בשנת 2012 ציין בית החולים הדסה מאה שנות פעילות. באירוע הגדול והמושקע ביותר בשנת החגיגות, החליטו נשות הדסה להעניק את פרס הנרייטה סולד לראש הממשלה בנימין נתניהו. מרסי נתן, יו"ר הארגון דאז, הסבירה את הבחירה בכך שהענקת הפרס "מסמלת את הקשר והזיקה החזקים בין ארגון נשות הדסה, עם ישראל ומדינת ישראל".
אבל יש זיקה נוספת, מעבר לציונות ואהבת העם, בין נשות הדסה לבין ראש הממשלה – זיקה שגם אם לא הייתה שיקול במתן הפרס לנתניהו מעניין לדבר עליה בימים אלה. מי שעומדת זה כמה שנים בראש ארגון נשות הדסה בישראל היא אודרי שמרון, רעייתו של דוד שמרון, קרוב משפחתו של ראש הממשלה, אחד האנשים הקרובים אליו עוד מילדות ויועצו המשפטי – ומי שחשוד היום בפרשת השוחד של רכש הצוללות לישראל. אודרי שמרון, מספרים בארגון נשות הדסה החלה את דרכה שם לפני 33 שנים, צמחה מלמטה ומילאה שורה של תפקידים בארגון עד שמונתה למנכ"לית בישראל בשנת 2000.
שנתיים חלפו מאז שקיבל נתניהו את הפרס, ובית החולים הדסה נקלע למשבר שהעיב על קיומו, תולדה של גירעון ענק שצבר במשך שנים. נשות הדסה, שהיו נתונות למתקפה ציבורית על אופן ניהול בית החולים, רצו שהמדינה תעזור להן להוציא את בית החולים מהמשבר ותגדיל את התמיכה בבית החולים. הן ניסו להגיע לאנשים הקרובים ביותר לראש הממשלה. עם הקשרים שיש לארגון, המשימה לא הייתה קשה כל כך.
כך הגיעו כמה נציגים ונציגות בכירים של ארגון נשות הדסה למשרדו של בעלה של אודרי שמרון ונפגשו עם השותף למשרד שמרון-מולכו, יצחק מולכו, שהוא גם יועצו המדיני של ראש הממשלה. בסמוך לפגישה הזו גם נפגשו עם מי שהיה אז מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר. בנוסף, כפי שפורסם לפני שנה וחצי בגלי צה"ל הם פנו גם למרים אדלסון, אשתו של איל ההון שלדון אדלסון, בעל העיתון ישראל היום שהיה ידוע (לפחות עד לאחרונה) כפטרונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בנשות הדסה ביקשו מאדלסון שתפעיל את השפעתה על ראש הממשלה.
אבל אודרי שמרון קידמה גם תוכנית נוספת, סודית: הפרטת חלקים מבית החולים הדסה, שהיה מצוי אז במשבר, והעברתם לידי איל ההון שלדון אדלסון תמורת השקעה של 100 מיליון דולר. התנאים: בית החולים יהפוך לפרטי, ומינויה של מרים אדלסון לחברה בדירקטוריון בית החולים או ליושבת הראש שלו.
התוכנית הזו, שלא יצאה לפועל בסופו של דבר, פורסמה גם היא לפני כשנה וחצי בגלי צה"ל. הפרסום לווה בהקלטה שבה נשמעה שמרון אומרת: "משיחות שאני קיימתי השבוע איתם ואחר כך עם מי שקרוב אליהם, עוד אתמול בערב הוא אומר שהוא חושב 100 מיליון דולר".
הגדרת התפקיד הרשמית של אודרי שמרון היא מנכ"ל חברת משרדי הדסה בישראל. מדובר בחברה לתועלת הציבור שיש לה שני תפקידים מרכזיים: פעילות בשם ולמען האינטרסים של ארגון נשות הדסה העולמי וייצוג הארגון בפני הציבור הישראלי, גורמי תקשורת ומוסדות רשמיים כמו הכנסת, הממשלה, הסוכנות היהודית, מערכת הביטחון, משרדים ממשלתיים, עיריות ועוד. יעד נוסף של החברה היה הקמת מערך גיוס תרומות בישראל.
