פרופ' יובל אלבשן, מרצה למשפטים מהקריה האקדמית אונו, דקאן הקמפוסים החרדיים של הקריה בירושלים ומגיש תוכנית שבועית ברשת ב', תובע 100 אלף שקל מאורנה קופרמן, פרופסורית למדעי המחשב באוניברסיטה העברית. לטענת אלבשן, קופרמן פגעה בשמו הטוב כשכינתה אותו שקרן בתוכנית רדיו שבה שניהם התראיינו.
הוויכוח הסוער בין השניים פרץ בתכנית 'קלמן וליברמן' של תאגיד השידור ביולי האחרון בעקבות פסיקת בג"צ שחייבה את הקמפוסים החרדיים במדינה להפסיק באופן מיידי את אי העסקה של מרצות במסלולי לימוד לגברים בלבד (בשעה שבמסלולי לימוד לנשים בלבד הסגל מורכב ממרצים ומרצות; מ"א). בנוסף, פסק בג"צ כי הפרדה מגדרית בשיעורים אקדמיים תתקיים רק במסלולי התואר הראשון. פרופ' קופרמן היתה אחת מן העותרות לבג"צ והקריה האקדמית האונו, שם מועסק פרופ' אלבשן , היא אחת המשיבות לעתירה.
בתחילת הראיון עימו תיאר פרופ' אלבשן את השגרה בקמפוסים החרדיים שבאחריותו. כשפרופ' קופרמן הצטרפה לדיון היא פתחה את דבריה בכך ש"אני מאוד שמחה שאני יכולה לדבר, כי תמיד אני שומעת אותך אומר ברדיו כל מיני שקרים וכל מיני דברים מעוותים ואני מתהפכת שאני לא יכולה להגיב". בין השניים התפתחו חילופי דברים כשמנחי התוכנית ניסו לנתב את השיחה לנושא העתירה ולמתחולל בקמפוסים החרדיים במדינה.
בתום הראיון ביקש פרופ' אלבשן לומר דברים אחרונים לסיכום, וכינה את פרופ' קופרמן "מתנשאת". מנחי התכנית הביעו כעס ותסכול על כך שהראיון הסתיים באופן הזה, לאחר שהצליחו להפריד בין הצדדים ולדון בנושא ההפרדה המגדרית באקדמיה באופן ענייני.
בכתב התביעה שהוגש אתמול, טוען פרופ' אלבשן כי העובדות שהציגה פרופ' קופרמן במהלך הראיון אינן נכונות והלין על כך שלא התנצלה בפניו על כך שכינתה אותו שקרן בידיעה שפורסמה למחרת הראיון ב"ערוץ 7". הידיעה דיווחה לציבור על כך שפרופ' אלבשן "שוקל לתבוע את פרופ' אורנה קופרמן". מקורבים לקופרמן טוענים כי הידיעה נועדה לבסס את תביעתו של אלבשן, והובאה לפרסום בעידודו ובדחיפתו. בשיחה עימו, טען אלבשן כי לא היה לו צורך בתגובתה של קופרמן כדי לבסס את תביעתו, ואף לא במכתב ההתראה ששלח לה. מכללת אונו, שאלבשן מזוהה איתה, נחשבת למכללה הגדולה ביותר בארץ מבחינת השכלת חרדים בהפרדה בין המינים.
במכתב תשובה שהגישה קופרמן, באמצעות עורך דין יוסי עבאדי ממיתר, ציינה שורה של הטעיות ואי דיוקים מצד פרופ' אלבשן לאורך השנים. בין השאר טענה כי גברים ונשים לומדים בימים נפרדים בקמפוסים החרדיים של הקריה האקדמית אונו, וכי אף הבחינות בקורסים שנלמדו באותו סמסטר על ידי אותו מרצה גם במסלול הנשים וגם במסלול הגברים מתקיימות בימים נפרדים והמרצים נדרשים לשם כך לנסח שני שאלונים שונים בכל מועד של הבחינה.
פרופ' קופרמן תיארה את תביעתו הנוכחית של אלבשן כ"תביעת השתקה", בין היתר כי מדובר בתביעה שנועדה לעצור פעילי זכויות ושינוי חברתי מלהשמיע את הקול הביקורתי שלהם מול בעלי כוח. עוד היא הוסיפה כי "צר לי שמאבק ציבורי העוסק בשאלת השוויון וערכי הדמוקרטיה הופך לזירת התנגחות אישית. מי שזכויות אדם וערכי הדמוקרטיה חשובים לו אמור לעודד מגוון דעות וביקורת גם אם לא נעימה לאוזנו. תביעות שכאלו לא יעצרו את פועלי למען חברה שוויונית וצודקת יותר. אמשיך לפעול בהתנדבות למען קידום טובתה של החברה הישראלית״.
פרופ' יובל אלבשן טוען מצידו כי מעולם לא קיבל את מכתב תגובתה של קופרמן והגיש את תביעתו בהיעדר מענה מצידה. עוד הוסיף: "פרופ' קופרמן העזה להשתמש במעמדה האקדמי כדי להפיץ שקרים גסים בשידור, למרות שידעה את האמת. הגיע הזמן להפסיק לשתוק מול מפיצי הפייק ניוז שמזהמים את השיח שלנו ולהיאבק בהם. על אחת כמה וכמה כשמדובר באנשי אקדמיה המחנכים את הדורות הבאים. זו פעם ראשונה שאני תובע תביעה אישית בחיי ואני עושה זאת כי חייבים להפסיק את הלגיטימציה של הפצת פייקים ו'אמיתות אלטרנטיביות' בשיח הציבורי שלנו. זה נכון לגבי הכחשת הקורונה, זה נכון לגבי הכחשת הכיבוש וזה נכון גם פה. כל פייק כזה פוגע בחופש הביטוי ואסור לנו לשתוק מול זה".