השקיעו
בעיתונות עצמאית
  • אודות
  • צרו קשר
יום שישי, מאי 16, 2025
לתמיכה בכל סכום
המקום הכי חם בגיהנום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
המקום הכי חם בגיהנום
לתמיכה בכל סכום
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
המקום הכי חם

חשיפת ״המקום הכי חם״: הפרטנר החדש של עו"ד עמית חדד – חוקר בכיר בלהב 433

עד לפני פחות משנתיים שימש סגן ניצב אסף ולפיש כחוקר בכיר בלהב 433. לאחר שפרש עם 20 שנות ניסיון בחקירת תיקי שחיתות שלטונית, הוא חצה את הקווים היישר לחיקו של העו״ד הכי עסוק במדינה • "יש לנו כמה תיקים משותפים", הודה בשיחה עם המקום הכי חם

רויטל חובל ❘ רויטל חובל
24.04.25
| חם, משפט ופלילים, שחיתות
תמונה ראשית : חדד יוצא ממשרדי להב 433 לאחר שיועץ רה״מ יונתן אוריך נעצר במסגרת פרשת קאטרגייט | צילום: יונתן שאול, פלאש 90

חדד יוצא ממשרדי להב 433 לאחר שיועץ רה״מ יונתן אוריך נעצר במסגרת פרשת קאטרגייט | צילום: יונתן שאול, פלאש 90


משנים כיוון! במקום לצרוך תקשורת שמוכרת אותך, הגיע הזמן להשקיע בעיתונות עצמאית שעובדת אך ורק בשבילך


רשימת הלקוחות של עו"ד עמית חדד הולכת ומתארכת וכך גם רשימת שיתופי הפעולה שלו. מלבד ראש הממשלה נתניהו, שני יועציו יונתן אוריך ושרוליק איינהורן המסובכים בפרשת קטארגייט והיועץ עופר גולן שנחשד בהטרדת שלמה פילבר, חדד ייצג גם את איש אמונו של נתניהו, עורך הדין דוד שמרון בפרשת הצוללות. חדד אהוב ומקובל גם על יאיר ושרה נתניהו. מבין כל עורכי הדין שסבבו את נתניהו, הוא היחיד שתמיד נשאר.   

ולפיש חקר את אביגדור ליברמן, את יחסי הרב פינטו ואפי ברכה, את אפי נוה ואת יעקב ליצמן. היה בצוות המצומצם שחקר את תיק ביביטורס ובתיקי האלפים חקר את פרשת השחיתות של ארי הרו שהפכה אותו לעד מדינה

המשרד שפתח חדד לאחר שמורו ורבו עו״ד יעקב וינרוט נפטר, הפך לכתובת הראשונה של חברי כנסת ושרי ממשלה שהסתבכו בפרשיות שונות, ולא רק הם. כאשר יועץ בלשכת נתניהו ניסה לסדר התמחות למקורבת הוא מיד פנה לחדד. דה מארקר דיווח לאחרונה כי חדד מעסיק את כתב המשפט של מעריב אברהם בלוך ובנוסף גם חשף שחדד נפגש עם חוליו שלו, מייסד NSO, בבית מלון בלונדון. זרועותיו של חדד מתפרשות כל הזמן לעוד ועוד כיוונים נוספים. כעת המקום הכי חם בגיהנום חושף כי חדד עובד בשיתוף פעולה בתיקים שהוא מייצג עם סגן ניצב בדימוס אסף ולפיש – עד לאחרונה מבכירי חוקרי השחיתות של משטרת ישראל. 