תמורת התפקיד הזה מקבלת שמרון כחצי מיליון שקלים בשנה. אין מדובר בשכר ברוטו שכן הסכום אינו כולל הטבות סוציאליות כמו תשלומים לפנסיה וקרן השתלמות. עלות השכר של שמרון המשולמת מכספי ארגון נשות הדסה העולמי גבוהה בהרבה ויתכן שעלות השכר מטפסת עד כדי מיליון שקלים.
השכר של חמש הבכירות במשרדי הדסה בישראל הגיע ב-2015 לגובה של 2.2 מיליון שקלים בהשוואה ל-1.7 מיליון שקלים ב-2011, והוא כולל כל השנים גם העסקת דוברת במשרה חלקית שמקבלת כ-300 אלף שקלים בשנה.
ההוצאה על ענייני יחסי ציבור ודוברות לא נגמרת בסכום זה. בשנת 2015 הוציא הארגון עוד 857 אלף שקלים על סעיף בשם שירות קניות ויחסי ציבור – מדובר בסכום שגבוה פי שלושה בהשוואה לסכום שהוציאו נשות הדסה רק חמש שנים קודם לכן. הזינוק יכול בהחלט לנבוע מכך שהארגון בישראל נאלץ להתמודד עם אתגרים גדולים יותר אל מול התקשורת מאשר בעבר. על פי ההערכה מדובר ביועץ החדש עמו החל הארגון לעבוד – אמיר דן. משרדו של דן מטפל בשורה של לקוחות אבל הלקוח המרכזי שלו בשנים האחרונות היה ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, שהורשע בפלילים וסיים לאחרונה לרצות עונש מאסר.
אמיר דן בחר שלא להעביר תגובה ביחס לתשלום שקיבל משרדו מארגון נשות הדסה העולמי. במקביל מסר בתגובה: "ארגון נשות הדסה הוא ארגון פילנתרופי, ציוני, ללא כוונת רווח, שהוקם לפני למעלה ממאה שנה ושם לו למטרה לקדם את תחומי הבריאות, הרווחה והחינוך במדינת ישראל. ארגון שתרם לאורך שנות פעילותו מיליארדי דולרים לקידום מטרות אלו. מאז הקמתו ועד היום הארגון עסק ועוסק רק בנתינה למען הציבור במדינת ישראל וימשיך לעשות זאת גם בעתיד. מאז תחילת הסכם ההבראה (2014) העביר ארגון נשות הדסה לבית החולים כ-660 מיליון שקל. כמו כן העביר הארגון לידי המדינה לצורך הצלת בית החולים במסגרת הסכם ההבראה נכסים וקרקעות ששווים נאמד בכשני מיליארד שקל".
הוא התייחס שוב לפרסום בגל"צ אודות התוכנית להפריט את הדסה כנגד תרומה של שלדון אדלסון ומסר לנו בתגובה: "כחלק מהניסיונות להציל את בית החולים בתקופת המשבר ובטרם נערך הסדר ההבראה, עלו רעיונות רבים ושונים לפתרון המשבר למען הציבור בישראל בכלל והחולים בפרט – רוב רובם של הרעיונות שעלו, כמו גם רעיון זה, ירדו מהפרק ולא יושמו".
אלי שקד יועצם של עורכי הדין שמרון ומלכו מסר: "משרד שמרון מלכו בכלל ועו״ד מלכו בפרט הם מומחים בעלי שם בדיני פירוקים. משנקלע בית החולים הדסה למשבר, ביקשו נשות הדסה להתייעץ עם עו״ד מולכו בעניין האפשרות להכניס את בית החולים לפירוק".