בכירי המפלגה הדמוקרטית התגייסו אתמול (ד') כדי להקיף, לתמוך, לדחוף ולפרגן להילרי קלינטון. זה אחר זה עלו על הבמה: סגן הנשיא ג'ו ביידן, יו״ר המיעוט בסנאט היוצא, הארי ריד, מזכיר ההגנה לשעבר, ליאון פאנטה, המיועד לסגן נשיא, טים קיין, הנשיא ברק אובמה ומי שאינו חבר מפלגה אך הצטרף לחגיגה, מייקל בלומברג.
הם כיסחו את טראמפ, ירדו על הכישורים העסקיים שלו, הזהירו מפני בחירה בו והחמיאו ברוחב לב להילרי קלינטון. ברגע השיא, בסוף הנאום של אובמה, היא עלתה על הבמה לכל תשואות. המפלגה הדמוקרטית נראתה אתמול זוהרת, מלוכדת, אנרגטית, אך מי יודע, ייתכן שהם יקומו בבוקר לעוד מבול של הדלפות מיילים וקבצי אודיו מכיוונו של ג׳וליאן אסאנג׳ והחגיגה תיגמר.
סיום היום ה 3לועידה. קלינטון הצטרפה לסוף הנאום של אובמה. הקהל פה השתולל pic.twitter.com/w4OrBaOgLQ
— Tal Schneider (@talschneider) July 28, 2016
בסיומם של שלושה ימי ועידה, אפשר להגיד שהדמוקרטים הכינו שואו מרהיב, תפור למידותיהם של צופי הטלוויזיה. אחד אחר השני עלו הסלבריטאים, עם מוזיקה טובה, קטעי הומור ושחקנים מפורסמים. מיותר לציין שזה תוכנן וכוון כך במיוחד. הנאומים החשובים שובצו לשעת פריים- טיים כך שיתאימו גם למזרח וגם למערב ומתוך מחשבה שהצופים ידבקו למסך, אם יפגשו מעגל רחב של שחקנים ובדרנים – ולא רק פוליטיקאים.
Relive the most cringe-worthy moments from celebs at the #DNC: https://t.co/PlcntqHmKd
— LifeZette (@LifeZette) July 28, 2016
המופע של טראמפ, בשבוע שעבר, היה תפור למידותיהם של מכורי הטוויטר והרשתות החברתיות שלו. מנהל המדיה החברתית שלו, דן סקאבינו הציג נתונים במסיבת עיתונאים בשבוע שעבר בסיום הועידה הרפובליקנית. ״הטוויטר התפוצץ אתמול בלילה, הפייסבוק התפוצץ״ אמר סקאבינו בנוגע לנתונים ברשתות בעת נאום הסיום של טראמפ. סקאבינו ציין כי לקטעי הווידאו מן הועידה היו 85 מיליון צופים (!) בכל הפלטפורמות.
ואצל הדמוקרטים כאמור, מצעד מפורסמים: אלישיה קיז, לני קרביץ, מריל סטריפ, דברה מסינג, פול סיימון, אליזבת בנקס, סיגורני וויבר, אווה לונגוריה, לינה דנהאם. ברגעים מסוימים ניסיתי לברר ביני לבין עצמי, אם הגעתי למופע מוזיקה ותרבות – או שמא זה עדיין אירוע פוליטי.
Elizabeth Banks imitates Donald Trump's entrance at the Republican convention https://t.co/DD7sJjbmti #DemsInPhilly https://t.co/l4nRRB8snU
— CNN (@CNN) July 26, 2016
באחד השיאים של הערב אתמול, עלו על הבמה כשני תריסר שחקני ברודווי ושרו ביחד את ׳מה שהעולם צריך זו אהבה׳. השיר הוכן לזכרם של קורבנות הפיגוע באורלנדו והוא יושמע כחלק מקמפיין המאבק לשינוי חוקי נשיאת הנשק בארה״ב.
אליזבת בנקס (משחקי הרעב) אף הנחתה את הערב השני של הועידה ומדי ערב הוצג הקליפ מרובה הסלבריטאים – Fight Song- שבנקס יזמה והפיקה.
קלינטון היא קמפיינרית מנוסה. היא כבר עברה, כבת זוג, שתי מערכות בחירות לקונגרס של ביל, מערכת בחירות למושלות ארקנסו, שתי מערכות בחירות נשיאותיות (ופריימריס של ביל לפני הקדנציה הראשונה), מערכת בחירות שלה לתפקיד סנטורית, פריימריס אינטנסיביים מול ברק אובמה ועוד פרמייריס לא פשוטים מול ברני סנדרס. טראמפ, לעומת זאת, לא מנוסה בקמפיין שטח.
טראמפ התנסה עד היום בפריימריס מרובי משתתפים, וגישת הקמפיין שלו בראשית השנה – לנהל את כל המערכה באמצעות הטוויטר וכלי התקשורת, ולריב עם כלי התקשורת כדי לייצר מקסימום עניין והד ציבורי – עבדה עבורו היטב. אך האם זה יהיה אפקטיבי עבור טראמפ גם במערכת הבחירות הכללית? במדינות המפתח צריך לדעת להשקיע את כספי התורמים בהנעה להצבעה ביום בחירות ובתשתית של פעילים מקומית.
היום (ה׳) בלילה יתקיים ערב הנעילה של הוועידה הדמוקרטית, כולל נאומה של קלינטון, ושל בתה צ׳לסי. קלינטון, יש לציין, אינה מעוררת התלהבות גדולה בקרב חלק מהפעילים, ולכן בפילדלפיה, אנשים שואלים את עצמם, האם אולם הכנסים יהיה מלא (כמו אתמול בנאום אובמה) או שמא, חלק מהיציעים ייקלטו בעין עדשות המצלמה בשיממונם?
צילום: טל שניידר