אתמול בצהריים הצטרף עוד חלל לרשימת הרוגי תאונות הבניין. שמו עדיין לא ידוע, אבל מהמשטרה נמסר כי מדובר בגבר בן כ-56, תושב בת ים. זה קרה באתר בנייה בגני תקווה, פלטת עץ שנפלה ממנוף פגעה בו ומחצה אותו.
ביום ראשון פועל פלסטיני נפל מגובה של חמש קומות באתר בנייה בבני ברק, ונפצע באורח אנוש. מבית החולים בילינסון נמסר לקואליציה למאבק בתאונות בניין כי מצבו של הפצוע, בן 41, ממשיך להיות קשה וכי הוא נאבק על חייו. ביום חמישי קרס מנוף נייד על אתר בנייה בקריית ביאליק. בנס לא היו נפגעים, למרות שהאתר פעיל והיו בו עובדים.
אין לציבור הרחב – או אפילו לגופים העוסקים בנושא, דוגמת "קו לעובד" והקואליציה למאבק בתאונות בניין – דרך לעקוב אחר חקירות התאונות. במקרים רבים בשנים האחרונות המשטרה לא עדכנה את המשפחות במצב החקירה, והחקירות נשארות חסויות עד להחלטת המשטרה האם להגיש או לא להגיש כתב אישום. האמצעים של הלובי הקטן אך הנחוש שכבר נאסף לו סביב הסוגיה הבוערת הזאת הם דלים עד מאוד.
המערכון בארץ נהדרת על "פרויקט גבעתיים falls", המתהדר במוטו "מקום לאנשים כמוך, ומי שלא כמוך – שימות" הוא נקודת ציון חשובה במאבק הזה, כניסה מרשימה והכרחית למדורת השבט, ללב הקונצנזוס. זוהי הוכחה לכך שהציבור מגלה לאט לאט עניין בפועלים שממשיכים ליפול אל מותם. אנחנו רחוקים מהתייחסות כלשהי של מי ממקבלי ההחלטות – שלא התבטאו לאחר אף אחד מתשעת מקרי המוות כבר נרשמו השנה. בעוד שפוליטיקאים מציינים הופעה בארץ נהדרת כהוכחה לרלוונטיות ואפילו לפופולריות מסוימת, נראה שלפועלים יש עוד דרך לעבור עד שיפסיקו להיות שקופים.
מתחילת השנה נהרגו בתאונות בניין תשעה עובדים. אלו האחרונים שבהם:
ח'ליפה מחמד ח'ליפה, בן 24 מהכפר קיביה – נפצע באופן אנוש לאחר שנפל מגובה של שלוש קומות באתר בנייה במודיעין עילית. התאונה אירעה ב-8.1.17 וח'ליפה מת מפצעיו כעשרה ימים אחריה בבית החולים תל השומר, אולם מותו לא דווח ונודע רק לאחרונה לאנשי קו לעובד.
מאג'ד זידאני, בן 49 מהעיר טמרה – מערבל בטון עמו עבד הדרדר ודרס את מאג'ד, הוא נפצע אנושות ומת מפצעיו כעבור יום. זה קרה באתר בנייה בישוב גילון, מנהל הבטיחות התעסוקתית במשרד העבודה והרווחה גילה על התאונה רק יום לאחר מכן ואילו מפקח מטעמו הגיע לאחר רק כעבור שלושה ימים.