוטין, ולא בכאלה שאפשר להגדיר אותן כהתערבות ישירה של ההנהלה בהתארגנות העובדים – עניין שנאסר מאז בפסק דין בעניין חברת פלאפון.
בשלב זה החליטו בוועד העובדים לצאת למאבק נגד ההנהלה. הטבות שניתנות שלא בהסכם הן בבחינת "ההנהלה נתנה, ההנהלה גם יכולה לקחת", טענו העובדים ותבעו מההנהלה לחתום על ההסכם הקיבוצי כך שההטבות יעוגנו במסמך מחייב מבחינה משפטית.
במקדונלדס הוכרז על סכסוך עבודה, ובתום 14 ימי ההמתנה יצאו העובדים לשורה של פעולות מחאה שכללו עיצומים, אסיפות הסברה בסניפים ואפילו השבתה של הסניפים לכמה שעות – בכל פעם בסניף אחר – מתוך כוונה לגרום להנהלה לשבת אתם, לסיים את המשא ומתן ולחתום על ההסכם הקיבוצי. בהנהלה לא ממש ראו בעין יפה את ההשבתות ולטענת הסתדרות הנוער העובד והלומד מנהלי הסניפים והסופרווייזרים (אחראים על מספר סניפים) קיבלו הוראה לשבור את השביתה ולהשאיר את הסניפים פתוחים בכל מחיר.
חשוב להדגיש שבעת סכסוך עבודה, עיצומים (כלומר השבתה לזמן מה, שאינה שביתה כללית) הם דבר מקובל מאוד בכל תעשייה ובכל ארגון. חלק מהמנהלים לקחו את המשימה לסכל את ההשבתות לקיצוניות, עד כדי כך שאחד המנהלים בסניף גן שמואל של מקדונלדס תועד כשהוא מתיז מים מבקבוק השתייה שלו לעבר העובדים המפגינים, רובם ככולם בני נוער.
"במקדונלדס אנחנו רואים פגיעה חסרת תקדים בעובדים בני נוער וצעירים", אומרים בהסתדרות הנוער העובד והלומד. "ברשת הזאת כבר לא מתביישים להפר את החוק או לעשות פעולות שהן על סף אלימות של ממש כמו בסיפור הבקבוק. מנהלי אזורים מגיעים לסניפים וניצבים כמו עיטים מעל העובדים כדי לוודא שהם לא שובתים ולהפחיד אותם", הם מספרים.
גם הלקוחות הקבועים תומכים
השמועה על הניסיונות לכאורה לרסק את הוועד ואת השביתה נפוצה די מהר בקבוצות הוואטסאפ של העובדים כמו גם בקבוצת העובדים בפייסבוק, אך במקרים רבים השיגו דווקא את המטרה ההפוכה מזו שעמרי פדן ניסה להשיג. עובדים רבים אכן פחדו להזדהות עם הוועד – גם מבוגרים חוששים בסיטואציה כזאת לצאת מול המעסיק שלהם, לא כל שכן בני עשרה המתמודדים מול מנהלים שרובם ככולם בגירים – אבל לא מעט עובדים אחרים דווקא נסחפו בהתלהבות וביקשו להצטרף להתאגדות ולוועד העובדים. מאלכ עמאר היא אחת מהם.
כמו המון בני נוער בישראל ב-20 השנים האחרונות, גם עמאר התחילה לעבוד במקדונלדס בגיל 17. כמו כל עובד ברשת, גם היא הפכה המבורגרים במטבח וארזה אותם לפי ההוראות המדוקדקות שהפכו את מקדונלדס לטעם מוכר כל כך וזהה כמעט לחלוטין בכל העולם. היא עשתה את כל התפקידים בסניף, ושנתיים אחרי שהתחילה את דרכה ברשת הגיעה לתפקיד של אחראית משמרת מוערכת שאמורה היתה להפוך למנהלת סניף בהמשך. כשהוקם הוועד, לפני שנתיים, היא דווקא לא חתמה על טופס הצטרפות. "זה לא נראה לי דחוף באותם ימים", היא אומרת, "וראיתי שכבר חתמו מספיק עובדים ושיש משא ומתן להסכם אז חשבתי – שיגיעו להסכם קיבוצי והכל יהיה בסדר".