אולי יעניין אותך גם:

השרה להגנת הסביבה, של נתניהו: סילמן דורשת מהמפכ״ל שיאכוף מפגעי רעש בהפגנות לשחרור חטופים

ראשי האוניברסיטאות וחברי הממשלה חולקים את אותה אידאולוגיה

עניים יותר, רעבים יותר וחולים יותר: הנתונים מאחורי האנשים הכי שקופים בישראל

במשך 20 שנה שימש ולפיש כחוקר בכיר ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח״ה) וביחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית (יאל"כ). בשנים האלה הוא לקח חלק בכמה מחקירות השחיתות השלטונית המהדהדות ביותר בישראל. הוא עצמו חקר את אביגדור ליברמן, את יחסי הרב פינטו ואפי ברכה, את אפי נוה ואת יעקב ליצמן. הוא היה בצוות המצומצם שחקר את תיק ביביטורס ובתיקי האלפים חקר את פרשת השחיתות של ארי הרו,  שלימים הפכה אותו לעד מדינה. ביולי 2023 הוא פרש מהמשטרה ופתח משרד עורכי דין. 

סגן ניצב עו״ד אסף ולפיש. לאחר שפרש הטיל דופי באופן בו התבצע החיפוש בטלפון של ארי הרו, עליו נמצאו ההקלטות המפלילות של נתניהו ונוני מוזס | צילום: דוברות המשטרה

כחצי שנה לאחר פרישתו התייצב ולפיש על דוכן העדים בתיקי האלפים וענה לשאלותיו של עו"ד חדד. "פרשתי יחד עם קצין משטרה נוסף ששירת איתי. אנחנו עובדים במקצוע", חשף בקמצנות את הפרק החדש בחייו. "גילוי נאות, יש לנו גם ממשקי עבודה עם עמית", אמר אז ולפיש, אולם ספק אם מי מהיושבים באולם בית המשפט הבין למה התכוון. כעת המקום הכי חם בגיהנום חושף כי למעשה השניים משתפים פעולה במספר תיקים, באופן דיסקרטי. כיוון שולפיש ממעט להופיע בבתי המשפט, טיב שיתוף הפעולה ואופיו איננו ידוע. 


חציית קווים דיסקרטית

"יש לנו כמה תיקים משותפים", אמר השבוע ולפיש למקום הכי חם בגיהנום. 

מה זה אומר "שיתופי פעולה" אם אפשר לשאול? 

"לא, אי אפשר לשאול. יש פה חיסיון עורך דין-לקוח. אנחנו מכבדים את מוסד החיסיון, כן?" 

אני מניחה שאתה יודע שלעמית חדד יש הרבה עניין במידע שאתה מחזיק. 

"אוקיי. אין לנו שום ממשקים בקשר לדברים קודמים שלי. וגם הממשקים שיש לנו אפשר לספור אותם על פחות מכף יד אחת". 

אתה לא יכול לשתף אותי בטיב שיתוף הפעולה שלכם? 

"לא, קודם כל המקום הכי חם בגיהנום יש לו מוניטין לא טוב לגבי משטרת ישראל. אני לא יכול לשכוח אותו". 

מה זה אומר? 

"זה אומר שכתבתם דברים לא נכונים לאורך השנים. הכפשתם שוטרים, הכפשתם את המשטרה, אז למה שאני אענה לך?"

ולפיש, בן 53, מי שנתפס כאדם מיושב ואיש המערכת, הפתיע כשהודיע על פרישתו מהמשטרה לפני פחות משנתיים. הוא לא התלכלך בתיקי האלפים ולמקורביו אמר שהוא חושב שיהיה לו יותר טוב בחוץ. ובמהרה מצא את עצמו בחיקו של עמית חדד. השותפות שלו במשרד עם עו"ד אורן גבאי, חוקר יאח״ה נוסף שפרש, התפרקה די מהר. ולפיש מצטרף לרשימה של עובדי ציבור שחצו את הקווים. זה כבר מזמן לא רק נערי האוצר. בעבר נחשף גם כי השופטת ורדה אלשיך חצתה את הקוים החלה לעבוד אצל לב לבייב, לאחר שאישרה את הסדר החוב שלו. כיום אלה גם חוקרי שחיתות בכירים שהופכים מבוקשים, כחלק מהמאבק במערכת המשפט.

