במוצאי שבת הקימו מספר מפגינים בגן העצמאות בירושלים מאהל מחאה למען השבת החטופים. המאהל הוקם לאחר ההפגנה הקבועה המתקיימת מידי שבת במטרה לקרוא לממשלה להגיע לעסקה להשבת החטופים. תוך זמן קצר הגיעו למקום כוחות משטרה ודרשו מהם לפנות את המאהל. ״היו אנשים שכבר ישנו באוהלים. השוטרים אמרו שיש לנו שתי דקות להתפנות אבל הם לא חיכו דקה והתחילו להחרים את האוהלים והשלטים, בזמן שאנשים היו עדיין בתוך האוהלים״, מספר יניב פולברמכר אחד ממקימי המאהל.
לפי בג״ץ והיועמ״ש אין מקום להגביל את הקמת אוהלי המחאה במקומות ציבוריים אם זה פוגע בחופש הביטוי והמחאה
אתמול, יום לאחר האירוע, חזרו לגן העצמאות 11 מהמפגינים שהחליטו להקים הפעם רק שני אוהלים. גם הפעם, תוך זמן קצר, הגיעו למקום שוטרים ופירקו את האוהלים. למרות זאת החליטו המפגינים שלא להתפנות ולהעביר את הלילה בשקי שינה על הדשא. לדבריהם שוטר נשאר במקום לאורך כל הלילה על מנת לוודא שהם לא מקימים את האוהלים מחדש.
״בשבע בבוקר הגיעו כוחות גדולים של משטרה ואמרו לנו להתפנות. אחרי שהם הבינו שאין להם סמכות לפנות אותנו מגן ציבורי הם קראו לפקחים של העירייה״, מספר פולברמכר. ״זאת הייתה סיטואציה הזויה, השוטרים אמרו לנו להניח את השלטים על הדשא כי זה מעורר מחאה ואז הפקחים אמרו לנו להרים את השלטים מהדשא כי זו השלכת פסולת״. על פי פסיקה של בג״ץ רשות מקומית לא יכולה להגביל את חופש הביטוי והמחאה גם בנוגע להקמה והפעלה של מאהלי מחאה, לרבות הקמתם והפעלתם של מאהלי מחאה באופן גורף ובלתי מידתי. לפי חוות הדעת של היועמ״ש בנושא אין מקום להגביל את הקמת אוהלי המחאה במקומות ציבוריים אם זה פוגע בחופש הביטוי והמחאה בצורה לא מידתית.
הסיטואציה רק הלכה ונעשתה סוריאליסטית יותר ויותר ככל שהעמיק שיתוף הפעולה של משטרת ירושלים ופקחי עיריית ירושלים: ״מה שקרה בפועל זה שהשוטרים צעקו עלינו כדי שלא ננפיף את השלטים ודרשו לאחוז בהם נמוך יותר ויותר. אלא שבכל פעם ששלט נגע בדשא הפקחים פשוט הסתערו והחרימו אותו, כולל תמונות של החטופים ושלט שהיה כתוב עליו סליחה הירש, הם פשוט ארבו לשלטים זה היה מגוחך״.
״כשהבינו שהם נותנים הוראות סותרות הם הלכו הצידה, התייעצו ואז הגיע קצין ואמר שזאת התקהלות לא חוקית ויש לנו שתי דקות להתפנות. הוא לא חיכה שנייה ושלח את השוטרים שלו עלינו. 11 שוטרים מפנים 11 מפגינים״, אמר פולברמכר הבוקר בשיחה עם ״המקום הכי חם״.בניגוד לניסיון הקמת מאהל בדרישה לשחרור חטופים, מאהל פורום הגבורה שמטרתו ״לקדם את התמרון הקרקעי ברצועת עזה״ והוקם על ידי משפחות שכולות שדורשות ״ניצחון מוחלט״ ומתנגדות לעסקת חטופים, הוקם בחודש מאי האחרון מחוץ למשרד ראש הממשלה ועומד על תילו עד היום.
פנינו למשטרת ישראל לקבלת תגובה אך זו טרם נמסרה.