כששמעה על פיצוץ המשא ומתן, ובמקביל על טענות הוועד שלפיהן יש פגיעה במשמרות ובתנאי ההעסקה של חברי הוועד החליטה להצטרף לוועד העובדים. כשבועיים אחרי העיצומים בסניף גן שמואל ובהתייעצות עם חברי הוועד ועם נציגי הסתדרות הנוער העובד והלומד, הוחלט שהסניף שלה בקניון עזריאלי בעכו יושבת למשך שעה – ובזמן הזה העובדים בסניף יישבו לאסיפת הסברה שבה יעודכנו על מצב המאבק ועל עניינים שוטפים.
"דיברתי עם העובדים בסניף ואמרתי להם שמגיע לנו לקבל יותר ומגיע לנו לחתום על הסכם קיבוצי כדי לעגן את הזכויות שלנו בכתב", היא מספרת על ההכנות ליום שבו השביתו את הסניף שלה בקניון. "יש חלק שפחדו, אבל רוב העובדים אמרו 'כן, אנחנו נתמוך בהשבתה ונלך אתך על המהלך הזה', אז החלטנו להשבית את הסניף וקבענו תאריך לזה, 27 בנובמבר. קבענו שעה מסוימת מראש ובאתי למשמרת כרגיל ועבדנו כרגיל עד שהגיעה השעה שקבענו. סגרנו את הסניף וישבנו ביחד עם שלטים והסברנו לשאר העובדים על מה המאבק. תלינו שלטים 'כאן שביתה' והופתעתי מכמות התמיכה שקיבלנו מהעוברים ושבים, וגם מלקוחות קבועים של הסניף שבדיוק עברו לידו וראו שהוא סגור אמרו לנו כל הכבוד על זה שאנחנו נלחמים על הזכויות שלנו". את התמונות של ההשבתה הם העלו, כמו בכל שאר הסניפים, לפייסבוק.
בתום השעה, כמתוכנן, חזרו העובדים לסניף ופתחו אותו מחדש. אלא ששעה לאחר מכן הגיעו הסופרווייזרים האזוריים לסניף. העובדים הצעירים יותר, מספרת עמאר, ממש נלחצו: "הם ידעו להפעיל לחץ על העובדים. הם (הסופרווייזרים) לקחו את העובדים לשיחות בצד ודיברו אתם על מה שהיה בסניף כדי לחפש עלי דברים כי ידעו שאני בצד של הוועד", היא נזכרת. "מה שעלה בבדיקות שלהם זה שאני השארתי את המכשירים דולקים במהלך ההשבתה, כולל צ'יפסר שנותר פועל". עמאר אומרת שלא מדובר בדבר נדיר ושזו פרקטיקה די נפוצה במקדונלדס: מנהלים, לטענתה, יוצאים פעמים רבות מהסניפים שלא לצורכי השבתות ומעולם לא כיבו את מכשיר טיגון הצ'יפס.
באותו ערב שודר אייטם בתוכנית "צינור לילה" בערוץ 10 על ההשבתות במקדונלדס, השבתות שעד אז לא קיבלו כמעט הד תקשורתי. בתוכנית סיפרו על ההשבתה בסניף קניון עזריאלי בעכו, והוסיפו כי לא מדובר בהשבתה הראשונה. עמאר שכבר סיימה את המשמרת שלה צפתה בתוכנית, וכך גילתה שחייה עומדים להשתנות – ולא ממש לטובה.
נפתח לכם תיק
"ב'צינור לילה' דיברו על ההפגנות ואז החברה הגיבה לתוכנית כשהיא אומרת שהוגשה תלונה במשטרה נגד מנהלת המשמרת בסניף עכו". עמאר זוכרת שנדהמה לשמוע את הדברים. מעולם לא הייתה בתחנת משטרה לפני כן, אין לה עבר פלילי כלשהו והיא בעיקר לא הבינה איך קורה שצעירה בת 19 שכל מה שעשתה היה לסגור סניף של מסעדת המבורגר לשעה במסגרת סכסוך עבודה הופכת לחשודה בשימוש בחומר דליק לסיכון חיי אדם – סעיף בחוק העונשין שאמור להתייחס למי שמנסה להצית את הזולת למוות, לא למי שעצר לשעה טיגון של גזרי תפוח אדמה של תאגיד גדול. "זה היה הזוי", היא נזכרת, "נבהלתי נורא. ביום למחרת התקשר הסופרווייזר כדי להודיע לי רשמית שהוגשה נגדי תלונה ואחרי שבוע וחצי משטרת עכו זימנה אותי לחקירה".
