בישיבה סוערת שהתקיימה היום בוועדת הכלכלה של הכנסת, הציגו נציגי תאגיד השידור "כאן" את מוכנותם לעלות לאוויר, על רקע הקריאות החוזרות ונשנות לסגור אותם.
מי שעומד בחזית המאבק לסגירת "כאן" – שהקמתו נקבעה על פי חוק – הוא יו"ר הקואליציה דוד ביטן, שפועל מטעמו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. האחרון הביע לא מעט פעמים את סלידתו מהתאגיד המתהווה, כולל בפתיחת מושב החורף של הכנסת אתמול, אז הודיע כי ישקם את רשות השידור, שעל סגירתה החליטה הכנסת לפני יותר משנה.
עוד באותו נושא:
- יו"ד סיעת כולנו: לא נפיל את הממשלה כדי לשמור על התאגיד
- שידור ציבורי ועצמאי – כרוניקה של מוות ידוע מראש
- אגרת הטלוויזיה חיה וקיימת ואתם משלמים אותה בכל פעם שאתם עושים רברס
לפי אנשי "כאן", התאגיד מוכן לעלייה לאוויר, שנקבעה (עוד בטרם עלו הצעות החוק האחרונות לסגירתו) לאפריל 2017. אז מה בדיוק כבר יש לתאגיד?
כח אדם
השכר הממוצע לעובד בתאגיד הוא 13,500 ש"ח וחתומים בו כ-560 עובדים, לפי החלוקה הבאה: מחלקת הדיגיטל – 53 עובדים, מחלקת הנדסה כ-90, מחלקת החדשות – 100, חדשות רשת ב' – 60, טלוויזיה – 19, מדיה בערבית – 94, מטה – 65, פרומו – 11, ובמחלקת הרדיו 67 עובדים. 309 מהעובדים החתומים בתאגיד, הם יוצאי רשות השידור.
אם יקבל נתניהו את מבוקשו, אומרים בתאגיד,יאבדו את עבודתם 230 עובדים, כאלה שאין להם חוזה מקביל ברשות השידור.
הפקות ותוכן
התאגיד הוציא לדרך 17 הפקות חוץ (כאלה שמבצעות חברות הפקה: דרמה, דוקו וכו'), בעלות של 139 מיליון שקלים. בנוסף מומנו עוד 10 "הפקות כלואות" – כאלה שייועדו לרשות השידור, אך נעצרו בשל חוסר תקציב. בתאגיד מתכננים להשקיע בסך הכל 300 מיליון ש"ח בהפקות עד סוף שנת 2017. כל שידורי החדשות של התאגיד יופקו על ידו.
משרדים ואולפנים
אנשי התאגיד דיווחו לכנסת כי ברשותם כ-2,000 מ"ר של אולפנים, בירושלים, תל-אביב, מודיעין, באר-שבע וחיפה. הם מסרו גם שכבר רכשו את משכן הקבע שלהם בירושלים.
נציגת משרד האוצר שנכחה בישיבה הבוקר, אמרה כי העלות של סגירת התאגיד תהיה מאות מיליוני שקלים בשנה. לדעתנו, זו רחוקה מלהיות הבעיה הכי גדולה בסגירתו.