מתוך 15 חוקרים בתיקי נתניהו 11 פרשו מהמשטרה

חלקו של ולפיש בתיקי האלפים הוא קטן ומזערי. אך בכל זאת, הוא שימש עד תביעה במשפט. בתגובה לחקירה הנגדית של ולפיש, ניסה חדד להטיל דופי באופן בו התבצע החיפוש בטלפון של ארי הרו, עליו נמצאו ההקלטות המפלילות של נתניהו ונוני מוזס. בחקירות נגדיות אחרות שערך חדד לחוקרי משטרה הוא רמז שהמשטרה, כחלק מהדיפ סטייט, עשתה יד אחת כדי להדיח את ראש הממשלה ותיקי האלפים הם מסע פישינג אחד גדול. הכפשת המשטרה על ידי חדד, בניגוד לשיחה עם המקום הכי חם בגיהנום, לא הפריעה לולפיש לשתף איתו פעולה. 

תגיות: להבמשטרת ישראלנתניהועמית חדדתיקי האלפים


הסיפורים החמים

מלחמת אוקטובר 23

חשיפת המקום הכי חם: 82 אחוז מההרוגים בעזה מאז חידוש הלחימה הם אזרחים בלתי מעורבים

דמוקרטיה במשבר

השרה להגנת הסביבה, של נתניהו: סילמן דורשת מהמפכ״ל שיאכוף מפגעי רעש בהפגנות לשחרור חטופים

דמוקרטיה במשבר

אחראי הגיוס בחטיבה החרדית הכה וחנק מפגינים. צה״ל העניק לו אות הצטיינות

קטגוריות

  • דעות
  • חברתי
    • החברה הערבית
    • מבקשי מקלט
    • צדק חברתי
      • דיור ציבורי
  • חם
  • מגזין
  • מדיני-בטחוני
    • יהודה ושומרון
    • מלחמת אוקטובר 23
      • מחדל ה-7 באוקטובר
    • עזה
    • צבא
  • מקומי
    • סביבה
    • תכנון
  • משפט ופלילים
    • אלימות מינית
    • דמוקרטיה במשבר
    • משטרה
    • נשק
    • שחיתות
  • פוליטיקה ותקשורת
    • פוליטי
    • תקשורת
  • פרויקטים
    • русский / English / عربى
    • גלריות
    • וידאו
  • רווחה
    • בריאות הנפש
    • חינוך
  • תחקירים

המקום הכי חם בגיהנום || 

עיתונות עצמאית, בלי פחד. 

אנחנו מחויבים לנקודת מבט קשובה, ביקורתית ומאוזנת, אבל היא לעולם לא חפה מתפישת עולם, מעמדות ומעקרונות. במגזין הזה אנו מבקשות לעשות עיתונות שדבקה בעקרונות של דמוקרטיה, שוויון וצדק חברתי. עיתונות חוקרת, חפה מפחד וממורא. עיתונות שאינה חוששת לקחת צד. ששומרת על פרופורציות, שאינה מתלהמת, שנצמדת לעובדות ולסטנדרטים מקצועיים, סקרנית ובודקת את עצמה.

 

© 2024 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי.

Fatfish

בתקופה בה הממשלה מתנגחת בתקשורת החופשית, זה הזמן לתמוך בעיתונות שהם לא יצליחו להביס

אנחנו חייבים את התמיכה שלך כדי להמשיך לחקור, לחשוף ולדווח, ולעשות עיתונות שמשפיעה על המציאות.

לתמיכה בכל סכום >

×
אין תוצאות
צפיה בכל התוצאות
  • ראשי
  • חם
  • מלחמת אוקטובר 23
  • דמוקרטיה במשבר
  • חברתי
  • בריאות הנפש
  • מקומי
  • תחקירים
  • דעות
צרו קשר
מי אנחנו

© 2025 כל הזכויות שמורות למקום הכי חם בגיהנום - מגזין עיתונאי עצמאי | פיתוח Fatfish