מאלכ עמאר
במשך ארבעה שעות נחקרה החשודה מאלכ עמאר באזהרה על פעולותיה מסכנות חיי האדם, לטענת הנהלת מקדונלדס, שכללו בעיקר את אי כיבויו של מכשיר לטיגון צ'יפס. במקדונלדס תדרכו לעיתונאים שהתעניינו בסיפור אמרו שעלול היה לקרות אסון עצום כי הצ'יפסר המסוכן נמצא רק כמה מאות מטרים ממכל אמוניה גדול כך שכל העיר עכו עלולה היתה להיעלם מהמפה כתוצאה מפעולותיה של העבריינית – מעניין לשאול, אגב, איך קורה שרשת מסעדות מרשה לעצמה למקם מכשיר קטלני כל כך לכאורה, צ'יפסר רצחני ממש, ליד מכל אמוניה מלכתחילה.
המשטרה הוציאה צו הרחקה ל-30 יום שקבע שעמאר לא יכולה להתקרב לסניף או לדבר עם חבריה העובדים מחשש שתנסה לשבש את החקירה המורכבת כל כך. כחמישה מעובדי הסניף, חלקם קטינים שהגיעו בליווי הוריהם, נדרשו להגיע גם הם לתחנת המשטרה בעכו כדי להעיד על ארוע הצ'יפסר. עבור כולם, אף אחד מהם לא מעל גיל 19, זו היתה הפעם הראשונה שבה היו במגע עם רשויות אכיפת החוק.
עורכי דין מטעם הסתדרות הצעירים הגישו בקשה לבית המשפט לקצר את משך הצו, בטענה שעמאר ממש לא מתכוונת לשבש את החקירה ושבכל מקרה מדובר פה בסכסוך עבודה שבו כל מה שקרה זה שצ'יפסר נשאר דלוק בזמן עיצומים ולא באירוע שבו מישהי הסתובבה עם להביור או בקבוקי תבערה וניסתה לשרוף אנשים למוות. בית המשפט קיבל את עמדת המבקשים והחליט לצמצם את צו ההרחקה לשבועיים בלבד.
בתום השבועיים עמאר ביקשה לחזור לעבודה, והתקשרה לסופרוויזר שלה. "אני לא יכול לדבר אתך", הוא אמר לה, "דברי אתנו רק דרך עורכי דין. עורכי הדין של מקדונלדס שלחו מכתבים לעורכי הדין של הסתדרות הנוער העובד והלומד ואמרו להם שאת מהווה סכנה לסניף". כל הזמן הזה עמאר לא קיבלה משכורת, ובחודש שעבר מאז שהנהלת מקדונלדס הגישה נגדה תלונה פלילית לא נקבעה לה ולו משמרת אחת. "אני חוסכת ללימודים בשנה הבאה", היא מספרת, "אני מתחילה לעשות תואר בהנדסת מכונות באוניברסיטת תל אביב ואני מממנת את עצמי לחלוטין – בלי העבודה הזאת אני נשארת בעצם בלי כלום".
עכשיו הם מדברים על זיוף
"יש ברשת הזאת שרשרת של פגיעות בהתארגנות והתעמרות בעובדים שהם חברי ועד", מספרים השבוע בהסתדרות הנוער העובד והלומד שהגישה נגד מקדונלדס תביעה בסכום כמעט חסר תקדים של 1.4 מיליון שקלים בטענה לפגיעה בהתארגנות, באמצעות עורכי הדין אמיר בשה ומורן סבוראי ממשרד בני כהן ושות'. הם מספרים שאפילו בדיון הראשוני בבית הדין לעבודה נוצר עימות פיזי בינם לבין מנהלים ברשת כשהאחרונים חסמו בגופם את הכניסה לאולם בית המשפט כדי לא לאפשר לנציגי העובדים להיכנס פנימה. "היה צריך להביא את משמר בית המשפט כדי שיפרוץ את הדרך לעובדים להיכנס דרך המנהלים שעמדו בדלת. המנהל שצולם כשהוא משפריץ על בני הנוער שהפגינו בסניף גן שמואל היה באולם גם הוא ושאל כל מנהל אזורי שנכנס פנימה אם הביא אתו בקבוק מים, מה שעורר בכל פעם צחוק גדול בין שאר המנהלים".
