ביום שישי הקרוב, 18/5, תתקיים צעדת השרמוטות בירושלים. הצעדה תתמקד בכישלון מערכת אכיפת החוק והמשפט שמפקירה נשים נפגעות עבירות מין.
אמש, הלילה שבין שבת לראשון, הקמנו מיצג בכניסה לפרקליטות כמחאה על התנהלותה. במקביל, בלילה שבין שישי לשבת, השלט ״ברוכים הבאים״ שנמצא בכניסה לירושלים, הוחלף ל״ברוכות הבאות״.
הנתונים חד משמעיים: בשמונים אחוזים מהתיקים שבהם מוגשים כתבי אישום מושגת הרשעה, אבל בשמונים אחוזים מהתיקים לא מוגש כתב אישום כלל, ושבעים וארבעה אחוזים מהתיקים נסגרים בשל "חוסר ראיות" (מקור – נתוני הפרקליטות, 2013-2014).
אחת הסיבות לאחוז ההרשעה הגבוה (שמונים אחוזים) ולאחוז הגשת כתבי האישום הנמוך (עשרים אחוזים) היא שהפרקליטות דורשת רף גבוה מדי להגשת כתבי אישום, ובכך היא מחליפה למעשה את בית המשפט. בתיקים שבהם מדובר במילה כנגד מילה ויש יותר מ"שמץ של ראיה" נגד החשוד – כלומר, שאי אפשר לסגור את התיק מ"חוסר אשמה" – יש מקום לתת לבית המשפט לקבוע מי מהצדדים יותר מהימן ולהכריע בין העדויות, במקום לקבור את התיק במרתף התיוק של הפרקליטות.
אם אי אפשר להסתמך על עדות המתלוננת, הרי שאפשר לסגור את התיק מ"חוסר אשמה". אם אפשר להסתמך על העדות, למה הפרקליטות מחליטה לסגור את התיק?
גם במקרה של הנשיא לשעבר, האנס המורשע, משה קצב, נראה ששיקול הדעת של הפרקליטות – בעצם ההצעה לחתום על הסדר טיעון ובפרט הסדר טיעון כל כך מקל – היה כושל לחלוטין. קצב כבר השתחרר, אבל נראה שהפרקליטות עוד לא השתחררה מהתפיסה שהביאה לכשל הזה בשיקול הדעת.
צעדת השרמוטות בירושלים תצא מכיכר הדוידקה בירושלים ביום שישי, 18/5, בשעה 10:00