יש לנו נטייה בישראל לפתור בעיות באבחת חרב. מחירי הדירות גבוהים? בואו נוריד אותם. איך? אם נוריד את המע"מ מחירי הדירות יירדו ב-15 אחוזים, מה לא? לא.
כך גם בנוגע לשכר המינימום. כאשר אנו מדברים על שכר, חשוב מאוד להבין ששכר הוא רק חלק מחבילת התגמול. חבילת התגמול של עובד כוללת שכר תוספות הקבועות בחוק והטבות שונות כגון פנסיה, ימי חופשה ומחלה, בונוסים, קרן השתלמות ועוד.
שכר המינימום נכון להיום עומד על 4,300 שקלים לחודש, והוא אמור להוות לפחות 47 אחוזים מהשכר הממוצע במשק. הגדרת שכר המינימום ביחס מסוים לשכר הממוצע היא נכונה, יתרה מכך, השכר הממוצע בדרך כלל יהיה גבוה מהשכר החציוני לאור פערי השכר הגבוהים בישראל (וכאן אולי המקום לומר תודה לבכירים).
אך כאשר מגדירים את שכר המינימום לפי השכר הממוצע, מפספסים את הנקודה שהשכר הוא רק חלק מחבילת התגמול הכוללת. אם הזכרנו את הבכירים, לדוגמה, הרי שהשכר שלהם הוא חלק קטן מחבילת התגמול שלהם. אצל כל בכיר נמצא שחלק גדול מהתגמול שלו משולם בבונוסים, אופציות והטבות שונות, אך כל אלה לא נכללים כאשר מחשבים את השכר הממוצע במשק.
כדי להביא להוגנות גבוהה יותר, ולרמת חיים טובה יותר לכל העובדים במדינת ישראל (שכן שכר המינימום נוגע אך ורק לעובדים), כדאי לכוון גבוה יותר, הכי קל להגדיר שכר מינימום יותר גבוה, אך עדיף לגרום לכך שגם חלוקת ההכנסות בין ההון לעבודה בארץ תהיה טובה יותר, כך התגמול בגין עבודה יעלה, והשכר הממוצע יגרור אתו את שכר המינימום כלפי מעלה.
שכר המינימום אמנם אמור להבטיח רמת חיים מינימלית, ומכאן רבים נוטים להשוות בין ההוצאות הצפויות למשפחה, ובין שכר המינימום, אך צריך לזכור שהשכר נקבע כחלק מההכנסות ולא קשור במהותו להוצאות, על כן עלינו לטפל בהכנסות כאשר אנו דנים בשכר המינימום.
חלוקה טובה יותר של עוגת ההכנסות תביא אתה את הגדלתה באופן שאולי יישמע פרדוקסלי, אך הוכח אך לאחרונה במחקר מקיף שערכה קרן המטבע הבינלאומית, מחקר שקבע שאי שוויון גבוה מגביל את הצמיחה, וחלוקה שוויונית יותר של ההכנסות דווקא מגדילה את הצמיחה הכללית.
מכאן שכדי לטפל בשכר המינימום בצורה נכונה, כדאי לדאוג למדיניות תגמול שלמה, מדיניות שתבטיח חלוקת הכנסות נכונה תחילה בין ההון במשק ובין העבודה, ולאחר מכן חלוקה טובה יותר בין העובדים עצמם, וכן למי שמתבלבל לרגע, הבכירים הם בסך הכל עובדים, הם לא אלים, לא אלילים אלא בשר ודם, וחלק מהשכירים בישראל.
כאשר שכר המינימום ייגזר מהתגמול הממוצע, כולל הטבות, בישראל, ולא מהשכר הממוצע בישראל, הוא יעלה באופן אוטומטי. כדי להגדיל את התגמול בצורה שתאפשר את הגדלת עוגת ההכנסות בצורה הטובה ביותר כדאי להגדיר מחדש את חלוקת הרווחים של מקומות עבודה.
מובן שהיזמים, כלומר בעלי ההון, חייבים לקבל את התמורה על הסיכון שהם לוקחים על עצמם ביצירת מקומות עבודה, אך כדאי לזכור שיזם שישתף את עובדיו בפירות עבודתם, כלומר בהכנסות החברה, יגדיל את סיכוייו להרוויח יותר, אם כי לאו דווקא בטווח הקצר.
לכן כדי להגדיל את שכר המינימום כדאי לחשוב מחדש על כל נושא הטבות המס לחברות בישראל. אם הטבות המס יפנו אל החברות הדואגות לחלוקה שוויונית יותר של ההכנסות בין בעלי ההון והעובדים, ולאחר מכן בצורה אחידה יותר בין כל הדרגים העובדים בחברה (כלומר ביטול המושג המיותר של שכר בכירים, שכר הוא שכר, מבנה השכר שנכון לבכיר, נכון גם לעובדים אחרים בחברה), נגיע למערכת תגמול טובה והוגנת יותר, נגדיל את העוגה, ובאותו הזמן נביא לעליית שכר המינימום שיוצמד ביחס קבוע לתגמול הממוצע במשק.