בתגובה להגשת התביעה בגין הפגיעה לכאורה בהתארגנות הגישו במקדונלדס תלונה במשטרה על טופסי התפקדות מזויפים להסתדרות הנוער העובד והלומד כשהם מודיעים שמדובר בניסיון לגנוב מהרשת את סכומי הכסף שאותם היתה גובה הסתדרות הצעירים על פי חוק לו הסכם קיבוצי היה נחתם בסופו של דבר. נציגיו של עמרי פדן ביקשו מהמשטרה לחקור את הסתדרות הנוער העובד והלומד בעבירות הונאה.
ככל הידוע, המשטרה כלל לא פתחה בחקירה בעניין. במקדונלדס בחרו שלא לפנות לבית הדין לעבודה – הגורם המוסמך לקבוע אם ארגון עובדים הוא יציג או לא ואם הטפסים "כשרים" או לא. גורם המקורב מאוד למשא ומתן שהתקיים בזמנו בין ההנהלה לעובדים מעריך שהדבר נעשה על רקע החשש של מקדונלדס מכך שבית הדין לעבודה יקבע שהסתדרות הנוער העובד והלומד היא אכן הגורם היציג מה שיהפוך את קיומו של ועד העובדים לעובדה מוגמרת.
"אני לא מרגישה ששילמתי מחיר", אומרת מאלכ עמאר. "מאז התלונה שההנהלה הגישה נגדי במשטרה אני דווקא מרגישה מחויבת הרבה יותר למאבק ולחברים שלי שעובדים במקדונלדס וזכאים ליחס טוב יותר מהנהלת החברה הזאת. הם מתנהגים בצורה מזעזעת. את רואה את הבוסים שלך בבית הדין לעבודה מתנהגים כמו ילדים קטנים וזה ממש לא לעניין".
כל העובדים שאתם דיברנו, כולל אלה שחששו להיחשף בשמותיהם והסכימו להשתתף רק בשיחות רקע, מדברים על משבר אמון גדול בינם לבין הנהלת החברה. הם חשים שלא סופרים אותם. שלא מכבדים אותם. שהנהלה שמרשה לעצמה לקרוא לקטינים להעיד נגד בת עשרה ששבתה, איבדה כל עכבה או אמת מידה מוסרית.
"יש לי גב", עמאר מסבירה. "ההסתדרות עומדת לצדנו, ויש לנו סיוע משפטי צמוד ואני לא לבד גם אם ההנהלה ניסתה לגרום לי להרגיש שאני לבד. אני רוצה לחזור לסניף עם החברים שלי במקום לשבת בבית ולחכות שכל העניין הזה יסתיים. בסוף זה ישתלם לנו כי אנחנו מראים יכולת עמידה ומראים לעמרי פדן – שלא רוצה לתת לעובדים שלו את מלוא הזכויות שלהם – שהוא חייב להתייחס אלינו. אני ושאר עובדי מקדונלדס קוראים לפדן לחזור למשא ומתן ולחתום על הסכם קיבוצי שידאג לא רק לנו – העובדים שמועסקים עכשיו במקדונלדס – אלא גם לעובדים שיבואו אחרינו".
אבל פתחו לך תיק פלילי, הזכרנו לה. למה שתרצי לחזור? כל אדם נורמלי היה עוזב, אמרנו. "זו העבודה שלי. אני אוהבת את העבודה שלי. אני טובה בעבודה שלי. אני רוצה לחזור לעבודה שלי – ואני רוצה לקבל את הזכויות שמגיעות לי במקום העבודה שלי".
