ארבע נשים, בהן קטינות, התלוננו בשנתיים האחרונות נגד פעיל חברתי שאנס אותן, אולם למרות הזמן הרב שחלף (התלונה הראשונה הוגשה בתחילת 2016), הפרקליטות עדיין לא קיבלה החלטה אם להגיש כתב אישום נגד החשוד – לא הוטלו עליו מגבלות כלשהן והוא פעיל באתרי היכרויות שונים וברשתות החברתיות.
התלונה הראשונה הגיעה לעורכת הדין דפנה יבין, פרקליטת מחוז תל אביב פלילים. יבין החליטה לסגור את התיק מחוסר ראיות, זאת על אף שהמתלוננות הביאה עמה עדה שסיפרה בעצמה על עבירות מין שלטענתה עשה בה החשוד. בשנת 2016 הוגשה תלונה נוספת שנסגרה בשל התיישנות, וב-2017 הוגשו שתי תלונות נוספות.
העדה מהתלונה הראשונה פנתה כמה פעמים לעו"ד יבין בבקשה כי תהפוך אותה למתלוננת, אך יבין סירבה. רק בראשית שנה זו הפכה למתלוננת באופן רשמי, וזומנה לעימות עם הפעיל החברתי החשוד כי אנס אותה. כיום ישנן שלוש תלונות פתוחות נגד אותו חשוד.
במקביל להליך הפלילי, מתנהל גם הליך אזרחי בין החשוד באונס לבין שתיים מהמתלוננות נגדו. על ההליך מוטל צו איסור פרסום הנחשב חריג מאוד בהתחשב בסוג ההליך. המקום הכי חם בגיהנום ואתר "מאקו" ביקשו מבית המשפט להסיר את צווי איסור הפרסום יוצאי הדופן בעניינו של החשוד, אולם השופטים סירבו לבקשות אלה.
אחד מאתרי החדשות נאלץ להסיר שתי כתבות שפרסם בנושא, זאת על אף שבאחת מהן הובאו עדויות של עוד שלוש נשים נוסף על המתלוננות, שטענו כי נפגעו מהחשוד אך לא הגישו תלונות למשטרה.
זו אינה הפעם הראשונה שבה הפרקליטות גוררת רגליים בטיפול בתיקי עבירות מין. השבוע פרסמה רויטל חובל בעיתון "הארץ" ביקורת חריפה שמתח השופט דוד רוזן, נציב תלונות הציבור על הפרקליטות, על כך שתיק שהועבר לפרקליטות מחוז חיפה בפברואר 2016, לא הגיע להכרעה עד השבוע האחרון – כשלוש שנים אחרי הגשת התלונה.
מהפרקליטות נמסר בתגובה: "התיקים נמצאים בבחינה מתקדמת והחלטות צפויות התקבל בקרוב. מרבית ההליכים המוזכרים בפנייתך הם הליכים אזרחיים, אשר בהם לפרקליטות הפלילית אין מעמד. באשר להליך הפלילי שבו ניתן צו איסור פרסום, מדובר בהליך שבו ייצגה המשטרה. איננו נוהגים למסור שמות פרקליטים מטפלים בתיקים, אולם נציין כי עו"ד דפנה יבין אינה מטפלת בתיק כיום".
[mc4wp_form id="1006521"]