בניגוד לתיאוריית "בוגדים מבפנים" ולמצג השווא שהציג צה"ל על המידע "הרגיש" שהחזיק חמאס על ישראל, חוקר ביחידה הארצית לחקירות בינלאומיות מאשר את תחקיר "המקום" ומודה כי פעילי חמאס אספו מידע על חיילי ובסיסי צה"ל על ידי מעקב אחר פרופילים של חיילים ברשתות החברתיות.
“אסור להמעיט בערך האויבים שלנו", אמר רפ"ק אלכס נמירובסקי, ראש המחלק הביטחוני ביחידה הארצית לחקירות בינלאומיות בראיון למקור ראשון שהתפרסם בסוף השבוע. "הרבה מחבלים מספרים לי שטיקטוק ופייסבוק שימשו ככלי מלחמה. חלקם נכנסו לדפי הפייסבוק של חיילות וחיילים וככה ראו הם הבסיסים מבפנים".
כחבר בצוות שמוביל את חקירת המחבלים שנתפסו בחשד למעורבות בטבח ה- 7 באוקטובר, הפריך נמירובסקי את תיאוריית הקונספירציה שטענה כי המידע שהחזיק חמאס הושג באמצעות משתפי פעולה מתוך הצבא או פועלים עזתים שעבדו בישראל. למעשה, מסביר נמירובסקי, מדובר במחדל של הצבא שאפשר למידע רב להיות גלוי לגמרי.
"הרבה פעמים מזהירים את החיילים ומבקשים מהם לא לצלם בבסיס, והם חושבים שזה לא רלוונטי", סיפר נמירובסקי. "אבל דרך הצילומים המחבלים עשו רשימות של חיילים שמשרתים בכל בסיס, בדקו מה כוח האדם בכל מוצב, ידעו איפה חדר האוכל. ראינו את זה הלכה למעשה. הם ידעו לאן הם הולכים, הם ידעו למצוא את החמ"ל והכל בצורה מדויקת מאד. אחד הנחקרים אצלי הוא איש טכנולוגיה, שהעבודה שלו היתה לעזור לחמאס למפות את העוטף באמצעות כניסה לפרופילים של חיילים".
בתחקיר ״המקום הכי חם״ מחודש ינואר השנה נחשף כי לפחות 12 בסיסים הותקפו ב-7 באוקטובר. המחבלים ידעו מהיכן להיכנס, לאן להגיע, רצו לעבר מגורי החיילים, טבחו בהם והמשיכו לחמ"לים. בעוד צה״ל פרסם את מפות המחבלים המפורטות, ופאר את יכולות חמאס כדי לכפר על כשליו, תיאוריית "בוגדים מבפנים" צברה תאוצה. האמת, כאמור, פשוטה ומטרידה בהרבה: המידע "הרגיש" שהשיג החמאס פורסם באתר ממשלתי ובסרטוני טיקטוק של חיילים.
פרט למידע הרב בסרטונים ובפרופילים של החיילים, נחשף בתחקיר כי מיקומים של עמודי תקשורת, מצלמות, בלוני תצפית ומגדלי מעקב באזור העוטף, הופיעו במפות לווין חינמיות, כולל באתר המפות של ממשלת ישראל– Govmap. צה"ל הציג לציבור כאילו בחמאס החזיקו במידע הישגי ומוכמן, אלא שמדובר במידע גלוי לגמרי.
במספר תדרוכים לכלי תקשורת כיוונו בצה"ל את הפועלים העזתים כאחראים לעיקר המודיעין שאסף חמאס. אלא שכפי שפורסם לפני שבועיים בחדשות 12 המסקנה של השב"כ לאחר שתחקר אלפי פועלים עזתים שהורשו לעבוד בישראל, היא שלא נמצא כי הם אספו מידע וריגלו עבור חמאס.