תגובת מקדונלדס
בנוגע לסירוב להכיר בנציגות: "בתחילת חודש יוני הועסקו בחברה 5,000 עובדים ובסופו 6,000 עובדים (גידול שכיח לחודשי הקיץ) ולא 4,000. ובלי קשר לכך, מאות מהטפסים שהוגשו מזויפים, והעניין נחקר במשטרה החברה הוטעתה במזיד, עד לנקודה שבה הניחה כי אפשר ויושג השליש. איש בחברה לא העלה בדעתו שמדובר בהתנהלות עבריינית לכאורה, ממש 'מפעל זיופים' של ההסתדרות. בנוסף, בבסיס המו"מ עמדה התחייבות הסתדרות הנוער העובד והלומד לפעול לשינוי חוק עבודת הנוער באופן שיתאפשר גם לנוער יהודי לעבוד בשבת ולהרוויח 50 אחוזים יותר. בקיצור, חשבנו בטעות שהארגון הזה ממוקד באינטרס של העובדים ולא באינטרס שלו עצמו לנוכח גילוי הזיופים פנינו מיד למשטרה, כפי שצריך לנהוג כל אזרח אחראי. לא מקובל עלינו שעצם קיום מחלוקת בנושאי עבודה מתיר עבירות פליליות. אילו היינו נמנעים מפנייה למשטרה עת הוכחו הזיופים, היינו חשופים לטענה שהעלמנו עין מעבירה פלילית כדי להשיג שקט תעשייתי".
בנוגע לטענות על תגובה בלתי מידתית בהגשת התלונה נגד מלאכ עמאר: "הצעד הכוחני והבלתי מידתי הוא מצד הסתדרות הנוער העובד והלומד. בחסות הארגון הזה ובעידודו הופרו נוהלי בטיחות אלמנטריים: אין להשאיר סניף ובו אש בוערת וצ'יפסרים פעילים (מה גם שכיבוים אינו מסובך). לא מדובר בארוע שגרתי וזניח, אלא בארוע חריג ומסוכן. ונניח, רק נניח, שתלונת מקדונלד'ס היתה 'בלתי מידתית' — מדוע הוציאה המשטרה נגד העובדת צו הרחקה, אסרה עליה לשוחח עם עובדים בסניף? ומדוע בית המשפט דחה את הטענה שזו תלונת סרק? ומדוע בכלל שביתת פתע תוך סגירת סניף עם אש בוערת בתוכו היא זכות של עובדים?"
בנוגע לסרטון שבו נראה אחד מעובדי החברה שופך מים על מפגין: "אנו מתנגדים לכל מעשה אלימות פיזית ומילולית, ולכן מגנים את מעשיהם של פעילי הנוער העובד והלומד שהתפרצו לסניף גן שמואל תוך פגיעה בזכות הקניין של החברה ובסופו של דבר פונו מהסניף על ידי המשטרה. בסיומה של הפרובוקציה האלימה העובד אכן התיז מעט מים מינרליים על אחד מהפעילים, שבמשך שעה וחצי הצמיד מצלמה לפניו. החברה מצרה על חוסר האיפוק שגילה נוכח מעשי הבריונות".
3.1.15: מקדונלדס ביקשה לשנות את תגובתה. לקריאת התגובה החדשה כפי שנתקבלה- הקליקו כאן.
6.5.15: עדכון מבית הדין לעבודה:
ב-6 במאי קבע בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב כי הנהלת מקדולנדס פגעה בניסיונות עובדי הרשת להתאגד, בניגוד לחוק. השופטת חנה טרכטינגוט חייבה את ההנהלה לשלם לעובדים פיצויים על סך 25 אלף שקלים.
מתוך פסק הדין, לגבי המנכ"ל עמרי פדן: "מצאנו כי נפל פגם בהתבטאות פדן לפיה החברה שומרת על זכויות העובדים ודואגת לקידומם, גם ללא הנוער העובד. ניסוח זה, המבקש לפגוע ולייתר את תפקידו של ארגון העובדים בעיני העובדים, אינו ראוי והיה על מר פדן להימנע ממנו".
לגבי ההודעות מטעם ההנהלה לעובדים, שקראו להם שלא לשלם את דמי החבר לוועד: "מדובר בהודעות המנסות להשפיע באופן לא ראוי על שיקול הדעת של העובדים ולסכל את ניסיונות הנוער העובד לכינונם כארגון יציג בחברה".
בית הדין גם קבע כי ההסתדרות הוכיחה שטפסי ההצטרפות להסתדרות נקרעו שלא כדין, וכי מדובר בהפרה של זכות ההתארגנות.