אתמול, שבוע לפני הבחירות ללשכת עורכי הדין, נחשפה רשימת התורמים בבחירות עבור רשימת "לשכה אחת" בראשות עו"ד אפי נוה. הרשימה הצהירה על תרומות בסכום כולל של כ-382 אלף שקל, שנתרמו על ידי 14 תורמים. ארבעה מהם – נודאל עואודה, משה אלפסי, חיות גרינברג ואמיר פלמר הם מועמדים ברשימה של נוה ללשכה.
39 אחוז מכלל התרומות – 150 אלף שקל – נתרמו על ידי תורם יחיד, עו"ד נידאל עואודה, מי שנמצא במקום השלישי ברשימת "לשכה אחת" של נוה. לפני כחודש ייצג עו"ד עואודה את נוה מול ועדת הבחירות, לאחר שזו החליטה לפסול את חתימות התמיכה הדיגיטליות שהגישו המועמדים לראשות הלשכה.
ב-2019 פורסם בכלכליסט כי לאחר שעו"ד עואודה מונה כיו"ר דירקטוריון החברה הכלכלית של לשכת עורכי הדין, טענו עובדים כי החברה הפכה להיות "מטה בחירות לקראת הבחירות ללשכת עורכי הדין".
ב-2018, לאחר שנוה נעצר בחשד שניסה להבריח את בת זוגו בר כץ בביקורת הדרכונים בנמל התעופה בן גוריון בלי שדרכונה יוחתם כחוק, פרסמנו ב"המקום הכי חם" כי עו"ד עואודה היה בין עורכי הדין שהגנו על נוה וטענו כי אין להשעותו מהלשכה ומהוועדה למינוי שופטים. "נעשה לו עוול", אמר אז עואודה על נוה, "וצריך לחזק את ידיו ולחכות עד שתיגמר החקירה".
סכום התרומה השני בגודלו לנוה עומד על 40 אלף שקל, המהווים כעשרה אחוז מכלל התרומות. הוא נתרם על ידי "יהו ב-א בע"מ" שבבעלות מרדכי בן אריה (הנקרא לעתים מוטי בן-ארי).
בן-אריה היה יועץ של חברת "אקוויטל" ולפי כתב האישום הרוויח עשרות אלפי שקלים ממכירת מניות נצבא שבבעלותה. הוא הודה במסגרת עסקת טיעון בשתי עבירות של שימוש במידע פנים, ונגזר עליו עונש של עבודות שירות וקנס של 200 אלף שקל. קשריו של בן ארי עם שר התיירות חיים כץ עמדו לבדיקה, שבסיומה הגיע כץ להסדר טיעון עם המדינה, שבמסגרתו הורשע בקשירת קשר להשגת מטרה כשרה באמצעים פסולים.
בפברואר נחשף בכלכליסט כי חברת הנדל"ן בוני התיכון הגישה כתב תביעה נגד בן ארי ומקורביו, בהם כץ, בנוגע למינוי דח"צ (דירקטור חיצוני) לחברה. בוני התיכון טענה כי בן ארי דוחף למינוי דח"צית שנועדה לשרת את מטרותיו.
26 אלף שקל נתרמו לנוה על ידי חברת "סקטור נדלן בע"מ", ששייכת בין היתר לג'קי בן זקן. בן זקן הוא איש עסקים הפעיל בתחום הנדל"ן, ויחד עם אברהם ננישווילי הוא מחזיק בבעלות על עסקים בתחומי תקשורת, אופנה ועוד.
בן זקן הורשע ב-2015 בהרצת מניות בסעיפים של השפעה בתרמית על ניירות ערך, בקשירת קשר לביצוע פשע ובקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ונידון לשלוש שנות מאסר, כמו כן חתם ב-2016 על הסדר טיעון בפרשת השחיתות של פואד בן-אליעזר, והורשע בסיוע להפרת אמונים.
בשנה שעברה העמידה חברת סקטור נדל"ן ערבות על סך חמישה מיליון שקל לטובת שחרורו ממעצר בית של איש העסקים משה חוגג, החשוד בעברות הונאה ומין.
18 אלף שקל נתרמו ל"לשכה אחת" בראשות אפי נוה על ידי אלון ארבוב, מי שהיה מבכירי בורסת היהלומים בישראל. בשנת 2018 נגזרו על ארבוב שישה חודשי עבודות שירות, לצד קנס גבוה של 3.5 מיליון שקל, ועוד קנס של 1.5 מיליון שקל שהוטל על חברה בבעלותו, לאחר שהודה בהנפקת חשבוניות כוזבות ופיקטיביות בהיקף של 5 מיליון דולר.
תורמת אחרת היא חברת סאב טרמינל החזקות שבבעלות אבי חורמרו, שתרמה סכום של 10 אלפים שקל. סאב טרמינל היא חברה מקבוצת ג'ורדש של האחים נקש, שבשנת 2021 הונם הוערך ב-1.8 מיליארד שקלים, מה שמיקם אותם במקום ה-39 בדירוג עשירי ישראל.
עוד תורם הוא עו"ד איתן ארז, שתרם לנוה 15 אלף שקל. עו"ד ארז משמש דירקטור בחברה הכלכלית של לשכת עורכי הדין. ארז היה המפרק של חברת "אור סיטי" של ענבל אור, וכפי שנחשף ב"המקום הכי חם", נוה העביר לארז שלוש בוררויות לפני שייצג את משרד רואי החשבון שטיינמץ עמינח במשא ומתן שלהם מול מפרק החברה, איתן ארז.
סכום מעניין של 5,555 שקל תרמה חיות גרינברג. גרינברג היא אחת המועמדות לרשימת "לשכה אחת" של נוה, וביום הגשת הרשימות, במרץ השנה, מוקמה במקום ה-14. גרינברג עוסקת בין היתר בפירוקי חברות, כשב-2018 נכתב בכלכליסט על הדרך "השנוייה במחלוקת" שבה הגיעה לייצג את עובדי רשת "גלובוס מקס".
גם עו"ד אמיר פלמר הוא בין התומכים של נוה – 20 אלף שקל הוא תרם לרשימתו. פלמר, שעוסק בפירוקי חברות בין היתר, היה בין ממלאי המקום ב"וועדת כינוסים וחדלות פרעון" של הלשכה בזמן שאבי חימי היה יו"ר הלשכה. עורכי הדין העוסקים בתחום לא רק מייצגים לקוחות, אלא גם מתמנים כבעלי תפקיד על ידי השופטים, שלבסוף פוסקים את שכרם, כתבה העיתונאית ענת רואה על הוועדה הרגישה.
מטרת פרסום רשימת התורמים לפני מועד הבחירות היא החלת שקיפות, אולם כפי שהפרטים מפורסמים כרגע, לא ניתן במקרים רבים לעלות על זהות התורם. לעיתים לאור שזהותו מסתתרת מאחורי גוף כלכלי, ולעתים לאור שלא מצויינים הפרטים המלאים על אודותיו.
עיקר כספי תרומות לצורך בחירות מיועדים למימון פרסום ולצורך תפעול טכני של יום הבחירות עצמו. מדוח הוצאות על פרסום בפייסבוק, שהוצא בשבוע שעבר, עולה כי נוה הוציא כ-57 אלף שקל על פרסום בפייסבוק. המתחרה של נוה, עו"ד עמית בכר, הוציא עד אותו רגע סכום של כ-31 אלף שקל על פרסום בפייסבוק.